با ما همراه باشید

اخبار

تخریب مستمر بافت تاریخی دزفول

منتشر شده

در

ریزش خانه تاریخی مجبول دزفول

به گزارش سرزمین پدری به نقل از ایسنا/خوزستان رییس انجمن دوستداران و پژوهشگران دزفول (دزپارس)، محمد آذرکیش معتقد است: یکی از مواردی که باعث شده بافت تاریخی دزفول مورد بی‌توجهی قرار بگیرد نبود آشنایی عموم شهروندان با ارزش‌های آن است.

انجمن دوستداران و پژوهشگران شهرستان دزفول (دزپارس) برنامه‌های بافت‌گردی متعددی در سال‌های اخیر برگزار کرده تا هر چه بیشتر بتوان با آگاهی‌بخشی عمومی روند تخریب گسترده‌ این بافت ارزشمند را اندکی کندتر کرد.

او با بیان اینکه بافت تاریخی دزفول یکی از ارزشمندترین بافت‌های تاریخی کشور است و با تصریح این مطلب که با وجود دارا بودن بیش از ۱۴۰ اثر ثبت ملی در محدوده‌ خود آنچنان که باید مورد توجه قرار نگرفته افزود: با استمرار این روند متاسفانه شاهد تخریب مستمر بسیاری از آثار ارزشمند این شهرستان حتی اثرهای ثبت ملی در سال‌های اخیر هستیم.

وی خاطرنشان کرد: تغییر شرایط زندگی در دهه‌های اخیر متناسب با نیازهای روز به بافت تاریخی دزفول صورت نپذیرفت و موجب شد درصد بالایی از ساکنان به رغم میل باطنی مبنی بر ترک خانه‌های تاریخی خود خارج از بافت زندگی کنند و نسل‌های جدید کمتر با ارزش‌های بافت تاریخی دزفول آشنایی پیدا کنند و از این رو برگزاری برنامه‌های بازدید تحت عنوان بافتگردی کمک می‌کند تا شهروندان با میراث گرانبها و هویت تاریخی شهر دزفول هر چه بیشتر آشنا شوند.

آذرکیش با اشاره به اینکه انجمن دزپارس از بهمن ماه سال گذشته تاکنون برنامه‌های هدفمندی با رویکردی نو را برای افزایش دانش عمومی نسبت به بافت تاریخی آغاز نموده گفت: این برنامه‌ها رایگان و با حضور کارشناسان و متخصصان این حوزه برگزار شده و همواره با استقبال بالایی نیز از سوی شهروندان روبه‌رو شده است.

او ادامه داد: «بافت تاریخی دزفول از زوال تا حیات»، «روزنه‌های امید در بافت تاریخی دزفول» و «طاقت‌بیار رفیق!» عناوین برنامه‌هایی هستند که تاکنون برگزار شده و در این بازدیدها از پروژه‌های در حال احیا در بافت تاریخی توسط بخش خصوصی تا بناهای مرمت شده بازدید شده و در کنار آن از محلاتی که در این سال‌ها آسیب زیادی دیده و یا آثار ثبت ملی که به حال خود رها شده‌اند نیز بازدید می‌شود.

تبلیغات

رییس انجمن دوستداران میراث فرهنگی دزفول (دزپارس) خاطرنشان کرد: بافت تاریخی دزفول یکی از ۱۴ بافت ارزشمند تاریخی کشور است و کتاب‌ها و تحقیقات زیادی بر روی معماری و ارزش‌های پایدار آن صورت گرفته اما با بی‌مهری‌های زیادی از سوی نهادهای مختلف مسؤول مواجه شده است. به ویژه نبود توجه وزارت میراث فرهنگی که باید با رویکردی ملی به آن توجه کرد و پروژه‌هایی جهت بازسازی آثار ثبت ملی که در سال‌های اخیر نابود شده‌اند تعریف کرد و با همکاری سایر ارگان‌ها به مرحله اجرایی درآورد.

وی با بیان اینکه آگاهی‌بخشی شهروندان در کنار این موضوعات سبب می‌شود تا موضوع حفظ ارزش‌ها هر چه بیشتر به عنوان مطالبه‌ عمومی از سوی نهادهایی طرح شود و گام‌های جدی‌تری برای حفظ این گنجینه گرانبها برداشته شود گفت: در کنار این موضوع همچنین می‌تواند تلنگری برای مشارکت بیشتر شهروندان در روند احیا و بازسازی بافت تاریخی و در توسعه‌ صنعت گردشگری شهرستان دزفول و کشور بهره‌برداری شود.

آذرکیش ادامه داد: علاوه بر حفظ میراث فرهنگی، در بهبود وضعیت اشتغال و اقتصاد استان خوزستان نیز موثر است و می‌تواند دزفول و استان خوزستان را به عنوان یکی از مقاصد گردشگری ملی و جهانی مطرح کند.


اخبار

تجلیل از اساتید صنایع دستی در منطقه ۹

منتشر شده

در

تجلیل از اساتید صنایع دستی در منطقه ۹

برنامه ارمغان هنر به همت خانه فرهنگ پرواز و با مشارکت معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران در روز یکشنبه ۱۰تیر ماه ساعت ۱۶ در مجموعه فرهنگی برج آزادی برگزار می‌شود.

به گزارش سرزمین پدری از ایلنا به نقل از روابط عمومی مدیریت فرهنگی هنری منطقه ۹، برنامه ارمغان هنر با هدف تکریم و پاسداشت آداب و رسوم و سنت‌ها و فرهنگ ایرانی و تقویت حس تعلق به سرزمین، خود اتکایی، خود باوری و عزت ملی در روز یکشنبه ۱۰ تیر ماه برگزار می‌شود.

گفتنی است در این برنامه از مربیان و اساتید صنایع دستی و هنر‌های سنتی رشته‌های صنایع دستی و هنری نظیر: پته دوزی، چرم دوزی، پیکر تراشی با چوب /معرق ومنبت /نساجی سنتی /رودوزی‌های الحاقی/ نگارگری / قلم زنی و مینا کاری تجلیل به عمل می‌آید.

شهروندان برای حضور در برنامه می‌توانند به مجموعه فرهنگی برج آزادی واقع درمیدان آزادی مراجعه کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۶۶۰۲۰۱۹۶تماس بگیرند.

ادامه مطلب

اخبار

کارگاه عمومی آشنایی با ملیله همزمان با اختتامیه دومین جشنواره گلاب‌گیری برگزار شد

منتشر شده

در

توسط

ملیله کاری هنرهای سنتی هنرملی صنایع دستی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان گفت: با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و بنیاد ایران‌شناسی زنجان برگزار شد.

به گزارش سرزمین پدری ازمیراث آریا، سید سعید صفوی اظهار کرد: کارگاه عمومی آشنایی با ملیله همزمان با اختتامیه دومین جشنواره گلاب‌گیری با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و بنیاد ایران‌شناسی زنجان برگزار شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان افزود: در این کارگاه آموزشی یک روزه علاقه‌مندان با اصول و مبانی یکی از مهمترین و شاخص‌ترین صنایع‌دستی‌های استان آشنا می‌شوند.

او گفت: کارگاه آموزشی یاد شده روز دوشنبه ۴ تیرماه در آرامگاه چلبی اوغلو شهرستان سلطانیه از ساعت ۱۷ تا ۲۰ برگزار شد.

ادامه مطلب

اخبار

تونس روادید سفر برای گردشگران ایرانی را لغو کرد

منتشر شده

در

توسط

پرچم ایران و تونس جهانگردی گردشگری

وزارت گردشگری تونس از لغو روادید سفر برای گردشگران ایرانی خبر داد.

به گزارش سرزمین پدری از ایرنا، وزارت گردشگری تونس در نامه‌ای اعلام کرد که روادید برای گردشگران ایرانی و عراقی را لغو کرده است.

بر اساس این گزارش، وزارت گردشگری تونس اعلام کرد که روادید سفر ۱۵ روزه گردشگری به تونس برای گردشگران ایرانی دارای گذرنامه سفر عادی لغو شده است.

وزارت گردشگری تونس در این نامه افزوده است که این تصمیم در چارچوب اقدام متقابل صورت گرفته و از روز شنبه ۱۵ ژوئن ۲۰۲۴ (شنبه ۲۶ خرداد) اجرا می‌شود.

علیرضا بیکدلی معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه پیشتر گفته بود که اتباع ۲۸ کشور که به قصد جهانگردی به ایران سفر می کنند از ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۲ برای سفر به ایران نیازی به روادید ندارند و می‌توانند صرفا با تهیه بلیط به ایران سفر کنند.

وی افزود: وزارت امور خارجه دستور العمل اجرایی مصوبه هیات وزیران در باره لغو روادید یکجانبه با ۲۸ کشور را به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ کرده است.

تبلیغات

بیکدلی گفت: بر این اساس اتباع این ۲۸ کشور که به قصد جهانگردی به ایران سفر می‌کنند از ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۲ برای سفر به ایران نیازی به روادید ندارند و آنها می‌توانند صرفا با تهیه بلیط به ایران سفر کنند.

معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه تصریح کرد: اتباع کشور هند می‌توانند از مبادی هوایی بدون نیاز به روادید وارد ایران شوند و برای ورود از طریق مرزهای زمینی باید روادید دریافت کنند.

بیکدلی در پایان خاطرنشان کرد: ۲۸ کشور شامل عربستان، قطر، امارات، بحرین، کویت، ازبکستان، قرقیزستان، تونس، کوبا، تانزانیا، موریتانی، زیمبابوه، موریس، سیشل، ژاپن، اندونزی، سنگاپور، ویتنام، کامبوج، برونئی، برزیل، مکزیک، پرو، کرواسی، صربستان، بوسنی و هرزگوین، بلاروس و هندوستان (هوایی) می‌شوند.

ادامه مطلب

برترین ها