با ما همراه باشید

اخبار

۲ رشته صنایع دستی اصفهان به ثبت جهانی رسید

منتشر شده

در

میناکاری صنایع دستی هنرهای سنتی هنرهای دستی میراث فرهنگی

معاون صنایع‌ دستی اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی اصفهان گفت: ۲ رشته صنایع دستی “میناکاری” و “قلمکاری” این استان تاکنون به ثبت جهانی رسیده و موفق به دریافت نشان جغرافیایی بین‌المللی شده است.

به گزارش سرزمین پدری به نقل از گروه فرهنگ و هنر تیکنا، “میناکاری”، میناگری یا میناسازی هنری است که سابقه‌ای در حدود پنج هزار سال دارد و از صنایع دستی محسوب می‌شود. امروزه این هنر بیشتر بر روی مس انجام می‌شود ولی می‌توان بر روی طلا، نقره، سفال نیز آن را بعمل آورد. اصفهان کانون تولید ظروف میناکاری در ایران محسوب می‌شود.

“قلمکاری”(چیت سازی) هنر چاپ یا نقش زدن روی پارچه است. این هنر در دوره صفویه گسترش یافت و امروزه یکی از مهمترین شاخه‌های صنایع دستی استان اصفهان به‌ شمار می‌رود.

نورالله عبداللهی در گفت و گویی افزود: هنر میناکاری اصفهان در چهار سال گذشته و قلمکاری این خطه همزمان با روز جهانی صنایع دستی یعنی ۲۰ خرداد امسال موفق به دریافت نشان جغرافیایی بین‌المللی شد.

وی با بیان اینکه تعداد دیگری از رشته‌های صنایع دستی اصفهان نیز در حال ثبت جهانی شدن هستند، خاطرنشان کرد: زمانی که این رشته‌ها نشان جغرافیایی بین‌المللی را دریافت می‌کنند یعنی این رشته خاص در سطح جهان به نام این منطقه ثبت می‌شود.

عبداللهی با تاکید بر اینکه ثبت جهانی قلمکاری اصفهان با همکاری معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان، اتاق بازرگانی و اتحادیه صنایع دستی اصفهان به نتیجه رسید، گفت: برای ثبت جهانی رشته‌های صنایع دستی لازم است اطلاعات کامل و جامعی در باره آن مانند نوع هنر، قدمت و تعداد کارگاه‌های تولیدی فعال جمع‌آوری شود.

وی با اشاره به اینکه تاکنون در دنیا ۶۰۲ رشته صنایع دستی شناسایی شده است، خاطرنشان کرد: از این تعداد ۲۹۹ رشته در ایران و از بین آنها ۲۰۰ رشته در اصفهان موجود است.

تبلیغات

به گفته وی، از بین رشته‌های صنایع دستی در اصفهان ۲۰ رشته مربوط به هنرهای تجسمی و زیر نظر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر آنها زیر پوشش اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.

قلمکاری هنر صنایع دستی هنرهای سنتی هنرهای دستی میراث فرهنگی

هنر قلمکاری

تعداد رشته های صنایع دستی

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی اصفهان گفت: بدون شک تعداد صنایع دستی این استان بیشتر از ۲۰۰ رشته بوده که برخی از آنها در گذر زمان و بدلایلی مانند کاربردی نبودن منسوخ شده است.

تعدادی از رشته‌های صنایع دستی نیز در حال منسوخ شدن بود اما بدلیل ارزشمند بودن و داشتن قابلیت کاربردی، اقدام‌هایی برای احیای آنها انجام شد.

عبداللهی برخی از این رشته‌ها را زری بافی، مَخمل بافی و شَعربافی برشمرد و افزود: زری بافی در اصفهان و کاشان، احیا شده و توسعه یافته است.

امسال نیز احیای رشته “کاربافی” مُبارکه در دستور معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی اصفهان قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه حدود ۶۲ هزار هنرمند در رشته‌های مختلف صنایع دستی استان اصفهان مشغول فعالیت هستند، اظهار داشت: از بین آنها تاکنون ۶ هزار و ۴۰۰ نفر بیمه شده‌اند.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی اصفهان اضافه کرد: برای اینکه تعداد بیشتری از هنرمندان صنایع دستی زیر پوشش بیمه قرار گیرند، پیگیری زیادی توسط وزارت میراث فرهنگی صورت گرفته و امید است با تامین اعتبار مورد نیاز، این کار هرچه زودتر اجرایی شود.

صادرات صنایع دستی

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی اصفهان گفت: مشکلاتی برای صادرکنندگان محصولات صنایع دستی بدلیل قانون پیمان سپاری ارزی وجود داشت که امسال با پیگیری وزیر میراث فرهنگی، این مشکل در حال برطرف شدن است.

تبلیغات

گفتنی است، اصفهان در سال ۱۳۹۴ بعنوان نخستین شهر ایرانی به عضویت شبکه شهرهای خلاق یونسکو(سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی سازمان ملل متحد) در زمینه صنایع دستی و هنرهای مردمی درآمد و همچنین توسط شورای جهانی صنایع دستی، عنوان ”شهر جهانی صنایع دستی” به آن اعطا شد.

۶۰۲ رشته صنایع دستی در دنیا شناسایی شده که ۲۹۹ مورد مربوط به ایران و از این تعداد ۲۰۰ رشته مربوط به استان تاریخی و هنرپرور اصفهان است.

۲۰ تا ۲۷ خرداد امسال به نام “هفته‌ صنایع‌ دستی” نامگذاری شده است.


اخبار

تجلیل از اساتید صنایع دستی در منطقه ۹

منتشر شده

در

تجلیل از اساتید صنایع دستی در منطقه ۹

برنامه ارمغان هنر به همت خانه فرهنگ پرواز و با مشارکت معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران در روز یکشنبه ۱۰تیر ماه ساعت ۱۶ در مجموعه فرهنگی برج آزادی برگزار می‌شود.

به گزارش سرزمین پدری از ایلنا به نقل از روابط عمومی مدیریت فرهنگی هنری منطقه ۹، برنامه ارمغان هنر با هدف تکریم و پاسداشت آداب و رسوم و سنت‌ها و فرهنگ ایرانی و تقویت حس تعلق به سرزمین، خود اتکایی، خود باوری و عزت ملی در روز یکشنبه ۱۰ تیر ماه برگزار می‌شود.

گفتنی است در این برنامه از مربیان و اساتید صنایع دستی و هنر‌های سنتی رشته‌های صنایع دستی و هنری نظیر: پته دوزی، چرم دوزی، پیکر تراشی با چوب /معرق ومنبت /نساجی سنتی /رودوزی‌های الحاقی/ نگارگری / قلم زنی و مینا کاری تجلیل به عمل می‌آید.

شهروندان برای حضور در برنامه می‌توانند به مجموعه فرهنگی برج آزادی واقع درمیدان آزادی مراجعه کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۶۶۰۲۰۱۹۶تماس بگیرند.

ادامه مطلب

اخبار

کارگاه عمومی آشنایی با ملیله همزمان با اختتامیه دومین جشنواره گلاب‌گیری برگزار شد

منتشر شده

در

توسط

ملیله کاری هنرهای سنتی هنرملی صنایع دستی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان گفت: با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و بنیاد ایران‌شناسی زنجان برگزار شد.

به گزارش سرزمین پدری ازمیراث آریا، سید سعید صفوی اظهار کرد: کارگاه عمومی آشنایی با ملیله همزمان با اختتامیه دومین جشنواره گلاب‌گیری با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و بنیاد ایران‌شناسی زنجان برگزار شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان افزود: در این کارگاه آموزشی یک روزه علاقه‌مندان با اصول و مبانی یکی از مهمترین و شاخص‌ترین صنایع‌دستی‌های استان آشنا می‌شوند.

او گفت: کارگاه آموزشی یاد شده روز دوشنبه ۴ تیرماه در آرامگاه چلبی اوغلو شهرستان سلطانیه از ساعت ۱۷ تا ۲۰ برگزار شد.

ادامه مطلب

اخبار

تونس روادید سفر برای گردشگران ایرانی را لغو کرد

منتشر شده

در

توسط

پرچم ایران و تونس جهانگردی گردشگری

وزارت گردشگری تونس از لغو روادید سفر برای گردشگران ایرانی خبر داد.

به گزارش سرزمین پدری از ایرنا، وزارت گردشگری تونس در نامه‌ای اعلام کرد که روادید برای گردشگران ایرانی و عراقی را لغو کرده است.

بر اساس این گزارش، وزارت گردشگری تونس اعلام کرد که روادید سفر ۱۵ روزه گردشگری به تونس برای گردشگران ایرانی دارای گذرنامه سفر عادی لغو شده است.

وزارت گردشگری تونس در این نامه افزوده است که این تصمیم در چارچوب اقدام متقابل صورت گرفته و از روز شنبه ۱۵ ژوئن ۲۰۲۴ (شنبه ۲۶ خرداد) اجرا می‌شود.

علیرضا بیکدلی معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه پیشتر گفته بود که اتباع ۲۸ کشور که به قصد جهانگردی به ایران سفر می کنند از ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۲ برای سفر به ایران نیازی به روادید ندارند و می‌توانند صرفا با تهیه بلیط به ایران سفر کنند.

وی افزود: وزارت امور خارجه دستور العمل اجرایی مصوبه هیات وزیران در باره لغو روادید یکجانبه با ۲۸ کشور را به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ کرده است.

تبلیغات

بیکدلی گفت: بر این اساس اتباع این ۲۸ کشور که به قصد جهانگردی به ایران سفر می‌کنند از ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۲ برای سفر به ایران نیازی به روادید ندارند و آنها می‌توانند صرفا با تهیه بلیط به ایران سفر کنند.

معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه تصریح کرد: اتباع کشور هند می‌توانند از مبادی هوایی بدون نیاز به روادید وارد ایران شوند و برای ورود از طریق مرزهای زمینی باید روادید دریافت کنند.

بیکدلی در پایان خاطرنشان کرد: ۲۸ کشور شامل عربستان، قطر، امارات، بحرین، کویت، ازبکستان، قرقیزستان، تونس، کوبا، تانزانیا، موریتانی، زیمبابوه، موریس، سیشل، ژاپن، اندونزی، سنگاپور، ویتنام، کامبوج، برونئی، برزیل، مکزیک، پرو، کرواسی، صربستان، بوسنی و هرزگوین، بلاروس و هندوستان (هوایی) می‌شوند.

ادامه مطلب

برترین ها