با ما همراه باشید

اخبار

چهارمین نمایشگاه صنایع‌دستی چرتکه در دانشگاه شیراز افتتاح شد.

منتشر شده

در

نمایشگاه صنایع‌دستی در دانشگاه شیراز

 

به‌ گزارش سرزمین پدری به نقل از خبرگزاری صداوسیما، محمد فرخ زاده معاون هماهنگی امور زائران و گردشگری استانداری فارس در مراسم افتتاحیه چهارمین نمایشگاه صنایع‌دستی «چرتکه» که به میزبانی دانشگاه شیراز برگزار شد، گفت: استان فارس، سهم خوبی را در حوزه صنایع‌دستی در کشور و جهان به خود اختصاص داده است.
معاون هماهنگی امور زائران و گردشگری استانداری فارس افزود: ۶۰۰ رشته صنایع‌دستی در جهان از سوی یونسکو به ثبت رسیده است که از این تعداد بیش از ۳۰۰ رشته در ایران و بیش از ۱۲۰ رشته صنایع‌دستی در فارس وجود دارد.
رئیس کارگروه صنایع‌دستی فارس گفت: در جهان گردش مالی فروش صنایع‌دستی ۶۰۰ میلیارد دلار بوده اما سهم ایران کمتر از ۵۰۰ میلیون دلار است و با توجه به اینکه صنایع‌دستی یکی از موضوعات مهم حوزه صادرات غیرنفتی و غیر تحریمی است باید تلاش کنیم عدد صادرات صنایع‌دستی را افزایش دهیم.
معاون گردشگری و امور زیارتی استانداری فارس با اشاره به اینکه جوانان می‌توانند در عرصه صنایع‌دستی نقش مؤثری داشته باشند ادامه داد: استان فارس هنرمندان زیادی دارد که ۲۱۳ هنرمند صاحب نشان ملی هنری و ۱۹ هنرمند هم دارای مهر «اصالت» هستند، نزدیک به سه هزار و ۵۰۰ نفر در کارگاه‌های مختلف صنایع‌دستی شاغل‌اند و تعاونی صنایع‌دستی دانشگاه شیراز نزدیک به سه هزار نفر عضو دارد و این نشان از موفقیت جامعه کارآفرین دانشگاهی و توجه به مهارت اندوزی است.
فرخ زاده افزود: صنایع‌دستی یک‌رشته مؤثر در جذب گردشگر است و طبق آمار هر گردشگر که وارد شهر شیراز می‌شود بیش از ۱۷ شغل مستقیم و غیرمستقیم ایجاد می‌کند که فروش صنایع‌دستی بخشی از جذابیت‌های این کسب‌وکار است.
او با اشاره به تمهیدات خوبی که توسط دولت برای حمایت از هنرمندان در نظر گرفته شده است، گفت: از ماه گذشته شورای صنایع‌دستی و فرش به حوزه معاونت گردشگری و امور زیارت منتقل شد و امید است تلاش مضاعفی در این رابطه شکل گیرد.
معاون گردشگری و امور زیارتی استانداری فارس با بیان اینکه صنایع‌دستی در فرهنگ، باور و اعتقادات ما ریشه دارد، افزود: متأسفانه صنایع‌دستی در سبد خانوار کشور نقش و جایگاهی ندارد و امروزه آن اندازه که برای خوراکی و فست فود‌ها هزینه می‌شود برای صنایع‌دستی به‌عنوان نماد ملی و هنر اصیل و ارزشمند ایرانی هزینه نمی‌شود، باید تلاش شود صنایع‌دستی به‌عنوان هنر دست و پیونددهنده نسل‌ها و جلوگیری از گسست بین نسلی در خانواده سهم پیدا کند.

ادامه مطلب
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اخبار

تجلیل از اساتید صنایع دستی در منطقه ۹

منتشر شده

در

تجلیل از اساتید صنایع دستی در منطقه ۹

برنامه ارمغان هنر به همت خانه فرهنگ پرواز و با مشارکت معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران در روز یکشنبه ۱۰تیر ماه ساعت ۱۶ در مجموعه فرهنگی برج آزادی برگزار می‌شود.

به گزارش سرزمین پدری از ایلنا به نقل از روابط عمومی مدیریت فرهنگی هنری منطقه ۹، برنامه ارمغان هنر با هدف تکریم و پاسداشت آداب و رسوم و سنت‌ها و فرهنگ ایرانی و تقویت حس تعلق به سرزمین، خود اتکایی، خود باوری و عزت ملی در روز یکشنبه ۱۰ تیر ماه برگزار می‌شود.

گفتنی است در این برنامه از مربیان و اساتید صنایع دستی و هنر‌های سنتی رشته‌های صنایع دستی و هنری نظیر: پته دوزی، چرم دوزی، پیکر تراشی با چوب /معرق ومنبت /نساجی سنتی /رودوزی‌های الحاقی/ نگارگری / قلم زنی و مینا کاری تجلیل به عمل می‌آید.

شهروندان برای حضور در برنامه می‌توانند به مجموعه فرهنگی برج آزادی واقع درمیدان آزادی مراجعه کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۶۶۰۲۰۱۹۶تماس بگیرند.

ادامه مطلب

اخبار

کارگاه عمومی آشنایی با ملیله همزمان با اختتامیه دومین جشنواره گلاب‌گیری برگزار شد

منتشر شده

در

توسط

ملیله کاری هنرهای سنتی هنرملی صنایع دستی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان گفت: با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و بنیاد ایران‌شناسی زنجان برگزار شد.

به گزارش سرزمین پدری ازمیراث آریا، سید سعید صفوی اظهار کرد: کارگاه عمومی آشنایی با ملیله همزمان با اختتامیه دومین جشنواره گلاب‌گیری با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و بنیاد ایران‌شناسی زنجان برگزار شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان افزود: در این کارگاه آموزشی یک روزه علاقه‌مندان با اصول و مبانی یکی از مهمترین و شاخص‌ترین صنایع‌دستی‌های استان آشنا می‌شوند.

او گفت: کارگاه آموزشی یاد شده روز دوشنبه ۴ تیرماه در آرامگاه چلبی اوغلو شهرستان سلطانیه از ساعت ۱۷ تا ۲۰ برگزار شد.

ادامه مطلب

اخبار

تونس روادید سفر برای گردشگران ایرانی را لغو کرد

منتشر شده

در

توسط

پرچم ایران و تونس جهانگردی گردشگری

وزارت گردشگری تونس از لغو روادید سفر برای گردشگران ایرانی خبر داد.

به گزارش سرزمین پدری از ایرنا، وزارت گردشگری تونس در نامه‌ای اعلام کرد که روادید برای گردشگران ایرانی و عراقی را لغو کرده است.

بر اساس این گزارش، وزارت گردشگری تونس اعلام کرد که روادید سفر ۱۵ روزه گردشگری به تونس برای گردشگران ایرانی دارای گذرنامه سفر عادی لغو شده است.

وزارت گردشگری تونس در این نامه افزوده است که این تصمیم در چارچوب اقدام متقابل صورت گرفته و از روز شنبه ۱۵ ژوئن ۲۰۲۴ (شنبه ۲۶ خرداد) اجرا می‌شود.

علیرضا بیکدلی معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه پیشتر گفته بود که اتباع ۲۸ کشور که به قصد جهانگردی به ایران سفر می کنند از ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۲ برای سفر به ایران نیازی به روادید ندارند و می‌توانند صرفا با تهیه بلیط به ایران سفر کنند.

وی افزود: وزارت امور خارجه دستور العمل اجرایی مصوبه هیات وزیران در باره لغو روادید یکجانبه با ۲۸ کشور را به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ کرده است.

تبلیغات

بیکدلی گفت: بر این اساس اتباع این ۲۸ کشور که به قصد جهانگردی به ایران سفر می‌کنند از ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۲ برای سفر به ایران نیازی به روادید ندارند و آنها می‌توانند صرفا با تهیه بلیط به ایران سفر کنند.

معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه تصریح کرد: اتباع کشور هند می‌توانند از مبادی هوایی بدون نیاز به روادید وارد ایران شوند و برای ورود از طریق مرزهای زمینی باید روادید دریافت کنند.

بیکدلی در پایان خاطرنشان کرد: ۲۸ کشور شامل عربستان، قطر، امارات، بحرین، کویت، ازبکستان، قرقیزستان، تونس، کوبا، تانزانیا، موریتانی، زیمبابوه، موریس، سیشل، ژاپن، اندونزی، سنگاپور، ویتنام، کامبوج، برونئی، برزیل، مکزیک، پرو، کرواسی، صربستان، بوسنی و هرزگوین، بلاروس و هندوستان (هوایی) می‌شوند.

ادامه مطلب

برترین ها