با ما همراه باشید

اخبار

نیروی سه شیفته برای حفاظت از آثار تاریخی امکان پذیر نیست

منتشر شده

در

تاق بستان طاق بستان کرمانشاه میراث فرهنگی گردشگری

تدوین پرونده ثبت‌جهانی طاقبستان

در نشست خبری که به مناسبت نود و یکمین سالگرد ثبت ملی طاقبستان در محوطه تاریخی این اثر تاریخی برگزارشد، مدیر پایگاه ملی طاقبستان، پویا طالب‌نیا با اشاره به اینکه مرکز مطالعات ساسانی در طاقبستان راه‌اندازی خواهد شد گفت: در آستانه نود و یکمین سالگرد ثبت ملی طاقبستان قرار داریم و تدوین پرونده ثبت‌جهانی طاقبستان در دستور کار قرار گرفته است و مرمت درخت رحمت به عنوان یکی از آثار فاخر در داخل مجموعه فرهنگی تاریخی طاقبستان قبل از پایان امسال انجام خواهد شد.

تمبر یادبود مجموعه فرهنگی تاریخی طاقبستان در یک ماه آینده چاپ و رونمایی خواهد شد، نورپردازی ویژه‌ای در این مجموعه تاریخی ایجاد و یک مسیر پیاده‌روی معلولین را در مجموعه تاریخی طاقبستان طراحی خواهیم کرد و طاقبستان آخرین پرده فاخر هنر ایران باستان است و آثار مربوط به دوره ساسانی در این مجموعه است و پس از آن همه آثار متعلق به دوره اسلامی و یکی از شاخص‌ترین آثار هنری دنیا است.

مرکز مطالعات دوره ساسانی در این مجموعه راه‌اندازی خواهد شد تا صاحب‌نظران و پژوهشگرانی که در حوزه ساسانی فعالیت می‌کنند به این مجموعه رفت‌وآمد داشته باشند، طاقبستان می‌تواند به مرکز گردشگری غرب کشور تبدیل شود زیرا نزدیک‌ترین سایت تاریخی کشور به فرودگاه و نزدیک به بافت شهری است که این موضوع می‌تواند در بحث جذب گردشگر خارجی به آن کمک کند.

ضرورت تشکیل انجمن میراث فرهنگی در کرمانشاه

معاون میراث فرهنگی استان کرمانشاه، داریوش فرمانی از ضرورت تشکیل انجمن میراث فرهنگی استان به منظور جلب مشارکت‌ها جهت حفاظت بیشتر از آثار و محوطه‌های تاریخی خبر داد و گفت: موضوع حفاظت از میراث فرهنگی، موضوعی بسیار گسترده است که وزارت میراث فرهنگی به تنهایی از عهده حفاظت از آن بر نمی‌آید و باید سایر دستگاه‌ها سهم خود را در این زمینه ایفا کنند.

تبلیغات

اگر بخواهیم از آثار تاریخی خود به معنای واقعی حفاظت کنیم باید برای هرکدام از آنها یک نیروی سه شیفته ساعته مستقر کنیم که این موضوع نه تنها در کرمانشاه و کشور، بلکه حتی در شکوفاترین حالت اقتصاد کشورها هم امکان‌پذیر نیست؛ انعقاد تفاهم‌نامه در رابطه با نویسه و حفظ باغ‌های تاریخی، جابجایی روستای طاقبستان و انجام کاوش باستانشناسی در این روستا، تکمیل موزه‌های تاریخی از جمله موزه نفت کرمانشاه، قابلیت تبدیل شدن شهر تاریخی دینور به عنوان نخستین استقرارگاه بشر به سایت موزه، مرمت گوردخمه‌های تاریخی از اولویت‌های در دست بررسی است.

 


اخبار

تجلیل از اساتید صنایع دستی در منطقه ۹

منتشر شده

در

تجلیل از اساتید صنایع دستی در منطقه ۹

برنامه ارمغان هنر به همت خانه فرهنگ پرواز و با مشارکت معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران در روز یکشنبه ۱۰تیر ماه ساعت ۱۶ در مجموعه فرهنگی برج آزادی برگزار می‌شود.

به گزارش سرزمین پدری از ایلنا به نقل از روابط عمومی مدیریت فرهنگی هنری منطقه ۹، برنامه ارمغان هنر با هدف تکریم و پاسداشت آداب و رسوم و سنت‌ها و فرهنگ ایرانی و تقویت حس تعلق به سرزمین، خود اتکایی، خود باوری و عزت ملی در روز یکشنبه ۱۰ تیر ماه برگزار می‌شود.

گفتنی است در این برنامه از مربیان و اساتید صنایع دستی و هنر‌های سنتی رشته‌های صنایع دستی و هنری نظیر: پته دوزی، چرم دوزی، پیکر تراشی با چوب /معرق ومنبت /نساجی سنتی /رودوزی‌های الحاقی/ نگارگری / قلم زنی و مینا کاری تجلیل به عمل می‌آید.

شهروندان برای حضور در برنامه می‌توانند به مجموعه فرهنگی برج آزادی واقع درمیدان آزادی مراجعه کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۶۶۰۲۰۱۹۶تماس بگیرند.

ادامه مطلب

اخبار

کارگاه عمومی آشنایی با ملیله همزمان با اختتامیه دومین جشنواره گلاب‌گیری برگزار شد

منتشر شده

در

توسط

ملیله کاری هنرهای سنتی هنرملی صنایع دستی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان گفت: با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و بنیاد ایران‌شناسی زنجان برگزار شد.

به گزارش سرزمین پدری ازمیراث آریا، سید سعید صفوی اظهار کرد: کارگاه عمومی آشنایی با ملیله همزمان با اختتامیه دومین جشنواره گلاب‌گیری با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و بنیاد ایران‌شناسی زنجان برگزار شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان افزود: در این کارگاه آموزشی یک روزه علاقه‌مندان با اصول و مبانی یکی از مهمترین و شاخص‌ترین صنایع‌دستی‌های استان آشنا می‌شوند.

او گفت: کارگاه آموزشی یاد شده روز دوشنبه ۴ تیرماه در آرامگاه چلبی اوغلو شهرستان سلطانیه از ساعت ۱۷ تا ۲۰ برگزار شد.

ادامه مطلب

اخبار

تونس روادید سفر برای گردشگران ایرانی را لغو کرد

منتشر شده

در

توسط

پرچم ایران و تونس جهانگردی گردشگری

وزارت گردشگری تونس از لغو روادید سفر برای گردشگران ایرانی خبر داد.

به گزارش سرزمین پدری از ایرنا، وزارت گردشگری تونس در نامه‌ای اعلام کرد که روادید برای گردشگران ایرانی و عراقی را لغو کرده است.

بر اساس این گزارش، وزارت گردشگری تونس اعلام کرد که روادید سفر ۱۵ روزه گردشگری به تونس برای گردشگران ایرانی دارای گذرنامه سفر عادی لغو شده است.

وزارت گردشگری تونس در این نامه افزوده است که این تصمیم در چارچوب اقدام متقابل صورت گرفته و از روز شنبه ۱۵ ژوئن ۲۰۲۴ (شنبه ۲۶ خرداد) اجرا می‌شود.

علیرضا بیکدلی معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه پیشتر گفته بود که اتباع ۲۸ کشور که به قصد جهانگردی به ایران سفر می کنند از ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۲ برای سفر به ایران نیازی به روادید ندارند و می‌توانند صرفا با تهیه بلیط به ایران سفر کنند.

وی افزود: وزارت امور خارجه دستور العمل اجرایی مصوبه هیات وزیران در باره لغو روادید یکجانبه با ۲۸ کشور را به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ کرده است.

تبلیغات

بیکدلی گفت: بر این اساس اتباع این ۲۸ کشور که به قصد جهانگردی به ایران سفر می‌کنند از ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۲ برای سفر به ایران نیازی به روادید ندارند و آنها می‌توانند صرفا با تهیه بلیط به ایران سفر کنند.

معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه تصریح کرد: اتباع کشور هند می‌توانند از مبادی هوایی بدون نیاز به روادید وارد ایران شوند و برای ورود از طریق مرزهای زمینی باید روادید دریافت کنند.

بیکدلی در پایان خاطرنشان کرد: ۲۸ کشور شامل عربستان، قطر، امارات، بحرین، کویت، ازبکستان، قرقیزستان، تونس، کوبا، تانزانیا، موریتانی، زیمبابوه، موریس، سیشل، ژاپن، اندونزی، سنگاپور، ویتنام، کامبوج، برونئی، برزیل، مکزیک، پرو، کرواسی، صربستان، بوسنی و هرزگوین، بلاروس و هندوستان (هوایی) می‌شوند.

ادامه مطلب

برترین ها