با ما همراه باشید

اخبار

هنر کپوبافی دزفول جهانی می‌شود

منتشر شده

در

دزفول شهر جهانی کپو صنایع دستی هنرهای سنتی

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان گفت: تلاش انجمن ها، فعالان، هنرمندان، کارشناسان و مدیران در خصوص جهانی شدن کپوی دزفول ادامه دارد و به زودی این تلاش‌ها نتیجه خواهد داد.

به گزارش سرزمین پدری به نقل از ایرنا از اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان، محمدحسین ارسطوزاده روز پنجشنبه با اشاره به اقدامات انجام شده برای ثبت‌ملی کپوبافی دزفول به عنوان یکی از ارزشمندترین دست‌ساخته‌های مردمی استان خوزستان گفت: با تلاش‌های هنرمندان، صنعتگران، پیشکسوتان و کارشناسان فن استان خوزستان تاکنون پنج شهر عنوان شهر ملی صنایع‌دستی را کسب کرده که یکی از این شهرها دزفول است.

وی افزود: اگرچه شهرستان دزفول را به عنوان یک شهر تاریخی و فرهنگی با معماری آجری می‌شناسند، اما با ثبت‌ملی یکی از شناخته‌شده‌ترین صنایع این شهر، قابلیت دیگری به شناسنامه دزفول افزوده و باعث شد افزون بر یک‌هزار و ۵۰۰ صنعتگر و هنرمند فعال در این رشته جایگاه و شأن تازه‌ای برای کار خود در نظر بگیرند و با دلگرمی بیشتری این صنعت ـ هنر را دنبال کنند.

مدیر کل میراث فرهنگی خوزستان گفت: نصب المان کپوبافی در یک بازه زمانی ۶ ماهه در بلوار شهدا، نام‌گذاری برخی از خیابان‌ها و میادین به نام “کپو”، اصلاح و راه‌اندازی کارگاه‌های متعدد کپوبافی و آموزش و اعطای تسهیلات، از جمله فعالیت‌های قابل اشاره در ادامه روند ثبت‌ملی دزفول و ایجاد شرایط تازه برای کسب نشان جهانی این هنر ارزنده بود.

ارسطوزاده با اشاره به روند فعالیت‌ها و اقداماتی که پس از دریافت نشان ثبت‌ملی تا ورود گروه ارزیاب شورای جهانی صنایع‌دستی یونسکو در دزفول انجام شده است، گفت: در آیینی باحضور کارشناسان شورای جهانی صنایع‌دستی، بازارچه تخصصی صنایع‌دستی دزفول گشایش یافت و میزبان انواع رشته‌های هنری و ۳۸ رشته فعال صنایع‌دستی و آثار متنوع هنرمندانی شد که دارای ۶۹ نشان‌ملی و سه نشان از یونسکو بودند.

وی اظهار کرد: تعدد کارگاه‌های کپوبافی در روستای پامنار و دیگر نقاط دزفول و حضور بیش از ۲ هزار هنرمند کپوباف که آثار آن‌ها در بسیاری از نقاط داخلی و خارجی به نمایش و فروش گذاشته می‌شود زمینه را برای تبدیل شهر ملی دزفول به یک شهر جهانی مهیا کرده است.

تبلیغات

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان به سفر آصیف شیخ از هندوستان، علی الصالح‌النجاده از کویت و ویدا توحدی از ایران به عنوان شورای جهانی صنایع‌دستی در اواخر سال گذشته به دزفول اشاره کرد و گفت: شورای جهانی صنایع دستی از نزدیک فعالیت‌های کارگاه‌های فعال کپوبافی دزفول، محیط شهری، حضور فعال زنان و کودکان پویا، غرفه‌های فعال خانگی و شرایط تولید و صادرات کپو را بررسی و با هنرمندان این حوزه گفت و گو کردند.

ارسطوزاده افزود: مردم، آب و هوا، سرزندگی هنر ـ صنعت، تاریخ و فرهنگ شهر دزفول، همواره گواهی‌دهنده قابلیت‌های بی‌شمار این شهر بوده و باتوجه به آمار اشتغال در حوزه صنایع‌دستی به‌ویژه کپوبافی در دزفول، نشان‌دهنده رونق و شکوفایی آینده تولید کپو در این شهر است.

وی گفت: باتوجه به ارزیابی‌های صورت‌گرفته طی بازدید کارشناسان شورای جهانی صنایع‌دستی، مشاهدات، اسناد و آمار، باید منتظر نظر نهایی این شورا باشیم که شواهد نشان‌دهنده روزهای روشنی برای کپوبافی دزفول است.

کپوبافی با داشتن اصالت، کیفیت و ظرافت بالا برای افراد زیادی اشتغال ایجاد کرده و از رشته‌های بومی و خاص خوزستان به ویژه دهستان شهیون دزفول است. این هنر ـ صنعت با پیچش ساقه‌های مرکزی و جوان نخل به دور ساقه‌های کرتک شکل می‌گیرد و زیبایی آن دوچندان می‌شود.

کپو در گویش محلی دزفولی، به ظرف حصیری کروی سردار که از برگ خرما و کرتک بافته شده گفته می‌شود، کپو در لغت دزفولی به سر یا کله و اصطلاحا به هر شی کروی، گرد یا چمپاتمه‌زده گفته می‌شود و در تعریف، به مصنوعات حصیری که از برگ خرما یا “کرتک” به شکل ظروف دردار کروی بافته می‌شود، اطلاق می‌شود.

همزمان با سفر رئیس‌جمهور به خوزستان در دور دوم سفرهای استانی، مریم جلالی معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور به‌عنوان نماینده تام‌الاختیار وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برای بررسی و رسیدگی به مشکلات مردم در حوزه‌های میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی وارد استان شد.

بازدید از حوزه شرق استان خوزستان و شهرهای ایذه و باغملک، هنر سنتی کپوبافی دزفول که در فهرست ثبت‌جهانی صنایع‌دستی قرار گرفته، بازدید از سایت مهم شادگان به عنوان یک قابلیت گردشگری، از دیگر برنامه‌های مرتبط با وزارت میراث‌فرهنگی در سفر استانی رئیس‌جمهور به خوزستان است.

تبلیغات


اخبار

تجلیل از اساتید صنایع دستی در منطقه ۹

منتشر شده

در

تجلیل از اساتید صنایع دستی در منطقه ۹

برنامه ارمغان هنر به همت خانه فرهنگ پرواز و با مشارکت معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران در روز یکشنبه ۱۰تیر ماه ساعت ۱۶ در مجموعه فرهنگی برج آزادی برگزار می‌شود.

به گزارش سرزمین پدری از ایلنا به نقل از روابط عمومی مدیریت فرهنگی هنری منطقه ۹، برنامه ارمغان هنر با هدف تکریم و پاسداشت آداب و رسوم و سنت‌ها و فرهنگ ایرانی و تقویت حس تعلق به سرزمین، خود اتکایی، خود باوری و عزت ملی در روز یکشنبه ۱۰ تیر ماه برگزار می‌شود.

گفتنی است در این برنامه از مربیان و اساتید صنایع دستی و هنر‌های سنتی رشته‌های صنایع دستی و هنری نظیر: پته دوزی، چرم دوزی، پیکر تراشی با چوب /معرق ومنبت /نساجی سنتی /رودوزی‌های الحاقی/ نگارگری / قلم زنی و مینا کاری تجلیل به عمل می‌آید.

شهروندان برای حضور در برنامه می‌توانند به مجموعه فرهنگی برج آزادی واقع درمیدان آزادی مراجعه کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۶۶۰۲۰۱۹۶تماس بگیرند.

ادامه مطلب

اخبار

کارگاه عمومی آشنایی با ملیله همزمان با اختتامیه دومین جشنواره گلاب‌گیری برگزار شد

منتشر شده

در

توسط

ملیله کاری هنرهای سنتی هنرملی صنایع دستی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان گفت: با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و بنیاد ایران‌شناسی زنجان برگزار شد.

به گزارش سرزمین پدری ازمیراث آریا، سید سعید صفوی اظهار کرد: کارگاه عمومی آشنایی با ملیله همزمان با اختتامیه دومین جشنواره گلاب‌گیری با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و بنیاد ایران‌شناسی زنجان برگزار شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان افزود: در این کارگاه آموزشی یک روزه علاقه‌مندان با اصول و مبانی یکی از مهمترین و شاخص‌ترین صنایع‌دستی‌های استان آشنا می‌شوند.

او گفت: کارگاه آموزشی یاد شده روز دوشنبه ۴ تیرماه در آرامگاه چلبی اوغلو شهرستان سلطانیه از ساعت ۱۷ تا ۲۰ برگزار شد.

ادامه مطلب

اخبار

تونس روادید سفر برای گردشگران ایرانی را لغو کرد

منتشر شده

در

توسط

پرچم ایران و تونس جهانگردی گردشگری

وزارت گردشگری تونس از لغو روادید سفر برای گردشگران ایرانی خبر داد.

به گزارش سرزمین پدری از ایرنا، وزارت گردشگری تونس در نامه‌ای اعلام کرد که روادید برای گردشگران ایرانی و عراقی را لغو کرده است.

بر اساس این گزارش، وزارت گردشگری تونس اعلام کرد که روادید سفر ۱۵ روزه گردشگری به تونس برای گردشگران ایرانی دارای گذرنامه سفر عادی لغو شده است.

وزارت گردشگری تونس در این نامه افزوده است که این تصمیم در چارچوب اقدام متقابل صورت گرفته و از روز شنبه ۱۵ ژوئن ۲۰۲۴ (شنبه ۲۶ خرداد) اجرا می‌شود.

علیرضا بیکدلی معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه پیشتر گفته بود که اتباع ۲۸ کشور که به قصد جهانگردی به ایران سفر می کنند از ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۲ برای سفر به ایران نیازی به روادید ندارند و می‌توانند صرفا با تهیه بلیط به ایران سفر کنند.

وی افزود: وزارت امور خارجه دستور العمل اجرایی مصوبه هیات وزیران در باره لغو روادید یکجانبه با ۲۸ کشور را به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ کرده است.

تبلیغات

بیکدلی گفت: بر این اساس اتباع این ۲۸ کشور که به قصد جهانگردی به ایران سفر می‌کنند از ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۲ برای سفر به ایران نیازی به روادید ندارند و آنها می‌توانند صرفا با تهیه بلیط به ایران سفر کنند.

معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه تصریح کرد: اتباع کشور هند می‌توانند از مبادی هوایی بدون نیاز به روادید وارد ایران شوند و برای ورود از طریق مرزهای زمینی باید روادید دریافت کنند.

بیکدلی در پایان خاطرنشان کرد: ۲۸ کشور شامل عربستان، قطر، امارات، بحرین، کویت، ازبکستان، قرقیزستان، تونس، کوبا، تانزانیا، موریتانی، زیمبابوه، موریس، سیشل، ژاپن، اندونزی، سنگاپور، ویتنام، کامبوج، برونئی، برزیل، مکزیک، پرو، کرواسی، صربستان، بوسنی و هرزگوین، بلاروس و هندوستان (هوایی) می‌شوند.

ادامه مطلب

برترین ها