با ما همراه باشید

اخبار

پیشکسوتان صنایع دستی و هنرهای سنتی تجلیل شدند

منتشر شده

در

پیشکسوتان صنایع دستی و هنرهای سنتی

مراسم تقدیر از برگزیدگان جشنواره «سرو سیمین» در بخش دانشجویی و اهدای دیپلم افتخار به استادان فعال و برگزیده صنایع دستی و مدیران برخی از دانشگاه‌های فعال کشور در این حوزه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم تقدیر از برگزیدگان جشنواره سرو سیمین در بخش دانشجویی و اهدای دیپلم افتخار و هدیه نقدی به استادان فعال و برگزیده حوزه صنایع دستی و مدیران برخی از دانشگاه‌های فعال کشور در این حوزه یکشنبه ۲۹ بهمن ماه با حضور ویدا توحدی، دبیر علمی جشنواره؛ سعد القدومی رئیس شورای جهانی صنایع‌دستی؛ حسین یاوری؛ حضور دانشجویان و اساتید و مدیران برخی از دانشگاه‌ها سالن ۳۰۰ نفره برج آزادی برگزار شد.

ویدا توحدی، دبیر علمی جشنواره در ابتدای برنامه بیان کرد: ما امسال هشتمین جشنواره صنایع دستی و هنرهای سنتی را برگزار می‌کنیم، این جشنواره از سال ۱۳۹۵ شروع شده است. امسال آقای سعد القدومی، رئیس شورای جهانی صنایع‌دستی این افتخار را به ما دادند که در جمع صنعتگران، هنرمندان و دانشجویان فعال این حوزه باشند.

دبیر علمی جشنواره ادامه داد: ایران متناسب با هر نقطه جغرافیایی صنایع دستی دارد که به آن افتخار می‌کنیم. خوشحالیم که دانشجویان جوان ما در منطقه‌ای از کشور زیلوبافان قهاری هستند، خوشحالیم از اینکه شما دانشجویان صنایع دستی هستید و آینده کشور ما و بخشی از اقتصاد هویت بنیان ما به شما سپرده خواهد شد.

در ادامه محمدی، مدیر کمیته دانشگاهی هشتمین جشنواره بین‌المللی صنایع دستی و هنرهای سنتی در ادامه بیان کرد هشتمین دوره این رویداد یک دستاورد عالی داشت و آن این بود که شاهد مشارکت دانشگاه‌های متعددی در این رویداد بودیم. شاید بیان آمار دانشگاه‌های صنایع دستی در ایران برای خود ما جالب نباشد اما در فضای بین‌المللی و مهمانان ما جالب توجه باشد. در کشور ۳۲ دانشگاه داریم که در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد صنایع دستی دارند.

وی افزود: در وزارت علوم در حال تدوین سرفصل‌ها هستند که به زودی ابلاغ خواهد شد، مطمئنم به زودی شاهد فارغ التحصیلان صنایع دستی در کشور خواهیم بود. چهل سال است که در مقطع کارشناسی دانشجو تربیت می‌کنیم؛ برخلاف برخی از دوستان داخل کشور که کاه‌ی اوقات دستاوردهای دانشگاه را زیر سوال می‌برند، باید گفت که ما در این ۴۰ سال دستاوردهای بزرگی در حوزه دانشگاهی داشتیم. بسیاری از فارغ التحصیلان ما کسانی هستند که در حوزه صنایع دستی و بخش طراحی و اجرا و کسب و کار از حوزه دانشگاهی آمده‌اند.

تبلیغات

مدیر کمیته دانشگاهی هشتمین جشنواره بین‌المللی صنایع دستی و هنرهای سنتی همچنین توضیح داد: باید گاهی اوقات به این دستاوردها با افتخار نگاه کنیم. دستاوردهای دانشگاهی در این حوزه بسیار برای ما اهمیت دارد. نزدیک به دو دهه است که در ارشد فارغ التحصیل می‌دهیم، پایان نامه‌های خوبی در این حوزه نوشته شده است که کمک بزرگی به این حوزه کرده و در آینده نیز خواهد کرد. امیدوارم حرکت بزرگ دانشگاه در حوزه صنایع دستی با کمک و حمایت مسئولان در آینده به خوبی دیده شود.

محمدی اشاره کرد: همزمان با برگزاری جشنواره در تهران، همزمان در ۱۱ دانشگاه؛ ۵ دانشگاه در تهران، یک دانشگاه در شمال کشور، جنوب کشور، غرب و شرق کشور و دو دانشگاه در مرکز کشور در حال برگزاری ۱۱ نشست تخصصی در حوزه صنایع دستی بودند که نشان می‌دهد ظرفیت‌های علمی امروز صبح در حال برگزاری این نشست‌ها بودند.

به گفته وی، امیدوارم ظرفیت استفاده از دانشگاه‌ها در سال‌های دیگر برگزاری این رویداد گسترده‌تر شود و بتوانیم در حضورهای بین المللی نیز از این ظرفیت‌های دانشگاهی بهره مند شویم. ظرفیت‌های دانشگاهی فقط نمایشی نیست بلکه اجرایی هم است.

در ادامه از حاج مهدی رستگاری به عنوان پیشکسوت معماری هنر اسلامی تجلیل به عمل آمد. سپس از خانواده مرحوم استاد محمدمهدی هراتی، از اساتید برتر دانشگاه در حوزه هنرهای تجسمی تجلیل شد که دختر ایشان در این مراسم هدیه ایشان را دریافت کرد.

در ادامه از محمدتقی آشوری به عنوان یکی از بنیان گذاران رشته صنایع دستی در دانشگاه‌های ایران و داور سه دوره این جشنواره تجلیل به عمل آمد. سپس آشوری بیان کرد: وقتی به ایران آمدم، پایان نامه‌ی من درباره سفال بود اما به من می‌گفتند که چرا جای پرداختن به موضوعات دیگری چون انقلاب سفید به بحث سفال و هنر سفالگری ایران می‌پردازید؟

به گفته وی، رشته کارشناسی صنایع دستی که راه افتاد من اصفهان بودم و به تهران آمدم و با مشورت با رئیس دانشگاه الزهرا برنامه رشته کارشناسی ارشد را نوشتیم و به وزارت علوم ارائه کردیم و تصویب شد. برنامه مقطعی این رشته نیز نوشته شده است که به زودی تصویب خواهد شد.

بنیان‌گذار رشته صنایع دستی در دانشگاه‌های ایران در ادامه توضیح داد: درصد بالایی از فارغ التحصیلان پژوهش و هنر در حوزه صنایع دستی هستند. از اینکه دو تا اقدام در این حوزه انجام شده است، خوشحالم؛ نخست آنکه کارشناسان زیادی در این زمینه کار می‌کنند؛ دوم آنکه پژوهش‌های خوبی در این حوزه انجام شده است و من این دو اقدام را مهم‌ترین کارهایی می دانم که فعالان این حوزه برای جریان صنایع دستی در کشور انجام دادند.

تبلیغات

آشوری گفت: امیدورام که روز به روز شرایط فعالیتی این حوزه بهتر شود و ما بتوانیم کارشناسان موفقی در این حوزه داشته باشیم. صنایع دستی ایران بی تعارف در دنیا بهترین است و هیچ نگران نیستم و مطمئنم که روز به روز بهتر می‌شود.

در پایان مراسم نیز از رؤسای دانشگاه‌های کشور به شرح زیر تجلیل شد:

محمدحسین ساعی، ریاست دانشگاه سوره

محمدرضا حسنایی رئیس دانشگاه هنر

سجاد محمد یار زاده، رئیس دانشگاه هنری اسلامی

زهرا ناظم بکایی رئیس دانشگاه الزهرا (س)

مصطفی ظهیری نیا، ریاست دانشگاه هرمزگان

لامعی ریاست دانشگاه بیرجند

تبلیغات

حشمت الله علی نژاد، ریاست دانشگاه مازندران

رضا مختاری ملک آبادی، ریاست دانشگاه پیام نور اصفهان

عباس کتابی، ریاست دانشگاه کاشان

سجاد پاکزاد، ریاست دانشگاه تبریز

 


 

تبلیغات

اخبار

تجلیل از اساتید صنایع دستی در منطقه ۹

منتشر شده

در

تجلیل از اساتید صنایع دستی در منطقه ۹

برنامه ارمغان هنر به همت خانه فرهنگ پرواز و با مشارکت معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران در روز یکشنبه ۱۰تیر ماه ساعت ۱۶ در مجموعه فرهنگی برج آزادی برگزار می‌شود.

به گزارش سرزمین پدری از ایلنا به نقل از روابط عمومی مدیریت فرهنگی هنری منطقه ۹، برنامه ارمغان هنر با هدف تکریم و پاسداشت آداب و رسوم و سنت‌ها و فرهنگ ایرانی و تقویت حس تعلق به سرزمین، خود اتکایی، خود باوری و عزت ملی در روز یکشنبه ۱۰ تیر ماه برگزار می‌شود.

گفتنی است در این برنامه از مربیان و اساتید صنایع دستی و هنر‌های سنتی رشته‌های صنایع دستی و هنری نظیر: پته دوزی، چرم دوزی، پیکر تراشی با چوب /معرق ومنبت /نساجی سنتی /رودوزی‌های الحاقی/ نگارگری / قلم زنی و مینا کاری تجلیل به عمل می‌آید.

شهروندان برای حضور در برنامه می‌توانند به مجموعه فرهنگی برج آزادی واقع درمیدان آزادی مراجعه کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۶۶۰۲۰۱۹۶تماس بگیرند.

ادامه مطلب

اخبار

کارگاه عمومی آشنایی با ملیله همزمان با اختتامیه دومین جشنواره گلاب‌گیری برگزار شد

منتشر شده

در

توسط

ملیله کاری هنرهای سنتی هنرملی صنایع دستی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان گفت: با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و بنیاد ایران‌شناسی زنجان برگزار شد.

به گزارش سرزمین پدری ازمیراث آریا، سید سعید صفوی اظهار کرد: کارگاه عمومی آشنایی با ملیله همزمان با اختتامیه دومین جشنواره گلاب‌گیری با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و بنیاد ایران‌شناسی زنجان برگزار شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان افزود: در این کارگاه آموزشی یک روزه علاقه‌مندان با اصول و مبانی یکی از مهمترین و شاخص‌ترین صنایع‌دستی‌های استان آشنا می‌شوند.

او گفت: کارگاه آموزشی یاد شده روز دوشنبه ۴ تیرماه در آرامگاه چلبی اوغلو شهرستان سلطانیه از ساعت ۱۷ تا ۲۰ برگزار شد.

ادامه مطلب

اخبار

تونس روادید سفر برای گردشگران ایرانی را لغو کرد

منتشر شده

در

توسط

پرچم ایران و تونس جهانگردی گردشگری

وزارت گردشگری تونس از لغو روادید سفر برای گردشگران ایرانی خبر داد.

به گزارش سرزمین پدری از ایرنا، وزارت گردشگری تونس در نامه‌ای اعلام کرد که روادید برای گردشگران ایرانی و عراقی را لغو کرده است.

بر اساس این گزارش، وزارت گردشگری تونس اعلام کرد که روادید سفر ۱۵ روزه گردشگری به تونس برای گردشگران ایرانی دارای گذرنامه سفر عادی لغو شده است.

وزارت گردشگری تونس در این نامه افزوده است که این تصمیم در چارچوب اقدام متقابل صورت گرفته و از روز شنبه ۱۵ ژوئن ۲۰۲۴ (شنبه ۲۶ خرداد) اجرا می‌شود.

علیرضا بیکدلی معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه پیشتر گفته بود که اتباع ۲۸ کشور که به قصد جهانگردی به ایران سفر می کنند از ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۲ برای سفر به ایران نیازی به روادید ندارند و می‌توانند صرفا با تهیه بلیط به ایران سفر کنند.

وی افزود: وزارت امور خارجه دستور العمل اجرایی مصوبه هیات وزیران در باره لغو روادید یکجانبه با ۲۸ کشور را به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ کرده است.

تبلیغات

بیکدلی گفت: بر این اساس اتباع این ۲۸ کشور که به قصد جهانگردی به ایران سفر می‌کنند از ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۲ برای سفر به ایران نیازی به روادید ندارند و آنها می‌توانند صرفا با تهیه بلیط به ایران سفر کنند.

معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه تصریح کرد: اتباع کشور هند می‌توانند از مبادی هوایی بدون نیاز به روادید وارد ایران شوند و برای ورود از طریق مرزهای زمینی باید روادید دریافت کنند.

بیکدلی در پایان خاطرنشان کرد: ۲۸ کشور شامل عربستان، قطر، امارات، بحرین، کویت، ازبکستان، قرقیزستان، تونس، کوبا، تانزانیا، موریتانی، زیمبابوه، موریس، سیشل، ژاپن، اندونزی، سنگاپور، ویتنام، کامبوج، برونئی، برزیل، مکزیک، پرو، کرواسی، صربستان، بوسنی و هرزگوین، بلاروس و هندوستان (هوایی) می‌شوند.

ادامه مطلب

برترین ها