با ما همراه باشید

اخبار

نمایشگاه کتاب لرستان هفته پایانی دی‌ماه برگزار می‌شود

منتشر شده

در

کتابخانه عمومی

به گزارش سرزمین پدری به نقل از ایبنا، جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی لرستان، به ریاست مجید منعمی، معاون سیاسی، امنیتی استانداری لرستان، سیدسجاد راستخانه، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان، منصور احمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان، محمدباقر احمدی چگنی، فرماندار خرم‌آباد، وحید کرم‌الهی، مدیرکل راه و شهرسازی لرستان، سعید فتوحی، شهردار خرم‌آباد، محمدجواد محمدی، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان لرستان، و سایر اعضای انجمن سه‌شنبه‌(22‌آذر) در سالن دفتر معاونت سیاسی، امنیتی، اجتماعی استانداری لرستان برگزار شد.

منعمی با اشاره به اینکه در وضعیت کنونی کشور نیاز به اقدامات عمیق فرهنگی وجود دارد افزود: دشمن به دنبال تسخیر مغزهاست؛ بنابراین اندیشه‌ورزی یک ضرورت است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان با بیان اینکه توجه به امر کتابخوانی باید در اولویت قرار گیرد، گفت: زیرساخت‌های فرهنگی باید تقویت شوند و در دولت سیزدهم گام‌های خوبی در این زمینه برداشته شده است.

همه دستگاه‌های اجرایی باید به امر کتاب و کتابخوانی و کتاب خوب خواندن مرتبط باشند و فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی باید گسترده تبیین شود.

معاون سیاسی، امنیتی اجتماعی استانداری لرستان با اشاره به فواید برگزاری نشست‌های رونمایی و جلسات نقد کتاب با هدف معرفی آثار نویسندگان و ناشران استانی و آثار حوزه دفاع مقدس ازجمله کتاب خاطرات همسر شهید سیدنورخدا موسوی، گفت: تبیین ارزش‌های دفاع مقدس و فلسفه‌ شهادت یک ضرورت است.

کارویژه‌های مختلف باید درباره ارتباط کتابخانه‌ها با دانشگاه‌ها، نخبگان، آموزش و پرورش تشکیل و اقدامات عمیق فرهنگی انجام شود تا ارتباط مردم با کتاب تقویت شود.

تبلیغات

وی از شهردار خرم‌آباد خواست تا با برنامه‌ریزی گسترده در سطح شهر به ترویج فرهنگ کتابخوانی و معرفی کتاب‌‌های خوب در معابر شهر اهتمام داشته باشد.

راستخانه در ابتدای جلسه با ارائه گزارش درباره کتابخانه‌های عمومی استان گفت: در لرستان 38 کتابخانه نهادی و 20 کتابخانه مشارکتی وجود دارد. بیش از 30 هزار عضو فعال کتابخانه‌های استان، ماهانه 18 هزار امانت کتاب در کتابخانه‌های استان ثبت می‌شود. طی سه‌ماه و نیم گذشته 3 کتابخانه به کتابخانه‌های لرستان اضافه شد و به همت همکاران در نهاد کتابخانه‌ها، کتابخانه دینارآباد بروجرد افتتاح، دو کتابخانه بازگشایی و تامین نیرو آن‌ها انجام شد.

راستخانه با اشاره به اینکه 10 طرح کتابخانه‌ای در استان وجود دارد، افزود: متراژ این کتابخانه‌ها حدود 16 هزار مترمربع است. حدود 17 هزار و 112 هزار متر مربع کتابخانه در استان فعال هستند؛ بنابراین به ازای هرصد نفر، یک متر مربع فضای کتابخانه‌ای در استان وجود دارد؛ علاوه‌براین حدود 750 هزار عنوان کتاب در سامانه‌‌های کتاب لرستان ثبت شده است.

اهداء 10 هزار جلد کتاب به کتابخانه‌های عمومی استان

مدیر‌کل کتابخانه‌های عمومی لرستان گفت: سه‌ماه گذشته، حدود 10 هزارجلد کتاب از سوی اداره کل ارشاد لرستان، بنیاد قلم‌چی، خیرین و کتابخانه ملی به اداره کل کتابخانه‌های استان اهدا شد.

وی با اشاره به مصوبات جلسه قبل انجمن کتابخانه‌های عمومی لرستان گفت: پرداخت نیم‌درصد سهم شهرداری‌ها سیاست موثری در تقویت کتابخوانی است.

راستخانه روند تکمیل پروژه کتابخانه مرکزی و رفع نواقص فاز نخست پروژه از سوی اداره کل راه و شهرسازی را یکی از مفاد دستور جلسه عنوان کرد و افزود: اگر کتابخانه تحویل بهره‌بردار شود؛ عملیات تجهیز و بهره‌برداری در آینده نزدیک انجام خواهد شد. با رایزنی‌های انجام شده، اعتبار قابل توجهی برای کتابخانه در نظر گرفته شده است؛ اما 4 پروژه کتابخانه‌ای در سطح کشور وجود دارد؛ بنابراین اگر پروژه دیر تحویل بهره‌بردار داده شود ممکن است این اعتبار از دست برود.

سفر مدیرکل امور عمرانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به لرستان

راستخانه به سفر هفته آینده مدیرکل توسعه کتابخانه‌ها و مشارکت‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به استان اشاره کرد و افزود: درحال حاضر مسئله برق کتابخانه در حال پیگیری است. فاز نخست کتابخانه مرکزی خرم‌آباد، 4000 متر به فضای کتابخانه‌ای لرستان اضافه می‌کند و رتبه استان را چند پله ارتقاء خواهد داد. امیدواریم آرزوی 20 ساله مردم لرستان و شهر خرم‌آباد به زودی برای استفاده از کتابخانه مرکزی برآورده شود.

تبلیغات

نمایشگاه کتاب لرستان هفته آخر دی‌ماه 1401 برگزار می‌شود

احمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با بیان اینکه بعد از پایان بیماری کرونا سلسله برنامه‌های مختلف در سطح فرهنگ و هنر استان طراحی و برنامه‌ریزی کردیم، افزود: برای 9‌ ماه آینده، 9 برنامه محتوایی و رویداد بزرگ را در نظر گرفته‌ایم. دی‌ماه دو رویداد بزرگ داریم؛ نخست گرامی‌‌داشت سالروز شهادت سلیمانی با بیش از 30 برنامه فرهنگی، هنری، رسانه‌‌ای را داریم. برای اینکه بتوانیم یک جریان فکری، مکتب سلیمانی در جامعه را منتشر و شاخص‌های فرهنگ عمومی را به مکتب سلیمانی آراسته کنیم به همکاری همه دستگاه‌های اجرایی به‌ویژه دستگاه‌های فرهنگی نیازمند هستیم.

رویداد بزرگ کتاب را دی‌ماه برگزار می‌کنیم. نمایشگاه کتاب بعد از 4 سال برگزار خواهد شد. برای این رویداد نیز به همکاری همه دستگاه‌های استان نیاز داریم. نمایشگاه بزرگ کتاب لرستان 23 تا 30 دی‌ماه در محل نمایشگاه‌های دائمی خرم‌آباد برگزار می‌شود. در این نمایشگاه، تخفیف 50 درصدی برای خرید کتاب اعمال خواهد شد.
110 ناشر به نمایندگی از 500 ناشر در این رویداد حضور خواهند داشت. 30 درصد از ناشران حاضر در این نمایشگاه استانی هستند. نمایشگاه در 5 بخش تخصصی دین و معارف اسلامی، دفاع مقدس، کودک و نوجوان، پزشکی، دانشگاهی برگزار خواهد شد.

برگزاری 15 برنامه ترویجی کتاب و کتابخوانی ازجمله نقد و بررسی کتاب، ویژه برنامه‌های کودک و نوجوان، برپایی کافه کتاب برای اقشار مختلف به‌عنوان برنامه جنبی پیش‌بینی شده است. آمادگی داریم از ظرفیت همه دستگاه‌ها از‌‌جمله شهرداری استفاده کنیم تا این رویداد بزرگ، جنبه‌های عمومی داشته باشد.

در این جلسه از سهیمه اسدزاده، خبرنگار ایبنا در لرستان، از سوی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان تقدیر به عمل آمد.

 

 


تبلیغات

اخبار

رویداد ملی «استارت‌اپ اجتماعی رویش» در اصفهان برگزار شد

منتشر شده

در

رویداد ملی «استارت‌اپ اجتماعی رویش

صفهان پنجمین دوره ملی «استارت‌اپ اجتماعی رویش» به مدت سه روز در دانشگاه اصفهان برگزار شد.

پنجمین دوره ملی «استارت‌اپ اجتماعی رویش» به مدت سه روز، از تاریخ ۱۲ تا ۱۴ تیرماه ۱۴۰۳، در دانشگاه اصفهان برگزار شد. این رویداد ملی از سوی آکادمی خیر ایران طرح‌ریزی شده و سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی واحد اصفهان در برگزاری آن همکاری داشت.

در روز نخست این استارت‌اپ ویکند اجتماعی، شهرزاد ترابی‌زاده، مدیر داخلی مرکز نوآوری هاب اصفهان، به عنوان تسهیل گر، برای دانشجویانی که در این رویداد ثبت نام کرده بودند، توضیحاتی را در خصوص نحوه برگزاری استارت‌اپ ویکندهای اجتماعی بیان کرد و در فواصل منظم، سه تن از کارآفرینان اجتماعی اصفهان و تهران که در حوزه زنان، صنایع دستی و محیط زیست، فعالیت جدی داشتند، تجربیات زیسته خود را برای حاضران بیان کردند. ‌

به گزارش سرزمین پدری به نقل از ایسنا؛ در ادامه این رویداد ملی، با توزیع بسته مربوط به ثبت ایده‌ها و شرح فرایند و معیارهای داوری، ۵۶ ایده از سوی شرکت‌کنندگان طرح شد و هر فرد، ۶۰ ثانیه فرصت داشت تا این ایده را در حضور جمع ارائه کند. پس از پایان فرایند رأی‌گیری، ۱۰ ایده برتر معرفی شد و ایده «مدرسه زندگی» که از سوی سمیرا قاسمی، مدیر سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی واحد اصفهان طرح شده بود نیز جزء ۱۰ ایده برتر قرار گرفت.

در روز دوم این رویداد کارگاه «ترسیم مدل بوم کسب و کار» توسط کتایون سپهری برگزار شد. در این کارگاه شرکت کنندگان آموختند که به چه صورت بیزینس مدل ایده‌ خود را بر روی تابلو ترسیم کنند و به تصویر ذهنی دقیق‌تری درباره کسب و کار خود دست یابند.

همچنین، محمدصالح طیب نیا، عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان و مدیر پژوهشکده مطالعات وقف و نیکوکار به بیان نکات و سخنانی در خصوص چگونگی شکل گیری آزمایشگاه مدیریت و اندیشکده حکمرانی پرداخت. سپس، کارگاهی با عنوان «اعتبار سنجی ایده» توسط داوود دهقان برای شرکت کنندگان برگزار شد. در این فواصل تیم‌ها با یکدیگر به گفت‌وگو پرداختند و منتورها به آن‌ها کمک کردند تا به نسخه نهایی بوم کسب و کارشان دست یابند.

تبلیغات

در روز سوم، کارگاهی با عنوان «ارائه تاثیرگذار» توسط مهران کریمی برگزار شد و در نهایت، تیم‌ها بوم کسب و کار خود را تکمیل کردند و در حضور داوران، ساناز منصف، محمد زاهدی و مهران کریمی به ارائه آن پرداختند.

ادامه مطلب

اخبار

تجلیل از اساتید صنایع دستی در منطقه ۹

منتشر شده

در

تجلیل از اساتید صنایع دستی در منطقه ۹

برنامه ارمغان هنر به همت خانه فرهنگ پرواز و با مشارکت معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران در روز یکشنبه ۱۰تیر ماه ساعت ۱۶ در مجموعه فرهنگی برج آزادی برگزار می‌شود.

به گزارش سرزمین پدری از ایلنا به نقل از روابط عمومی مدیریت فرهنگی هنری منطقه ۹، برنامه ارمغان هنر با هدف تکریم و پاسداشت آداب و رسوم و سنت‌ها و فرهنگ ایرانی و تقویت حس تعلق به سرزمین، خود اتکایی، خود باوری و عزت ملی در روز یکشنبه ۱۰ تیر ماه برگزار می‌شود.

گفتنی است در این برنامه از مربیان و اساتید صنایع دستی و هنر‌های سنتی رشته‌های صنایع دستی و هنری نظیر: پته دوزی، چرم دوزی، پیکر تراشی با چوب /معرق ومنبت /نساجی سنتی /رودوزی‌های الحاقی/ نگارگری / قلم زنی و مینا کاری تجلیل به عمل می‌آید.

شهروندان برای حضور در برنامه می‌توانند به مجموعه فرهنگی برج آزادی واقع درمیدان آزادی مراجعه کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۶۶۰۲۰۱۹۶تماس بگیرند.

ادامه مطلب

اخبار

کارگاه عمومی آشنایی با ملیله همزمان با اختتامیه دومین جشنواره گلاب‌گیری برگزار شد

منتشر شده

در

توسط

ملیله کاری هنرهای سنتی هنرملی صنایع دستی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان گفت: با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و بنیاد ایران‌شناسی زنجان برگزار شد.

به گزارش سرزمین پدری ازمیراث آریا، سید سعید صفوی اظهار کرد: کارگاه عمومی آشنایی با ملیله همزمان با اختتامیه دومین جشنواره گلاب‌گیری با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و بنیاد ایران‌شناسی زنجان برگزار شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان افزود: در این کارگاه آموزشی یک روزه علاقه‌مندان با اصول و مبانی یکی از مهمترین و شاخص‌ترین صنایع‌دستی‌های استان آشنا می‌شوند.

او گفت: کارگاه آموزشی یاد شده روز دوشنبه ۴ تیرماه در آرامگاه چلبی اوغلو شهرستان سلطانیه از ساعت ۱۷ تا ۲۰ برگزار شد.

ادامه مطلب

برترین ها