با ما همراه باشید

اخبار

ثبت ملی باغ‌ ملی شهر تربت حیدریه

منتشر شده

در

ثبت ملی باغ‌ ملی شهر تربت حیدریه خراسان رضوی میراث فرهنگی

رئیس اداره ثبت و حریم آثار تاریخی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: اثر تاریخی و فرهنگی باغ‌ ملی شهر تربت حیدریه به شماره ۳۳۹۶۵ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.

به گزارش سرزمین پدری از میراث‌آریا، محمود طغرایی گفت: این باغ ملی در زمینی به مساحت بیش از ۴ هکتار، با فرم هندسی نامنظم و هماهنگ با ساختار شیب تپه‌ای که در گذشته گورستان قدیمی شهر تربت حیدریه بوده طراحی و ساخته شد و در روز درخت کاری در سال ۱۳۱۷ شمسی با کاشت نهال های مختلف و با مشارکت همه مردم و از جمله دانش آموزان افتتاح شد.

رئیس اداره ثبت وحریم آثار تاریخی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی ادامه داد: بوستان باغ‌ ملی دارای یک ورودی اصلی است که در تقاطع خیابان معلم و مطهری (باغ ملی) قرار دارد، این ورودی پلکانی که جذابیت این مجموعه را دو چندان کرده با ۴۶ پله در چهار سطح با اختلاف سطح ۱۰ متر از سطح خیابان، دسترسی را از معبر به تختگاه انتهایی (بلندترین سطح نسبت به خیابان) فراهم می‌کند، با عبور از پله‌ها و رسیدن به تخت‌گاه اصلی، در منظر روبرو چشم‌انداز بدیعی از خیابان باغ‌ملی که تا میدان مرکزی امتداد یافته رخ‌نمایی می‌کند و منظر سبز باغ‌ملی را با سرسبزی درختان کاج میدان امام خمینی (مسجد جامع) پیوند می‌دهد.

طغرایی تصریح کرد: پلکان ورودی با ایجاد فضاهایی برای کاشت گل و گیاه و آب نمایی مرکزی زیباسازی شده و از طریق مسیرهای فرعی تعریف شده در تختگاه های میانی می‌توان به فضاهای اضلاع شرقی و غربی باغ دسترسی پیدا کرد، البته در گذشته آب‌نماهای مدوری در میانه سطوح تخت قرارداشت که با فوارهای مرکزی، فضایی مفرح و چشم نوازی را در ابتدای ورود به باغ ملی پیش روی مخاطب قرار می‌داده است.

او اظهار کرد: فضای اصلی باغ تخت‌گاهی با طرح دایره است که در مرکزیت آن آب‌نمایی به قطر ۱۵ متر قرارداشته، شبکه‌بندی معابر و باغچه‌ها، ساختاری هندسی و مرکزگرا دارد، کاج‌های رفیع و ستبری که نماد شاخص این باغ هستند حول دایره مرکزی در این قسمت استقرار یافته و به روایت بسیاری از پیشکسوتان تربت حیدریه بیشتر آن‌ها به دست دانش آموزان مدارس شهر کاشته شده و بیش از ۸۰ سال قدمت دارند.

رئیس اداره ثبت وحریم آثار تاریخی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی یادآور شد: پیشینه کهن باغ سازی در فرهنگ ایرانی که منجر به ثبت باغ‌های ایرانی در فهرست میراث جهانی شد و طراحی باغ‌ملی هماهنگ با طراحی باغ‌های ایرانی و توجه ویژه به زمین سیمای محل و هماهنگی آن با فرم هندسی و پستی و بلندی طبیعی زمین و باغ آرایی منحصربه‌فردی که در میان باغ‌های ملی استان خراسان رضوی و حتی کشور، باغ ملی تربت حیدریه را متمایز کرده است.

تبلیغات

طغرایی افزود: توجه ویژه‌ای که از دیرباز در فرهنگ ایرانی به باغ و بوستان شده و جایگاه برجسته‌ای که حفظ محیط زیست و فضای سبز در فرهنگ ایرانی دارد، ضرورت حفظ این مجموعه را به عنوان میراثی طبیعی و تاریخی در شهرستان تربت حیدریه دوچندان کرده است.

او تصریح کرد: وجود فضاهای فرهنگی و هنری در عرصه این مجموعه، تداعی کننده خاطرات و پشتوانه هویت فرهنگی و تاریخی ساکنان شهر در گذر هشت دهه از پیدایش باغ‌ ملی در شهر تربت حیدریه به شمار می‌آید.

به گفته طغرایی موقعیت قرارگیری ویژه این اثر در مرکزیت شهر، مجاور با مجموعه تاریخی و فرهنگی مزار قطب الدین حیدر، مسجد دوره صفوی و رباط طبسی به مهم‌ترین مجموعه فرهنگی – تاریخی شهرستان تربت حیدریه و ارتباط ویژه آن با میدان مرکزی و مسجد جامع دوره قاجار و پهلوی شهر، پیوند آن با مراکز مهم فرهنگی و هنری همچون کتابخانه عمومی شهید بهشتی (از قدیمی‌ترین کتابخانه‌های عمومی شهرستان تربت حیدریه )، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان تربت‌حیدریه و تالار اندیشه (در حال حاضر تنها سالن نمایش فیلم و تئاتر شهرستان تربت‌حیدریه)، کانون ریحانه و کانون پروروش فکری و هنری کودکان و نوجوانان این مجموعه را در مرکز توجه شهری قرار داده و اهمیت آن را مضاعف کرده است.

رئیس اداره ثبت و حریم آثار تاریخی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: در فرآیند ثبت ملی این اثر، باغ ملی به عنوان فضای شهری با محیط مفرح و سر سبز که در ارتقای ارتباطات و تعاملات اجتماعی بین مردم تربت حیدریه از قدیم تا به امروز و به‌ویژه در مناسبت های ملی همچون نوروز و روزهای تعطیل، نقش مهمی را ایجاد، مورد تأیید قرار گرفته و لازم است مورد حفاظت، بازپیرایی و نگهداری علمی قرار گیرد.


تبلیغات

اخبار

تجلیل از اساتید صنایع دستی در منطقه ۹

منتشر شده

در

تجلیل از اساتید صنایع دستی در منطقه ۹

برنامه ارمغان هنر به همت خانه فرهنگ پرواز و با مشارکت معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران در روز یکشنبه ۱۰تیر ماه ساعت ۱۶ در مجموعه فرهنگی برج آزادی برگزار می‌شود.

به گزارش سرزمین پدری از ایلنا به نقل از روابط عمومی مدیریت فرهنگی هنری منطقه ۹، برنامه ارمغان هنر با هدف تکریم و پاسداشت آداب و رسوم و سنت‌ها و فرهنگ ایرانی و تقویت حس تعلق به سرزمین، خود اتکایی، خود باوری و عزت ملی در روز یکشنبه ۱۰ تیر ماه برگزار می‌شود.

گفتنی است در این برنامه از مربیان و اساتید صنایع دستی و هنر‌های سنتی رشته‌های صنایع دستی و هنری نظیر: پته دوزی، چرم دوزی، پیکر تراشی با چوب /معرق ومنبت /نساجی سنتی /رودوزی‌های الحاقی/ نگارگری / قلم زنی و مینا کاری تجلیل به عمل می‌آید.

شهروندان برای حضور در برنامه می‌توانند به مجموعه فرهنگی برج آزادی واقع درمیدان آزادی مراجعه کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۶۶۰۲۰۱۹۶تماس بگیرند.

ادامه مطلب

اخبار

کارگاه عمومی آشنایی با ملیله همزمان با اختتامیه دومین جشنواره گلاب‌گیری برگزار شد

منتشر شده

در

توسط

ملیله کاری هنرهای سنتی هنرملی صنایع دستی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان گفت: با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و بنیاد ایران‌شناسی زنجان برگزار شد.

به گزارش سرزمین پدری ازمیراث آریا، سید سعید صفوی اظهار کرد: کارگاه عمومی آشنایی با ملیله همزمان با اختتامیه دومین جشنواره گلاب‌گیری با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و بنیاد ایران‌شناسی زنجان برگزار شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان افزود: در این کارگاه آموزشی یک روزه علاقه‌مندان با اصول و مبانی یکی از مهمترین و شاخص‌ترین صنایع‌دستی‌های استان آشنا می‌شوند.

او گفت: کارگاه آموزشی یاد شده روز دوشنبه ۴ تیرماه در آرامگاه چلبی اوغلو شهرستان سلطانیه از ساعت ۱۷ تا ۲۰ برگزار شد.

ادامه مطلب

اخبار

تونس روادید سفر برای گردشگران ایرانی را لغو کرد

منتشر شده

در

توسط

پرچم ایران و تونس جهانگردی گردشگری

وزارت گردشگری تونس از لغو روادید سفر برای گردشگران ایرانی خبر داد.

به گزارش سرزمین پدری از ایرنا، وزارت گردشگری تونس در نامه‌ای اعلام کرد که روادید برای گردشگران ایرانی و عراقی را لغو کرده است.

بر اساس این گزارش، وزارت گردشگری تونس اعلام کرد که روادید سفر ۱۵ روزه گردشگری به تونس برای گردشگران ایرانی دارای گذرنامه سفر عادی لغو شده است.

وزارت گردشگری تونس در این نامه افزوده است که این تصمیم در چارچوب اقدام متقابل صورت گرفته و از روز شنبه ۱۵ ژوئن ۲۰۲۴ (شنبه ۲۶ خرداد) اجرا می‌شود.

علیرضا بیکدلی معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه پیشتر گفته بود که اتباع ۲۸ کشور که به قصد جهانگردی به ایران سفر می کنند از ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۲ برای سفر به ایران نیازی به روادید ندارند و می‌توانند صرفا با تهیه بلیط به ایران سفر کنند.

وی افزود: وزارت امور خارجه دستور العمل اجرایی مصوبه هیات وزیران در باره لغو روادید یکجانبه با ۲۸ کشور را به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ کرده است.

تبلیغات

بیکدلی گفت: بر این اساس اتباع این ۲۸ کشور که به قصد جهانگردی به ایران سفر می‌کنند از ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۲ برای سفر به ایران نیازی به روادید ندارند و آنها می‌توانند صرفا با تهیه بلیط به ایران سفر کنند.

معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه تصریح کرد: اتباع کشور هند می‌توانند از مبادی هوایی بدون نیاز به روادید وارد ایران شوند و برای ورود از طریق مرزهای زمینی باید روادید دریافت کنند.

بیکدلی در پایان خاطرنشان کرد: ۲۸ کشور شامل عربستان، قطر، امارات، بحرین، کویت، ازبکستان، قرقیزستان، تونس، کوبا، تانزانیا، موریتانی، زیمبابوه، موریس، سیشل، ژاپن، اندونزی، سنگاپور، ویتنام، کامبوج، برونئی، برزیل، مکزیک، پرو، کرواسی، صربستان، بوسنی و هرزگوین، بلاروس و هندوستان (هوایی) می‌شوند.

ادامه مطلب

برترین ها