با ما همراه باشید

اخبار

یونسکو امسال ثبت جهانی هگمتانه ‌را‌ بررسی نمی‌کند‌

منتشر شده

در

سایت اصلی کاوش تپه هگمتانه همدان میراث فرهنگی گردشگری

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان‌ گفت: پرونده ثبت جهانی هگمتانه به طور قطع امسال در نشست یونسکو و در کشور عربستان بررسی نخواهد شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، محسن معصوم علیزاده در جمع خبرنگاران‌ ضمن تبریک هفته خبرنگار‌ اظهار داشت: با ثبت جهانی هگمتانه تنها قصد نداریم که یک اثر به 26 اثر ثبت جهانی شده کشور اضافه کنیم بلکه باید ثبت جهانی هگمتانه مسیری برای ‌زنده‌سازی بازار تاریخی همدان و تاریخ چند هزار ساله این شهر باشد.

ورود ارزیاب یونسکو به استان همدان

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان افزود: ورود ارزیاب یونسکو به استان همدان به معنای اعلام نتیجه جهانی شدن یا نشدن پرونده نیست بلکه ارزیاب به همدان می‌آید تا مواردی را که در قالب پرونده جهانی شدن هگمتانه به یونسکو ارسال شده ارزیابی و رصد کند برهمین اساس در مدت زمان حضور ارزیاب در همدان هیچ مصاحبه و اعلام نظری از سوی وی به رسانه‌ها در خصوص پرونده هگمتانه اعلام نخواهد شد.

وی بیان کرد: ارزیاب یونسکو پنج روز در همدان حضور دارد و هر روز براساس دستورالعملی که یونسکو و وزارت میراث فرهنگی از قبل به استان اعلام کرده‌اند ‌هر روز دیدار و بازدیدهای خاصی برای ارزیاب یونسکو تنظیم شده و برنامه‌های حفاظتی، کارهای مرمتی و بازسازی‌ها به صورت پکیج در اختیار وی قرار داده می‌شود.

‌ثبت جهانی هگمتانه ‌امسال بررسی نخواهد شد

مدیر‌کل میراث فرهنگی استان همدان تاکید کرد: پرونده ثبت جهانی هگمتانه به طور قطع امسال در نشست یونسکو و در کشور عربستان بررسی نخواهد شد و احتمال زیاد این پرونده در دستور کار سال آینده یونسکو قرار می‌گیرد.

‌علیزاده افزود: بعد از بازگشت ارزیاب احتمال دارد مواردی از پرونده نیاز به اصلاح داشته باشد که در مدت زمان باقی مانده از اتمام بازدید ارزیاب تا بررسی پرونده در سال آینده باید موارد برطرف شود.

36 ‌کاروانسرا‌ مرمت شد‌

وی ضمن قدردانی از تعامل شکل رفته بین دستگاه‌های مختلف به ویژه شهرداری همدان با میراث فرهنگی برای ثبت جهانی هگمتانه، اذعان داشت: مهم ترین قطعه پاذل جهانی شدن هگمتانه با هم کار کردن برای همدانی آبادتر و پویا بود که ثابت کرد اگر بخواهیم می توانیم هه با هم برای هم کار را به سمت پیشرفت پیش ببریم.

تبلیغات

وی عنوان کرد: در مسیر جهانی شدن هگمتانه و منظر تاریخی شهر همدان در حال حاضر 36 پروژه در حوزه کاروانسراها مرمت شده که برنامه‌ریزی آن از زمستان سال 1401 انجام و از اردیبهشت امسال عملیات اجرایی آن آغاز شد و حدو 350 تابلو معرفی به دو زبانه فارسی و انگلیسی با طراحی خاصی که پرونده یونسکو ارسال شده آماده و به زودی در شهر نصب می‌شود.

بافت 500 هکتاری تاریخی ‌همدان ‌هیچ متولی خاصی نداشت

مدیرکل میراث فرهنگی همدان تاکید کرد: هدف از طراحی این تابلوها آن است که اگر گردشکری قصد داشت از میدان آرامگاه تا هگمتانه را بازدید کند بداند کجاست؟ این میدان کجای شهر قرار دارد؟ چه تاری خی دارد و بتواند تصاویر آن را ببیند و بداند چند قدمی این اثر چه آثار دیگری وجود دارد و آشنا با بافت تاریخی شهر همدان شود.

‌علیزاده بیان کرد: بافت تاریخی در شهر همدان با اینکه 500 هکتار را شامل می شود اما هیچ متولی خاصی نداشت و این باور وجود داشت که در این خصوص تنها میراث فرهنگی است که مسئولیت و وظیفه دارد، این اتفاق تا جایی پیش رفت که تشکل ها و سازمان های مردم نهاد فعال در حوزه میراث فرهنگی در مقابله برخی تخریب ها از این سازمان در خصوص بافت تاریخی دفاع کردند و در نهایت کار به جایی پیش رفت که نیاز به تاسیس شهرداری بافت تاریخی بیش از پیش احساس شد.

ایجاد شهرداری بافت تاریخی شهر همدان

وی با بیان اینکه شورا و شهرداری با جلسات متعددی که برگزار کردند به لزوم ایجاد شهرداری بافت تاریخی شهر همدان واقف شدند، عنوان کرد: با اینکه تصمیماتی از سال های گذشته گرفته شده بود اما اقدام اجرایی شهرداری بافت تاریخی شهر امسال انجام شد و نفری هم برای شهرداری این بخش مشخص گردید.

وی گفت: در شهرداری بافت تاریخی شهر همدان که با حضور یک شهردار و در کنارش یک بخش از میراث فرهنگی که می تواند معاون میراث فرهنگی و یا مدیری برای آثار تاریخی باشد می توان فضای تاریخی شهر را مدیریت کرد تا با اتفاقات خوب و منجر به نتیجه به توسعه گردشگری در این خصوص رسید.

میراث فرهنگی ‌در دل شهر همدان ‌زنده می‌شود

این مقام مسئول تاکید کرد: مشاور میراث فرهنگی برای بافت تاریخی شهر به شکل ویژه‌ای فعالیت می‌کند که همه این موارد در کنار هم می‌تواند یک پکیجی را آماده کند که حوزه تاریخی همدان، میراث فرهنگی این استان در دل شهر همدان بتواند زنده شود و فعال گردد که به طور قطع با این اتفاق حوزه گردشگری، صنایع دستی فعال می شود و اقتصاد گردشگری پویا می گردد.

وی افزود: با ثبت جهانی هگمتانه کم کم مشاغل در محوریت خیابان بوعلی و اکباتان تغییر خواهد کرد و به جایی خواهد رسید که دیگر شاهد خالی کردن آهن در بافت تاریخی بازار همدان نباشیم.

تبلیغات

اختصاص اعتبارات ثبت جهانی هگمتانه

علیزاده اذعان داشت: از رسانه ها انتظار داریم در تحلیل ها و نوشته های خود کم کم به سمتی بروند که ذهنیت مردم برای تغییرات آماده شود و بدانند همدان در 10 سال آینده باید فضایی باشد با 500 هکتار محدوده تاریخی مرکزی که فعالیت های گردشگری، صنایع دستی در هر خیابان این شهر به وفور وجود دارد.

وی در خصوص اعتبارات ثبت جهانی هگمتانه نیز بیان کرد: بنا بر دستور استاندار تمامی اعتبارات اختصاص یافته برای سال 1401 تنها برای ثبت جهانی هگمتانه انجام شده که در حوزه میراث فرهنگی حدود 50 میلیارد تومان تاکنون اعتبار هزینه شده و حدود 22 میلیارد تومان آن تنها برای ثبت جهانی هگمتانه است.

طرح جامع راهبردی گردشگری در استان همدان

وی تاکید کرد: در کنار اعتبارات تخصیص یافته ارتباط و همدلی همراه با تعامل بسیار خوب بین دستگاهی شکل گرفته تا جایی که با حمایت شورای شهر همدان اقدامی انقلابی کرد و 300 میلیارد تومان بودجه برای فعالیت های گردشگری شهرداری همدان در نظر گرفت که در طول سالیان گذشته بی‌سابقه و یک اتفاق خوشایند برای شهر همدان بود.

مدیرکل میراث فرهنگی با اشاره به طرح جامع راهبردی گردشگری در استان همدان بیان کرد: اعتقاد ما بر این است که با تایید طرح جامع گردشگری همدان در سال های آینده آگاه خواهد بود که به چه سمت و سویی حرکت کند و چه پروژه هایی را باید در این مسیر حرکت دهد تا توسعه گردشگری استان رقم خورد.

همدان مقصد گردشگری دنیا می‌شود

معصوم علیزاده تاکید کرد: ما در میراث فرهنگی استان همدان به عنوان متولی بخش گردشگری تلاش خواهیم کرد سیاست هایی را اتخاذ کنیم که منجر به توسعه شود و پایبند این برنامه ها برای اجرایی شدن بمانیم.

وی در پایان نیز گفت: در راستای معرفی همدان به دنیا و تبدیل شدن این استان به مقصد گردشگری رویدادهای بزرگی را تعریف کرده ایم که در تلاش هستیم در سطح ملی و فراملی آن را انجام دهیم.

تبلیغات


اخبار

رویداد ملی «استارت‌اپ اجتماعی رویش» در اصفهان برگزار شد

منتشر شده

در

رویداد ملی «استارت‌اپ اجتماعی رویش

صفهان پنجمین دوره ملی «استارت‌اپ اجتماعی رویش» به مدت سه روز در دانشگاه اصفهان برگزار شد.

پنجمین دوره ملی «استارت‌اپ اجتماعی رویش» به مدت سه روز، از تاریخ ۱۲ تا ۱۴ تیرماه ۱۴۰۳، در دانشگاه اصفهان برگزار شد. این رویداد ملی از سوی آکادمی خیر ایران طرح‌ریزی شده و سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی واحد اصفهان در برگزاری آن همکاری داشت.

در روز نخست این استارت‌اپ ویکند اجتماعی، شهرزاد ترابی‌زاده، مدیر داخلی مرکز نوآوری هاب اصفهان، به عنوان تسهیل گر، برای دانشجویانی که در این رویداد ثبت نام کرده بودند، توضیحاتی را در خصوص نحوه برگزاری استارت‌اپ ویکندهای اجتماعی بیان کرد و در فواصل منظم، سه تن از کارآفرینان اجتماعی اصفهان و تهران که در حوزه زنان، صنایع دستی و محیط زیست، فعالیت جدی داشتند، تجربیات زیسته خود را برای حاضران بیان کردند. ‌

به گزارش سرزمین پدری به نقل از ایسنا؛ در ادامه این رویداد ملی، با توزیع بسته مربوط به ثبت ایده‌ها و شرح فرایند و معیارهای داوری، ۵۶ ایده از سوی شرکت‌کنندگان طرح شد و هر فرد، ۶۰ ثانیه فرصت داشت تا این ایده را در حضور جمع ارائه کند. پس از پایان فرایند رأی‌گیری، ۱۰ ایده برتر معرفی شد و ایده «مدرسه زندگی» که از سوی سمیرا قاسمی، مدیر سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی واحد اصفهان طرح شده بود نیز جزء ۱۰ ایده برتر قرار گرفت.

در روز دوم این رویداد کارگاه «ترسیم مدل بوم کسب و کار» توسط کتایون سپهری برگزار شد. در این کارگاه شرکت کنندگان آموختند که به چه صورت بیزینس مدل ایده‌ خود را بر روی تابلو ترسیم کنند و به تصویر ذهنی دقیق‌تری درباره کسب و کار خود دست یابند.

همچنین، محمدصالح طیب نیا، عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان و مدیر پژوهشکده مطالعات وقف و نیکوکار به بیان نکات و سخنانی در خصوص چگونگی شکل گیری آزمایشگاه مدیریت و اندیشکده حکمرانی پرداخت. سپس، کارگاهی با عنوان «اعتبار سنجی ایده» توسط داوود دهقان برای شرکت کنندگان برگزار شد. در این فواصل تیم‌ها با یکدیگر به گفت‌وگو پرداختند و منتورها به آن‌ها کمک کردند تا به نسخه نهایی بوم کسب و کارشان دست یابند.

تبلیغات

در روز سوم، کارگاهی با عنوان «ارائه تاثیرگذار» توسط مهران کریمی برگزار شد و در نهایت، تیم‌ها بوم کسب و کار خود را تکمیل کردند و در حضور داوران، ساناز منصف، محمد زاهدی و مهران کریمی به ارائه آن پرداختند.

ادامه مطلب

اخبار

تجلیل از اساتید صنایع دستی در منطقه ۹

منتشر شده

در

تجلیل از اساتید صنایع دستی در منطقه ۹

برنامه ارمغان هنر به همت خانه فرهنگ پرواز و با مشارکت معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران در روز یکشنبه ۱۰تیر ماه ساعت ۱۶ در مجموعه فرهنگی برج آزادی برگزار می‌شود.

به گزارش سرزمین پدری از ایلنا به نقل از روابط عمومی مدیریت فرهنگی هنری منطقه ۹، برنامه ارمغان هنر با هدف تکریم و پاسداشت آداب و رسوم و سنت‌ها و فرهنگ ایرانی و تقویت حس تعلق به سرزمین، خود اتکایی، خود باوری و عزت ملی در روز یکشنبه ۱۰ تیر ماه برگزار می‌شود.

گفتنی است در این برنامه از مربیان و اساتید صنایع دستی و هنر‌های سنتی رشته‌های صنایع دستی و هنری نظیر: پته دوزی، چرم دوزی، پیکر تراشی با چوب /معرق ومنبت /نساجی سنتی /رودوزی‌های الحاقی/ نگارگری / قلم زنی و مینا کاری تجلیل به عمل می‌آید.

شهروندان برای حضور در برنامه می‌توانند به مجموعه فرهنگی برج آزادی واقع درمیدان آزادی مراجعه کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۶۶۰۲۰۱۹۶تماس بگیرند.

ادامه مطلب

اخبار

کارگاه عمومی آشنایی با ملیله همزمان با اختتامیه دومین جشنواره گلاب‌گیری برگزار شد

منتشر شده

در

توسط

ملیله کاری هنرهای سنتی هنرملی صنایع دستی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان گفت: با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و بنیاد ایران‌شناسی زنجان برگزار شد.

به گزارش سرزمین پدری ازمیراث آریا، سید سعید صفوی اظهار کرد: کارگاه عمومی آشنایی با ملیله همزمان با اختتامیه دومین جشنواره گلاب‌گیری با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و بنیاد ایران‌شناسی زنجان برگزار شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان افزود: در این کارگاه آموزشی یک روزه علاقه‌مندان با اصول و مبانی یکی از مهمترین و شاخص‌ترین صنایع‌دستی‌های استان آشنا می‌شوند.

او گفت: کارگاه آموزشی یاد شده روز دوشنبه ۴ تیرماه در آرامگاه چلبی اوغلو شهرستان سلطانیه از ساعت ۱۷ تا ۲۰ برگزار شد.

ادامه مطلب

برترین ها