با ما همراه باشید

اخبار

نویسنده پرافتخار ژاپنی و برنده جایزه نوبل ادبیات درگذشت

منتشر شده

در

کنزابورو اوئه، نویسنده پرافتخار ژاپنی و برنده جایزه نوبل ادبیات

کنزابورو اوئه، نویسنده پرافتخار ژاپنی و برنده جایزه نوبل ادبیات در 88 سالگی درگذشت.

به گزارش سرزمین پدری به نقل از ایبنا و  به نقل از ان پی آر، اوئه در سال 1994 دومین نویسنده ژاپنی برنده جایزه نوبل ادبیات شد. تنها نویسنده ژاپنی دیگری که برنده جایزه نوبل ادبیات شده، یاسوناری کاواباتا در سال 1968 است.

داغ‌ترین آثار اوئه تحت تاثیر تولد او در سال 1963 نوشته شد، فرزندی که معلول ذهنی بود. «مساله شخصی» که یک سال بعد از تولد فرزندش منتشر شد، داستان پدری است که در تاریکی و درد با تولد پسری با آسیب‌ مغزی کنار می‌آید. بسیاری از آثار بعدی او دارای یک کودک آسیب‌دیده یا تغییر شکل‌ یافته با اهمیت نمادین هستند، با داستان‌ها و شخصیت‌هایی که همزمان با بزرگ شدن پسر اوئه، تکامل یافته و بالغ می‌شوند.

هیکاری اوئه، فرزند اوئه، در بد تولد، انحنای جمجمه داشت، مساله‌ای که باعث ناتوانی ذهنی او شد. او اگرچه توانایی محدودی در صحبت کردن و خواندن دارد، اما به یک آهنگساز موسیقی تبدیل شده که آثارش در قالب آلبوم اجرا و ضبط شده است.

خاطرات جنگ مربوط به دوران کودکی اوئه، تاثیر فراوانی بر نخستین ظهور ادبی او با نام «گرفتن» داشت. این رمان درباره ارتباط یک پسر روستایی با یک خلبان آمریکایی است که جت او بر فراز روستای پسر سرنگون شد. این داستان که در سال 1958 و در زمان دانشجویی اوئه منتشر شد، جایزه معتبر آکوتاگاوا ژاپن را دریافت کرد.

او همچنین کتاب‌های غیرداستانی درباره ویرانی هیروشیما و احیای آن پس از بمباران اتمی آمریکا در 6 اوت 1945 و همچنین درباره اوکیناوا و اشغال آن توسط آمریکای پس از جنگ نوشت. اوئه به ویژه از زمان بحران فوکوشیما در سال 2011 در کمپین‌ها و راهپیمایی‌های صلح حضور داشته است.

تبلیغات

او در سال 2015 از تصمیم ژاپن برای راه‌اندازی دوباره رآکتورهای هسته‌ای در پی وقوع زلزله و سونامی در نیروگاه فوکوشیما انتقاد کرد و آن را خطری خواند که می‌تواند منجر به فاجعه دیگری شود. اوئه از شینزو آبه، نخست‌وزیر وقت ژاپن خواست که از آلمان پیروی کرده و انرژی اتمی را به تدریج کنار بگذارد. او که در آن زمان 80 سال داشت، گفت که آخرین کار زندگی‌اش، تلاش برای جهانی عاری از سلاح هسته‌ای است.

آکادمی نوبل اعلام کرد که آثار او به شدت تحت تاثیر نویسندگان غربی از جمله دانته، پو، رابله، بالزاک، الیوت و سارتر بوده است. در سال 2021، هزاران صفحه از دست‌نوشته‌ها و دیگر آثار او برای نگهداری در آرشیو به دانشگاه توکیو فرستاده شد.

 


ادامه مطلب
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اخبار

برگزاری دوره آموزشی پته‌دوزی در مهدی‌شهر

منتشر شده

در

پته دوری مهدی شهر سمنان صنایع دستی هنرهای سنتی

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مهدی‌شهر از برگزاری دوره آموزشی پته‌دوزی در این شهرستان خبر داد.

به گزارش سرزمین پدری از میراث آریا و از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سمنان، مهدی متقی گفت: این دوره‌ آموزشی از ۱۶ تا ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۸ صبح تا ۱۳ در مجموعه آموزشی فنی و حرفه‌ای خواهران مهدی‌شهر برگزار می‌شود.

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مهدی‌شهر بابیان اینکه این دوره به‌صورت رایگان برگزار می‌شود، افزود: در این دوره ۲۰ نفر از هنرمندان صنایع‌دستی به مدت ۳۰ ساعت آموزش می‌بینند و در پایان هم گواهی مهارت برای شرکت‌کنندگان صادر خواهد شد.

او تصریح کرد: این دوره ویژه شاغلان و هنرمندان با تدریس فاطمه امیر مجاهدی و با همکاری اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مهدی‌شهر و مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای خواهران مهدی‌شهر برگزار می‌شود

ادامه مطلب

اخبار

٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند

منتشر شده

در

هنرمندان صنعتگر کردستانی در ایام نوروز صنایع دستی کردستان هنرهای سنتی

تعاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان از برقراری بیمه ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی دراستان خبر داد.

به گزارش سرزمین پدری بنقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان، سعید نظری دراین‌باره گفت: هنرمندان عرصه صنایع‌دستی کردستان شهره جهانی داشته و دستان هنرمند آنان آثاری را خلق می‌کند که مایه مباهات هر ایرانی است و بر ذخیره فرهنگ و هنر جهان می‌افزایند.ی

معاون صنایع‌دستی کردستان اظهار کرد: برقراری بیمه هنرمندان از جمله اولویت‌های برنامه‌های حمایتی حوزه صنایع‌دستی این اداره‌کل در استان است.

او افزود: در داین راستا و با توجه به اهمیت موضوع برای این اداره‌کل و نیز درخواست صنعتگران، این معاونت در پیگیری‌های بعمل آمده برای برقراری بیمه صنعتگران موفق شد با تمامی مشکلات موجود و تعداد بسیار زیاد متقاضی، شرایط را برای اجرای بیمه ۳۸۵ نفر از واجدان شرایط به سرانجام برساند.

نظری عنوان کرد: این بیمه شده‌ها در رشته‌های صنایع دستی شامل کردی‌دوزی، البسه محلی، گلیم‌بافی، کلاش‌بافی، نازک‌کاری، منبت، معرق، خراطی، مشبک، سازسازی، دف، ارغوان‌بافی و … هستند

تبلیغات
ادامه مطلب

اخبار

ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه

منتشر شده

در

روار گیوه دست بافته هنرهای دستی صنایع دستی هنرهای سنتی میراث فرهنگی

کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه در کتاب مقررات صادرات و واردات سال ۱۴۰۳ ایجاد شد.

به گزارش سرزمین پدری از میراث آریا،‌ اختصاص کد تعرفه ملی برای انواع محصولات صنایع دستی، تدقیق در احصای آمار صادرات این محصول را به دنبال دارد و موجب افزایش دقت در برنامه‌ریزی‌ها، سیاست‌گذاری‌ها و هدف گذاری‌ها در حوزه صادرات صنایع دستی می‌شود.

با توجه به آمار بالای صادرات گیوه به ویژه از مناطق غربی کشور و با پیگیری‌های انجام شده توسط اداره کل بازاریابی و تجاری‌سازی معاونت صنایع‌دستی،‌ کد تعرفه اختصاصی با شرح «گیوه با رویه و زیره از جنس منسوج» در کتاب مقررات صادرات و واردات سال ۱۴۰۳ ایجاد شد.

صادرکنندگان از این پس،‌ می‌تواندد کالای مذکور را با کد تعرفه اختصاصی آن در گمرک اظهار کنند.

ادامه مطلب

برترین ها