با ما همراه باشید

اخبار

ثبت ملی ۳۷ خوراک کرمانشاه

منتشر شده

در

خورشت خلال کرمانشاه غذای محلی

۳۷ خوراک کرمانشاه در فهرست میراث فرهنگی ناملموس کشور قرار گرفت.

به گزارش سرزمین پدری به نقل از ایسنا؛ داریوش فرمانی مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، در حاشیه برگزاری نشست شورای ثبت میراث فرهنگی ناملموس کشور در کرمانشاه، با اشاره به پیگیری‌ها برای ثبت ملی تعدادی از خوراک‌های استان، اظهار کرد: در این راستا، شورای ثبت میراث فرهنگی ناملموس کشور در کرمانشاه حضور پیدا کردند تا یک اتفاق بی‌نظیر رقم بخورد.

وی افزود: در این نشست، پرونده ۳۷ خوراک کرمانشاه مورد داوری قرار گرفت و اعضای شورای ثبت میراث فرهنگی کشور به ثبت ملی آنها رای مثبت دادند.

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه تصریح کرد: با توجه به اینکه هر استان سالانه سهمیه ثبت ملی دو یا سه غذا را دارد، این برای اولین بار است که این تعداد غذا از یک استان به ثبت ملی می‌رسد.

وی تاکید کرد: از آنجایی که کرمانشاه به عنوان جهانشهر خلاق خوراک در یونسکو به ثبت رسیده و از نظر تنوع غذایی ظرفیت بسیار بالایی دارد، بنابراین شورای ثبت میراث فرهنگی ناملموس کشور موافقت کردند که بتوانیم ۳۷ غذای استان را در یک روز به ثبت ملی برسانیم.

همچنین عزیز مصطفایی کارشناس ثبت میراث فرهنگی ناملموس استان که تدوین پرونده‌های ثبت ملی خوراک‌های کرمانشاه را بر عهده داشته و در این نشست به ارائه این پرونده‌ها پرداخت نیز در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به تلاش‌های زیادی که برای ثبت ملی این خوراک ها انجام شده، اعلام کرد: تا پیش از این ۱۲۵ میراث فرهنگی ناملموس در استان به ثبت ملی رسیده بود که از این تعداد ۲۲ مورد مربوط به خوراک ها بود.

تبلیغات

وی خاطرنشان کرد: طی تمام سال‌های گذشته تنها ۲۲ خوراک از کرمانشاه به ثبت ملی رسیده بود، اما امروز تنها در یک نشست توانستیم ۳۷ خوراک را به ثبت ملی برسانیم که اتفاقی بی نظیر در کشور بود.

لیست خوراک های ثبت ملی شده

در این نشست، مهارت تهیه کلانه پیچک، مهارت تهیه و پخت ماش آو، مهارت تهیه و پخت قاورمه در خیک، مهارت تهیه و پخت چله وانه، مهارت تهیه و پخت آش هاز، مهارت تهیه و پخت گرد یا کلیر، مهارت تهیه و پخت سیب پلو، مهارت تهیه و پخت گُنیَنَه، مهارت تهیه و پخت کشک و خرما، مهارت تهیه و پخت دوخوا، مهارت تهیه و پخت نژی آو، مهارت تهیه و پخت پپکه آسیاوی، مهارت تهیه و پخت لوبیا قصری، مهارت تهیه و پخت تامژین، مهارت تهیه و پخت غوره باغی، مهارت تهیه و پخت متجنه، مهارت تهیه و پخت قیصی و روین، مهارت تهیه و پخت خورشت هلوان، مهارت تهیه قاوت، مهارت تهیه و پخت نژی برنج، مهارت تهیه و پخت کفته گنوله یا گورا، مهارت تهیه و پخت خاو پیاز، مهارت تهیه و پخت قاورمه، مهارت تهیه و پخت بامیه گوشت، مهارت تهیه و پخت قپاله، مهارت تهیه و پخت کاشمه، مهارت تهیه و پخت کفته ساجی، مهارت تهیه و پخت آش خرگ سری، مهارت تهیه و پخت آش اُماج، مهارت تهیه و پخت آش قمری، مهارت تهیه و پخت کباب سنقری، مهارت تهیه و پخت نوخ آو، مهارت تهیه و پخت نوک آو، مهارت تهیه و پخت زوکره، مهارت تهیه و پخت چنگال، مهارت تهیه و پخت کولیچه نانی و مهارت تهیه و پخت کلانه به ثبت ملی رسید.

همچنین در این نشست سه خوراک شامل شیوه پخت غذای پلوپرشت، شیوه پخت نان چای و شیوه پخت غذای تشاوی از استان کردستان هم مورد داوری قرار گرفت که به تایید اعضای شورای ثبت میراث فرهنگی ناملموس کشور برای ثبت ملی رسید.

 


تبلیغات

اخبار

رویداد ملی «استارت‌اپ اجتماعی رویش» در اصفهان برگزار شد

منتشر شده

در

رویداد ملی «استارت‌اپ اجتماعی رویش

صفهان پنجمین دوره ملی «استارت‌اپ اجتماعی رویش» به مدت سه روز در دانشگاه اصفهان برگزار شد.

پنجمین دوره ملی «استارت‌اپ اجتماعی رویش» به مدت سه روز، از تاریخ ۱۲ تا ۱۴ تیرماه ۱۴۰۳، در دانشگاه اصفهان برگزار شد. این رویداد ملی از سوی آکادمی خیر ایران طرح‌ریزی شده و سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی واحد اصفهان در برگزاری آن همکاری داشت.

در روز نخست این استارت‌اپ ویکند اجتماعی، شهرزاد ترابی‌زاده، مدیر داخلی مرکز نوآوری هاب اصفهان، به عنوان تسهیل گر، برای دانشجویانی که در این رویداد ثبت نام کرده بودند، توضیحاتی را در خصوص نحوه برگزاری استارت‌اپ ویکندهای اجتماعی بیان کرد و در فواصل منظم، سه تن از کارآفرینان اجتماعی اصفهان و تهران که در حوزه زنان، صنایع دستی و محیط زیست، فعالیت جدی داشتند، تجربیات زیسته خود را برای حاضران بیان کردند. ‌

به گزارش سرزمین پدری به نقل از ایسنا؛ در ادامه این رویداد ملی، با توزیع بسته مربوط به ثبت ایده‌ها و شرح فرایند و معیارهای داوری، ۵۶ ایده از سوی شرکت‌کنندگان طرح شد و هر فرد، ۶۰ ثانیه فرصت داشت تا این ایده را در حضور جمع ارائه کند. پس از پایان فرایند رأی‌گیری، ۱۰ ایده برتر معرفی شد و ایده «مدرسه زندگی» که از سوی سمیرا قاسمی، مدیر سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی واحد اصفهان طرح شده بود نیز جزء ۱۰ ایده برتر قرار گرفت.

در روز دوم این رویداد کارگاه «ترسیم مدل بوم کسب و کار» توسط کتایون سپهری برگزار شد. در این کارگاه شرکت کنندگان آموختند که به چه صورت بیزینس مدل ایده‌ خود را بر روی تابلو ترسیم کنند و به تصویر ذهنی دقیق‌تری درباره کسب و کار خود دست یابند.

همچنین، محمدصالح طیب نیا، عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان و مدیر پژوهشکده مطالعات وقف و نیکوکار به بیان نکات و سخنانی در خصوص چگونگی شکل گیری آزمایشگاه مدیریت و اندیشکده حکمرانی پرداخت. سپس، کارگاهی با عنوان «اعتبار سنجی ایده» توسط داوود دهقان برای شرکت کنندگان برگزار شد. در این فواصل تیم‌ها با یکدیگر به گفت‌وگو پرداختند و منتورها به آن‌ها کمک کردند تا به نسخه نهایی بوم کسب و کارشان دست یابند.

تبلیغات

در روز سوم، کارگاهی با عنوان «ارائه تاثیرگذار» توسط مهران کریمی برگزار شد و در نهایت، تیم‌ها بوم کسب و کار خود را تکمیل کردند و در حضور داوران، ساناز منصف، محمد زاهدی و مهران کریمی به ارائه آن پرداختند.

ادامه مطلب

اخبار

تجلیل از اساتید صنایع دستی در منطقه ۹

منتشر شده

در

تجلیل از اساتید صنایع دستی در منطقه ۹

برنامه ارمغان هنر به همت خانه فرهنگ پرواز و با مشارکت معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران در روز یکشنبه ۱۰تیر ماه ساعت ۱۶ در مجموعه فرهنگی برج آزادی برگزار می‌شود.

به گزارش سرزمین پدری از ایلنا به نقل از روابط عمومی مدیریت فرهنگی هنری منطقه ۹، برنامه ارمغان هنر با هدف تکریم و پاسداشت آداب و رسوم و سنت‌ها و فرهنگ ایرانی و تقویت حس تعلق به سرزمین، خود اتکایی، خود باوری و عزت ملی در روز یکشنبه ۱۰ تیر ماه برگزار می‌شود.

گفتنی است در این برنامه از مربیان و اساتید صنایع دستی و هنر‌های سنتی رشته‌های صنایع دستی و هنری نظیر: پته دوزی، چرم دوزی، پیکر تراشی با چوب /معرق ومنبت /نساجی سنتی /رودوزی‌های الحاقی/ نگارگری / قلم زنی و مینا کاری تجلیل به عمل می‌آید.

شهروندان برای حضور در برنامه می‌توانند به مجموعه فرهنگی برج آزادی واقع درمیدان آزادی مراجعه کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۶۶۰۲۰۱۹۶تماس بگیرند.

ادامه مطلب

اخبار

کارگاه عمومی آشنایی با ملیله همزمان با اختتامیه دومین جشنواره گلاب‌گیری برگزار شد

منتشر شده

در

توسط

ملیله کاری هنرهای سنتی هنرملی صنایع دستی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان گفت: با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و بنیاد ایران‌شناسی زنجان برگزار شد.

به گزارش سرزمین پدری ازمیراث آریا، سید سعید صفوی اظهار کرد: کارگاه عمومی آشنایی با ملیله همزمان با اختتامیه دومین جشنواره گلاب‌گیری با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و بنیاد ایران‌شناسی زنجان برگزار شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان افزود: در این کارگاه آموزشی یک روزه علاقه‌مندان با اصول و مبانی یکی از مهمترین و شاخص‌ترین صنایع‌دستی‌های استان آشنا می‌شوند.

او گفت: کارگاه آموزشی یاد شده روز دوشنبه ۴ تیرماه در آرامگاه چلبی اوغلو شهرستان سلطانیه از ساعت ۱۷ تا ۲۰ برگزار شد.

ادامه مطلب

برترین ها