با ما همراه باشید

اخبار

۲۲ اثر میراث فرهنگی خوزستان در فهرست آثار واجد ارزش ملی کشور ثبت شد

منتشر شده

در

ثبت ملی

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان در تشریح بخشی از فعالیت‌های حوزه میراث فرهنگی استان در سال ۱۴۰۱ از ثبت ۲۲ اثر در فهرست آثار واجد ارزش ملی کشور خبر داد.

به گزارش سرزمین پدری به نقل از تسنیم از اهواز، به نقل از روابط عمومی اداره میراث، محمدحسین ارسطوزاده با اشاره به تدوین پرونده 12 اثر منقول در فهرست آثار ملی، اظهار داشت: در سال گذشته علاوه بر تعیین حریم و بازنگری سه اثر ثبت ملی در حوزه میراث طبیعی، دفاع مقدس، منقول و ناملموس، 22 اثر ثبت و پرونده 12 اثر دیگر در قالب اثر منقول، تدوین و برای انجام مراحل نهایی ثبت در فهرست آثار ملی و سایر فهرست‌های مرتبط ارسال شد.

وی افزود: صدور مجوز یک موزه غیروابسته، تجهیز، بهسازی و ارتقای سطح کیفی 2 موزه، همچنین تداوم روند ایجاد ساختمان، تکمیل عملیات ساختمانی، اجرای سالن آمفی‌تئاتر، نمای ساختمان و تکمیل تاسیسات الکترونیکی و مکانیکی موزه منطقه‌ای اهواز از جمله فعالیت‌های حوزه میراث فرهنگی در سال گذشته بود.

مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان ادامه داد: ادامه روند تدوین پرونده 2 اثر در انتظار و پیشنهادی در فهرست ثبت جهانی، نظارت بر روند ساخت و ساز بیش از 900 بنا در محدوده بافت‌های تاریخی، انجام مطالعات هفت بافت تاریخی-فرهنگی شهری و روستایی و انجام 2 فصل کاوش باستان‌شناسی در استان از جمله فعالیت‌های مهم دیگر این بخش در سال 1401 است.

ارسطوزاده با اشاره به 93 کارگاه فعال مرمت و پروژه مرتبط با حوزه فعالیت‌های میراث فرهنگی، شاخص‌ترین مرمت‌های صورت گرفته در سال گذشته را تشریح کرد و گفت: مرمت و ساماندهی پل قدیم دزفول در قالب مقاوم‌سازی، مرمت پایه‌ها، پشت بندها و موج‌شکن‌ها، مرمت تاق و چشمه‌ها، مرمت جان‌پناه، ساماندهی و مرمت عرشه، مرمت و ساماندهی جداره غربی سازه‌های جهانی آبی تاریخی شوشتر شامل تثبیت جداره‌ها، مقاوم‌سازی دیواره غربی و ایجاد لایه‌های حفاظتی است.

وی بیان کرد:‌ ساماندهی مسیرهای دسترسی، تقویت بستر، مرمت و ساماندهی حرم مطهر دانیال نبی شوش، در چارچوب مرمت و ساماندهی بام، جداره‌های آجری و مقاوم‌سازی، تثبیت تزئینات، ساماندهی و مرمت رواق‌ها، مرمت و ساماندهی امامزاده قطب‌الدین اندیکا در حوزه مرمت صفه، مقاوم‌سازی پی، مرمت جدارها، ساماندهی محوطه، همچنین مرمت و ساماندهی سرمسجد مسجدسلیمان که شامل مرمت پلکان شرقی، ساماندهی ورودی و مسیرهای بازدید، روشنایی و نورپردازی از جمله این کارها است.

تبلیغات

خوزستان از قدیمی‌ترین مناطق فلات ایران محسوب می‌شود که پیشینه سکونت انسان در آن به 2700 سال پیش از میلاد مسیح و شکل‌گیری تمدن عیلام در هزاره سوم قبل از میلاد بازمی‌گردد.


اخبار

تجلیل از اساتید صنایع دستی در منطقه ۹

منتشر شده

در

تجلیل از اساتید صنایع دستی در منطقه ۹

برنامه ارمغان هنر به همت خانه فرهنگ پرواز و با مشارکت معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران در روز یکشنبه ۱۰تیر ماه ساعت ۱۶ در مجموعه فرهنگی برج آزادی برگزار می‌شود.

به گزارش سرزمین پدری از ایلنا به نقل از روابط عمومی مدیریت فرهنگی هنری منطقه ۹، برنامه ارمغان هنر با هدف تکریم و پاسداشت آداب و رسوم و سنت‌ها و فرهنگ ایرانی و تقویت حس تعلق به سرزمین، خود اتکایی، خود باوری و عزت ملی در روز یکشنبه ۱۰ تیر ماه برگزار می‌شود.

گفتنی است در این برنامه از مربیان و اساتید صنایع دستی و هنر‌های سنتی رشته‌های صنایع دستی و هنری نظیر: پته دوزی، چرم دوزی، پیکر تراشی با چوب /معرق ومنبت /نساجی سنتی /رودوزی‌های الحاقی/ نگارگری / قلم زنی و مینا کاری تجلیل به عمل می‌آید.

شهروندان برای حضور در برنامه می‌توانند به مجموعه فرهنگی برج آزادی واقع درمیدان آزادی مراجعه کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۶۶۰۲۰۱۹۶تماس بگیرند.

ادامه مطلب

اخبار

کارگاه عمومی آشنایی با ملیله همزمان با اختتامیه دومین جشنواره گلاب‌گیری برگزار شد

منتشر شده

در

توسط

ملیله کاری هنرهای سنتی هنرملی صنایع دستی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان گفت: با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و بنیاد ایران‌شناسی زنجان برگزار شد.

به گزارش سرزمین پدری ازمیراث آریا، سید سعید صفوی اظهار کرد: کارگاه عمومی آشنایی با ملیله همزمان با اختتامیه دومین جشنواره گلاب‌گیری با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و بنیاد ایران‌شناسی زنجان برگزار شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان افزود: در این کارگاه آموزشی یک روزه علاقه‌مندان با اصول و مبانی یکی از مهمترین و شاخص‌ترین صنایع‌دستی‌های استان آشنا می‌شوند.

او گفت: کارگاه آموزشی یاد شده روز دوشنبه ۴ تیرماه در آرامگاه چلبی اوغلو شهرستان سلطانیه از ساعت ۱۷ تا ۲۰ برگزار شد.

ادامه مطلب

اخبار

تونس روادید سفر برای گردشگران ایرانی را لغو کرد

منتشر شده

در

توسط

پرچم ایران و تونس جهانگردی گردشگری

وزارت گردشگری تونس از لغو روادید سفر برای گردشگران ایرانی خبر داد.

به گزارش سرزمین پدری از ایرنا، وزارت گردشگری تونس در نامه‌ای اعلام کرد که روادید برای گردشگران ایرانی و عراقی را لغو کرده است.

بر اساس این گزارش، وزارت گردشگری تونس اعلام کرد که روادید سفر ۱۵ روزه گردشگری به تونس برای گردشگران ایرانی دارای گذرنامه سفر عادی لغو شده است.

وزارت گردشگری تونس در این نامه افزوده است که این تصمیم در چارچوب اقدام متقابل صورت گرفته و از روز شنبه ۱۵ ژوئن ۲۰۲۴ (شنبه ۲۶ خرداد) اجرا می‌شود.

علیرضا بیکدلی معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه پیشتر گفته بود که اتباع ۲۸ کشور که به قصد جهانگردی به ایران سفر می کنند از ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۲ برای سفر به ایران نیازی به روادید ندارند و می‌توانند صرفا با تهیه بلیط به ایران سفر کنند.

وی افزود: وزارت امور خارجه دستور العمل اجرایی مصوبه هیات وزیران در باره لغو روادید یکجانبه با ۲۸ کشور را به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ کرده است.

تبلیغات

بیکدلی گفت: بر این اساس اتباع این ۲۸ کشور که به قصد جهانگردی به ایران سفر می‌کنند از ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۲ برای سفر به ایران نیازی به روادید ندارند و آنها می‌توانند صرفا با تهیه بلیط به ایران سفر کنند.

معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه تصریح کرد: اتباع کشور هند می‌توانند از مبادی هوایی بدون نیاز به روادید وارد ایران شوند و برای ورود از طریق مرزهای زمینی باید روادید دریافت کنند.

بیکدلی در پایان خاطرنشان کرد: ۲۸ کشور شامل عربستان، قطر، امارات، بحرین، کویت، ازبکستان، قرقیزستان، تونس، کوبا، تانزانیا، موریتانی، زیمبابوه، موریس، سیشل، ژاپن، اندونزی، سنگاپور، ویتنام، کامبوج، برونئی، برزیل، مکزیک، پرو، کرواسی، صربستان، بوسنی و هرزگوین، بلاروس و هندوستان (هوایی) می‌شوند.

ادامه مطلب

برترین ها