با ما همراه باشید

اخبار

۳۰۰ بنای تاریخی اصفهان با کمک بخش خصوصی در دست مرمت است

منتشر شده

در

قلعه قمشلو شهرستان تیران، ۱۲ کیلومتری شمال شرق شهر تیران نجف آباد اصفهان

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی اصفهان گفت: عملیات مرمت و احیای بیش از ۳۰۰ بنای تاریخی در این خطه با کمک بخش خصوصی و زیر نظارت میراث فرهنگی در دست اجراست.

به گزارش سرزمین پدری به نقل از ایرنا، حمیدرضا محققیان گفت: اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی اصفهان نظارت مستمر بر مرمت و احیای بیش از ۳۰۰ واحد بنای تاریخی در دست مرمت را توسط بخش خصوصی در سراسر استان دارد و این بناها بیشتر تاسیسات گردشگری هستند.

وی ادامه داد: علاوه بر موارد یاد شده، آثار تاریخی شاخص شهرستان های استان اصفهان که می توانند در جذب گردشگر موثر باشد ،مرمت شده و یا در حال مرمت هستند.

وی در خصوص وضعیت مرمت برخی آثار تاریخی شهرستان های نائین،تیران و کرون،آران و بیدگل و نطنز افزود:مرمت «آب انبار چهاردرگاه شهر نائین»، با مشارکت اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان و اهالی درحال انجام است و تاکنون سه میلیارد ریال برای این پروژه هزینه شده است.

محققیان خاطرنشان کرد:علاوه بر مرمت «آب انبار چهاردرگاه شهر نائین»، برای مرمت «بنای رختشویخانه محمدیه شهر نائین» شامل مرمت سقف ورودی، محوطه سازی، نماسازی و محدوده پیرامونی تاکنون سه میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است و اعتبار مورد نیاز برای اتمام این پروژه، حدود ۱۰ میلیارد ریال است.

آب انبار چهاردرگاه شهر نائین اصفهان میراث فرهنگی مرمت بنای تاریخی

مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان تصریح کرد، اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان اصفهان، مرمت «آب انبار ملاحسن بیگ شهر نائین» را نیز با مشارکت اهالی درحال انجام دارد و اعتبار هزینه شده برای آن سه میلیارد ریال بوده است که عملیات مرمت این بنای تاریخی به اتمام رسیده است.

تبلیغات

وی افزود: برای مرمت «یخدان محمدیه شهر نائین» نیز تاکنون سه میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است و اعتبار مورد نیاز برای اتمام این پروژه در حدود هفت میلیارد ریال دیگر است و عملیات مرمت این بنا شامل عملیات استحکام بنا، اندودکاری و پی بندی است.

محققیان با اشاره به پروژه های مرمت اداره کل در شهرستان تیران و کرون گفت: برای مرمت «قلعه قمشلو» در این شهرستان تاکنون، ۲ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است و اعتبار مورد نیاز برای اتمام این پروژه، ۶۰ میلیارد ریال برآورد می شود.

محققیان تاکید کرد:«قلعه قمشلو»در تملک اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی است و مرمت بخش‌هایی از آن انجام شده و نیازمند مرمت سایر بخش‌ها نیز هست .

وی در خصوص مرمت «مسجد قائمیه نوش آباد شهرستان آران و بیدگل» خاطرنشان کرد: تاکنون برای این مسجد یک میلیارد ریال هزینه شده است و اعتبار مورد نیاز برای اتمام این پروژه، ۲ میلیارد ریال است و عملیات عمرانی با مشارکت اداره کل و هیات امنا ادامه داد و بدنه های شبستان مرمت شده است و نیازمند تکمیل عملیات بدنه سازی و اجرای کف سازی نیز هست.

مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان افزود: تاکنون برای مرمت «خانه تاریخی صدیقیان آران و بیدگل» یک ۱.۲ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است و برای اتمام پروژه به ۳۰۰ میلیون ریال دیگر نیاز است و مرمت و احیای این بنای تاریخی و استفاده از آن به عنوان ساختمان اداری در حال انجام است.

خانه تاریخی صدیقیان آران و بیدگل مرمت و احیا میراث فرهنگی بنای تاریخی

محققیان خاطرنشان کرد: برای مرمت تزئینات آجری و گچبری «بقعه شیخ عبدالصمد نطنز» نیز ۴ میلیارد ریال هزینه شده است و مرمت تزئینات فضای داخلی به اتمام رسیده و مرمت تزئینات «گنبد معقلی» نیازمند ۳ میلیارد ریال اعتبار دیگر نیز هست.

وی یادآور شد:تاکنون برای مرمت «خانه آقاگل» روستای تاریخی «خالدآباد نطنز» نیز چهار میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است و اعتبار مورد نیاز برای اتمام این پروژه، پنج میلیارد ریال است و این بنا در تملک شهرداری بوده و با مشارکت اداره کل بخش‌هایی از آن مرمت شده است.

تبلیغات

 

وی اظهار داشت: ناپایداری اعتبارات تخصیصی و مشکلات استان در هزینه‌کرد اعتبارات با توجه به مسائلی مانند پیش بینی نشدن موعد پایان سال مالی، دشواری‌های موجود در انتخاب پیمانکاران با توجه به بی‌علاقگی آنها به شرکت در مُناقصه ها به‌دلیل پایین بودن قیمت‌ها در فهرست بها از دیگر مشکلات این اداره کل در حفظ و مرمت آثار تاریخی اصفهان است.

محققیان خاطرنشان کرد: ازکارافتادگی، فوت یا مهاجرت استادکاران و پیمانکاران کارآزموده در حوزه میراث فرهنگی و کمبود افراد متخصص برای مرمت آثار نفیس ملی و آثار معماری شاخص استان، دیگر چالش پیش روی این اداره کل در حفظ میراث گذشتگان این خطه تاریخی و فرهنگی است.

 

 استان اصفهان بعنوان قطب گردشگری کشور بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی دارد که یکهزار و ۸۵۰ مورد آن به ثبت ملی و ۱۶ اثر به ثبت جهانی رسیده است.

آثار جهانی این استان شامل میدان امام اصفهان(نقش جهان)، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان، مسجد جامع و سه قنات و کاروانسراهای نوشیروان (اصفهان)، گز (گز)، امین آباد (شهرضا)، مرنجاب(آران و بیدگل)، نیستانک (نایین)، کوهپایه(کوهپایه)، گَبرآباد(قمصر)، مهیار (شهرضا) و شیخعلی‌خان (شاهین شهر) است.


تبلیغات

اخبار

تجلیل از اساتید صنایع دستی در منطقه ۹

منتشر شده

در

تجلیل از اساتید صنایع دستی در منطقه ۹

برنامه ارمغان هنر به همت خانه فرهنگ پرواز و با مشارکت معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران در روز یکشنبه ۱۰تیر ماه ساعت ۱۶ در مجموعه فرهنگی برج آزادی برگزار می‌شود.

به گزارش سرزمین پدری از ایلنا به نقل از روابط عمومی مدیریت فرهنگی هنری منطقه ۹، برنامه ارمغان هنر با هدف تکریم و پاسداشت آداب و رسوم و سنت‌ها و فرهنگ ایرانی و تقویت حس تعلق به سرزمین، خود اتکایی، خود باوری و عزت ملی در روز یکشنبه ۱۰ تیر ماه برگزار می‌شود.

گفتنی است در این برنامه از مربیان و اساتید صنایع دستی و هنر‌های سنتی رشته‌های صنایع دستی و هنری نظیر: پته دوزی، چرم دوزی، پیکر تراشی با چوب /معرق ومنبت /نساجی سنتی /رودوزی‌های الحاقی/ نگارگری / قلم زنی و مینا کاری تجلیل به عمل می‌آید.

شهروندان برای حضور در برنامه می‌توانند به مجموعه فرهنگی برج آزادی واقع درمیدان آزادی مراجعه کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۶۶۰۲۰۱۹۶تماس بگیرند.

ادامه مطلب

اخبار

کارگاه عمومی آشنایی با ملیله همزمان با اختتامیه دومین جشنواره گلاب‌گیری برگزار شد

منتشر شده

در

توسط

ملیله کاری هنرهای سنتی هنرملی صنایع دستی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان گفت: با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و بنیاد ایران‌شناسی زنجان برگزار شد.

به گزارش سرزمین پدری ازمیراث آریا، سید سعید صفوی اظهار کرد: کارگاه عمومی آشنایی با ملیله همزمان با اختتامیه دومین جشنواره گلاب‌گیری با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و بنیاد ایران‌شناسی زنجان برگزار شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان افزود: در این کارگاه آموزشی یک روزه علاقه‌مندان با اصول و مبانی یکی از مهمترین و شاخص‌ترین صنایع‌دستی‌های استان آشنا می‌شوند.

او گفت: کارگاه آموزشی یاد شده روز دوشنبه ۴ تیرماه در آرامگاه چلبی اوغلو شهرستان سلطانیه از ساعت ۱۷ تا ۲۰ برگزار شد.

ادامه مطلب

اخبار

تونس روادید سفر برای گردشگران ایرانی را لغو کرد

منتشر شده

در

توسط

پرچم ایران و تونس جهانگردی گردشگری

وزارت گردشگری تونس از لغو روادید سفر برای گردشگران ایرانی خبر داد.

به گزارش سرزمین پدری از ایرنا، وزارت گردشگری تونس در نامه‌ای اعلام کرد که روادید برای گردشگران ایرانی و عراقی را لغو کرده است.

بر اساس این گزارش، وزارت گردشگری تونس اعلام کرد که روادید سفر ۱۵ روزه گردشگری به تونس برای گردشگران ایرانی دارای گذرنامه سفر عادی لغو شده است.

وزارت گردشگری تونس در این نامه افزوده است که این تصمیم در چارچوب اقدام متقابل صورت گرفته و از روز شنبه ۱۵ ژوئن ۲۰۲۴ (شنبه ۲۶ خرداد) اجرا می‌شود.

علیرضا بیکدلی معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه پیشتر گفته بود که اتباع ۲۸ کشور که به قصد جهانگردی به ایران سفر می کنند از ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۲ برای سفر به ایران نیازی به روادید ندارند و می‌توانند صرفا با تهیه بلیط به ایران سفر کنند.

وی افزود: وزارت امور خارجه دستور العمل اجرایی مصوبه هیات وزیران در باره لغو روادید یکجانبه با ۲۸ کشور را به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ کرده است.

تبلیغات

بیکدلی گفت: بر این اساس اتباع این ۲۸ کشور که به قصد جهانگردی به ایران سفر می‌کنند از ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۲ برای سفر به ایران نیازی به روادید ندارند و آنها می‌توانند صرفا با تهیه بلیط به ایران سفر کنند.

معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه تصریح کرد: اتباع کشور هند می‌توانند از مبادی هوایی بدون نیاز به روادید وارد ایران شوند و برای ورود از طریق مرزهای زمینی باید روادید دریافت کنند.

بیکدلی در پایان خاطرنشان کرد: ۲۸ کشور شامل عربستان، قطر، امارات، بحرین، کویت، ازبکستان، قرقیزستان، تونس، کوبا، تانزانیا، موریتانی، زیمبابوه، موریس، سیشل، ژاپن، اندونزی، سنگاپور، ویتنام، کامبوج، برونئی، برزیل، مکزیک، پرو، کرواسی، صربستان، بوسنی و هرزگوین، بلاروس و هندوستان (هوایی) می‌شوند.

ادامه مطلب

برترین ها