با ما همراه باشید

اخبار

افتتاح روزهای فرهنگی همدان در ایروان

منتشر شده

در

آرامگاه باباطاهر عریان میراث فرهنگی گردشگری همدان

به گزارش سرزمین پدری به نقل از ایسنا، شامگاه گذشته ۱۸ بهمن هم‌زمان با دهه فجر و چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی روزهای فرهنگی همدان با پخش نماهنگی از ظرفیت‌های هنری، طبیعی و گردشگری همدان، نوای موسیقی گروه بین‌المللی آیین، نقالی سید مهرداد کاوسی و سخنرانی معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی استان همدان در مسجد کبود شهر ایروان پایتخت ارمنستان افتتاح شد.

در این مراسم مهدی سبحانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان، محمد اسدی‌موحد رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان، معاون وزیر فرهنگ، علوم، آموزش و ورزش ارمنستان و دیگر استادان و نخبگان ارمنستان و ایران حضور داشتند و نمایشگاه صنایع دستی همدان با استقبال بی‌نظیر مردم ایروان و گردشگرانی از دیگر کشورها افتتاح شد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان در این مراسم ضمن تبریک ایام‌الله دهه فجر، گفت: در این ایام خجسته شاهد برگزاری هفته فرهنگی همدان در ایروان هستیم و دیدنی‌ها، فرهنگ، هنر و خلق و خوی مردم همدان را خواهیم شناخت که به علت این اقدام مهم از مسئولان‌ استان همدان قدردانی می‌کنم.

مهدی سبحانی با بیان اینکه سیاست خارجی ابزار نرم یک کشور در خارج از مرزهای خود است، افزود: در مقوله قدرت، سیاست خارجی به عنوان قدرت نرم یک کشور مطرح می‌شود و برای رفع تخاصمات، کاهش تنش‌ها، افزایش ارتباطات و نزدیک کردن کشورها به یکدیگر، سیاست خارجی را به کار می‌گیریم.

سفیر ایران در ارمنستان با بیان اینکه سیاست خارجی دو بخش طراحی و اجرا را دربرمی‌گیرد که وقتی به بخش اجرا می‌رسیم، مقوله دیپلماسی مطرح می‌شود، تصریح کرد: دیپلماسی در معنای کلان فرایندی برای حل مخاصمات است و در معنای خرد ابزاری برای افزایش ارتباطات خارجی است.

سبحانی با این توضیح که دیپلماسی کارکردهای امنیتی، اقتصادی، فرهنگی، علمی و آموزشی دارد اما کارکردهای فرهنگی دیپلماسی مهمترین است، افزود: فرهنگ از ابتدای ورود به عرصه سیاست خارجی یکی از مهمترین کارکردها بوده و از زمان تشکیل جامعه ملل عنصر فرهنگ جای ممتازی در سیاست خارجی کشورها داشته است.

تبلیغات

وی با تأکید بر اینکه جنس فرهنگ مشابه جنس سیاست خارجی است، گفت: هم سیاست خارجه قدرت نرم است و هم فرهنگ و قدرت نرم در خیلی از مواقع بر قدرت سخت غلبه می‌کند.

وی همچنین به مصادیقی از قدرت نرم اشاره کرد و گفت: فرهنگ مقدم بر تمدن است، تمدن برای زندگی بهتر انسان آمد اما فرهنگ قدمت بیشتری دارد.

سبحانی با تأکید بر اینکه عنصر فرهنگ بسیار بهتر از عناصر دیگر می‌تواند ما را به هم نزدیک کند چراکه با روح و روان ما سروکار دارد، بیان کرد: همکاری‌های فرهنگی بخشی جدایی‌ناپذیر از روابط ما با ارمنستان بوده و جامعه ارمنی در ایران سرمایه اجتماعی برای اتصالات فرهنگی ما با ارمنستان بوده و هست و آثار و نتایج فرهنگی درازمدت دوستی‌های ملت‌ها را عمق می‌بخشد.

وی با بیان اینکه از وجود مدارس زبان فارسی در ارمنستان خوشحالیم و به اینکه ارمنی‌ها اهتمام به یادگیری زبان فارسی دارند؛ افتخار می‌کنیم، خاطرنشان کرد: تصمیم ارمنستان مبنی براینکه یکی از زبان‌های اختیاری دانش‌آموزان این کشور برای یادگیری، از زبان‌های کشورهای همسایه باشد دقیق و درست است.

در ادامه محمد اسدی‌موحد، رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان نیز با بیان اینکه امروز روز ارزشمندی برای دو کشور است، گفت: افتتاح روزهای فرهنگی همدان در ارمنستان می‌تواند بابی برای توسعه روابط بین دو کشور ایران و ارمنستان باشد.

معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی استان همدان نیز با این توصیف که از شهر حکیم هزاره‌ها شیخ‌الرئیس بوعلی‌سینا، از شهر عالم و شاعر بزرگ باباطاهر همدانی و از پایتخت تاریخ و تمدن ایران، شهری با قدمت ۷۰۰۰ ساله آمده‌ام، گفت: من از شهر تاریخ و تمدن و فرهنگ، از شهر کتیبه‌های گنجنامه و غار علیصدر و از شهر شیرسنگی نماد هخامنشیان آمده‌ام.

محمدرضا خلجی با این توضیح که در همدان افزون بر ۲۵۰۰ جاذبه گردشگری وجود دارد که ۱۸۰۰ اثر آن ثبت ملی و جهانی شده است، تصریح کرد: در سال جاری شاهد ثبت جهانی محور فرهنگی تاریخی هگمتانه تا همدان خواهیم بود و از بزرگان و نخبگان ارمنستان دعوت می‌کنم تا میزبان آنان در همدان باشیم و از جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی همدان دیدن کنند.

تبلیغات

وی استان همدان را پر از هنر و دست‌نگاره‌های هنری خارق‌العاده و منحصربفرد توصیف کرد و افزود: در استان همدان دو شهر جهانی سفال و سرامیک لالجین و شهر مبل منبت ملایر شهره خاص و عام‌اند همچنین شهر جهانی انگور و شهر جهانی گردو در همدان است.

خلجی توضیح داد: نمایشگاهی که شاهد افتتاح آن هستید دست‌ساخته‌های هنرمندان استان من همدان است و این آمادگی را داریم که در بخش آموزش صنایع‌دستی ارتباط خوبی با دولت ارمنستان داشته باشیم.

معاون وزیر فرهنگ، علوم، آموزش و ورزش ارمنستان نیز در ادامه این مراسم با تقدیر از سفارت جمهوری اسلامی ایران و مسئولان همدان گفت: امروز جشن و عید فرهنگ و دوستی ایران و ارمنستان است.

دانیالیان با بیان اینکه امروز بسیار خوشحال شدم که شاهد جوانان ارمنی بودم که فارسی حرف می زدند، از اجرای اثرگذار نقال همدانی تقدیر کرد.

وی با تأکید بر اینکه دوستی و همسایگی ما قدمتی هزاران ساله دارد و اجزای فرهنگی هر یک از ما در دیگری وجود دارد، گفت: گاهی برای کارشناسان دشوار است که تشخیص دهند، فرهنگی ایرانی است یا ارمنی و این به علت همسایگی و دوستی و میراث فرهنگی هزاران ساله این دو کشور است.

به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، در این مراسم شاهد استقبال بی‌نظیر مردم ارمنستان از اجراهای نقالی و موسیقی سنتی بودیم و در انتها نمایشگاه صنایع‌دستی همدان در ایروان با حضور مقامات ارمنستان در مسجد کبود ایروان افتتاح شد.

لازم به ذکر است که روزهای فرهنگی همدان تا برگزاری جشن روز ملی ایران در ارمنستان یعنی ۲۰ بهمن‌ماه ادامه دارد و گروه موسیقی آیین و اجرای نقالی در دانشگاه هنر، دانشگاه اسلونی و کتابخانه ملی ایروان به اجرا خواهند پرداخت.

تبلیغات

 


 

ادامه مطلب
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اخبار

تجلیل از اساتید صنایع دستی در منطقه ۹

منتشر شده

در

تجلیل از اساتید صنایع دستی در منطقه ۹

برنامه ارمغان هنر به همت خانه فرهنگ پرواز و با مشارکت معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران در روز یکشنبه ۱۰تیر ماه ساعت ۱۶ در مجموعه فرهنگی برج آزادی برگزار می‌شود.

به گزارش سرزمین پدری از ایلنا به نقل از روابط عمومی مدیریت فرهنگی هنری منطقه ۹، برنامه ارمغان هنر با هدف تکریم و پاسداشت آداب و رسوم و سنت‌ها و فرهنگ ایرانی و تقویت حس تعلق به سرزمین، خود اتکایی، خود باوری و عزت ملی در روز یکشنبه ۱۰ تیر ماه برگزار می‌شود.

گفتنی است در این برنامه از مربیان و اساتید صنایع دستی و هنر‌های سنتی رشته‌های صنایع دستی و هنری نظیر: پته دوزی، چرم دوزی، پیکر تراشی با چوب /معرق ومنبت /نساجی سنتی /رودوزی‌های الحاقی/ نگارگری / قلم زنی و مینا کاری تجلیل به عمل می‌آید.

شهروندان برای حضور در برنامه می‌توانند به مجموعه فرهنگی برج آزادی واقع درمیدان آزادی مراجعه کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۶۶۰۲۰۱۹۶تماس بگیرند.

ادامه مطلب

اخبار

کارگاه عمومی آشنایی با ملیله همزمان با اختتامیه دومین جشنواره گلاب‌گیری برگزار شد

منتشر شده

در

توسط

ملیله کاری هنرهای سنتی هنرملی صنایع دستی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان گفت: با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و بنیاد ایران‌شناسی زنجان برگزار شد.

به گزارش سرزمین پدری ازمیراث آریا، سید سعید صفوی اظهار کرد: کارگاه عمومی آشنایی با ملیله همزمان با اختتامیه دومین جشنواره گلاب‌گیری با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و بنیاد ایران‌شناسی زنجان برگزار شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان افزود: در این کارگاه آموزشی یک روزه علاقه‌مندان با اصول و مبانی یکی از مهمترین و شاخص‌ترین صنایع‌دستی‌های استان آشنا می‌شوند.

او گفت: کارگاه آموزشی یاد شده روز دوشنبه ۴ تیرماه در آرامگاه چلبی اوغلو شهرستان سلطانیه از ساعت ۱۷ تا ۲۰ برگزار شد.

ادامه مطلب

اخبار

تونس روادید سفر برای گردشگران ایرانی را لغو کرد

منتشر شده

در

توسط

پرچم ایران و تونس جهانگردی گردشگری

وزارت گردشگری تونس از لغو روادید سفر برای گردشگران ایرانی خبر داد.

به گزارش سرزمین پدری از ایرنا، وزارت گردشگری تونس در نامه‌ای اعلام کرد که روادید برای گردشگران ایرانی و عراقی را لغو کرده است.

بر اساس این گزارش، وزارت گردشگری تونس اعلام کرد که روادید سفر ۱۵ روزه گردشگری به تونس برای گردشگران ایرانی دارای گذرنامه سفر عادی لغو شده است.

وزارت گردشگری تونس در این نامه افزوده است که این تصمیم در چارچوب اقدام متقابل صورت گرفته و از روز شنبه ۱۵ ژوئن ۲۰۲۴ (شنبه ۲۶ خرداد) اجرا می‌شود.

علیرضا بیکدلی معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه پیشتر گفته بود که اتباع ۲۸ کشور که به قصد جهانگردی به ایران سفر می کنند از ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۲ برای سفر به ایران نیازی به روادید ندارند و می‌توانند صرفا با تهیه بلیط به ایران سفر کنند.

وی افزود: وزارت امور خارجه دستور العمل اجرایی مصوبه هیات وزیران در باره لغو روادید یکجانبه با ۲۸ کشور را به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ کرده است.

تبلیغات

بیکدلی گفت: بر این اساس اتباع این ۲۸ کشور که به قصد جهانگردی به ایران سفر می‌کنند از ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۲ برای سفر به ایران نیازی به روادید ندارند و آنها می‌توانند صرفا با تهیه بلیط به ایران سفر کنند.

معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه تصریح کرد: اتباع کشور هند می‌توانند از مبادی هوایی بدون نیاز به روادید وارد ایران شوند و برای ورود از طریق مرزهای زمینی باید روادید دریافت کنند.

بیکدلی در پایان خاطرنشان کرد: ۲۸ کشور شامل عربستان، قطر، امارات، بحرین، کویت، ازبکستان، قرقیزستان، تونس، کوبا، تانزانیا، موریتانی، زیمبابوه، موریس، سیشل، ژاپن، اندونزی، سنگاپور، ویتنام، کامبوج، برونئی، برزیل، مکزیک، پرو، کرواسی، صربستان، بوسنی و هرزگوین، بلاروس و هندوستان (هوایی) می‌شوند.

ادامه مطلب

برترین ها