با ما همراه باشید

اخبار

حرم شاهچراغ باید کانون گردشگری شیراز باشد

منتشر شده

در

شاه چراغ شیراز استان فارس میراث فرهنگی گردشگری مذهبی

نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز، لزوم توجه به ظرفیت‌های مختلف حرمین شریف در این کلانشهر تاکید و خاطرنشان کرد که حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) باید به کانون اصلی گردشگری بدل شود.

آیت‌الله لطف‌الله دژکام در جلسه شورای اداری استان فارس ضمن عرض تسلیت ایام رحلت پیامبر گرامی اسلام، امام مجتبی(ع) و امام رضا (ع) گفت: انبیا و اولیا یک درس بیشتر برای ما نگفته اند و همان یک درس که تقواست؛ باطل السحر تمام حیله های دشمن و شیطان به شمار می‌رود؛ خدای متعال فرموده اگر کسی تقوا داشته باشد ما راه را برای خروج از مشکلات برای او باز می کنیم و دنیا و آخرتش آباد می شود.

به گزارش سرزمین پدری به نقل از ایسنا و به نقل از دفتر نهادنمایندگی ولی فقیه در فارس، آیت‌الله دژکام گفت: کسی می تواند وارد میدان تبیین شود که آدم با تقوایی است و اگر تقوا نباشد ضد تبیین می شود یعنی امکان دارد که ما علی الظاهر کار تبیینی انجام دهیم، ولی خدا که اصل تقواست را در نظر نمی گیریم، این باعث می شود کار ما ضد تبیین شود. همه حرف انبیا و اولیا همین بوده، همه حرف امام و شهدا همین بوده و رهبر معظم انقلاب هم همین مسیر را ادامه می دهد.

امام جمعه شیراز با اشاره به آیه 18 سوره مبارکه بنی اسرائیل، ضمن تاکید براینکه خدا برای مومنین اینگونه خواسته که اگر کاری را برای خداوند انجام دهند، تلاششان اثرگذار باشد، گفت: از نظر تاریخی منظقه ما منطقه مؤمن خیز است و هرچه تلاش کنیم اگر کاری را برای خدا انجام ندهیم، اثرگذار نخواهد بود.

او خاطرنشان کرد: ۱۵۰ سال تاریخ گذشته ما نشان می دهد هر چه به سمت آمریکا، انگلیس و اروپا رفتیم که وضعیت درست شود، خراب شد؛ این واقعیت است و خدا می خواهد شما از مسیر دیگری شروع کنید. اما از این طرف که بیایید برای خدا کار کنید دنیا و آخرت را به شما می دهد. اینکه پشت سر امام با دست خالی تظاهرات کردیم و امروز این همه دستاورد داریم. خداوند این گونه برای ما رقم زده و آزموده را دوباره آزمودن خطاست و نباید به سراغ مواردی که نتیجه ندارد برویم.

امام جمعه شیراز با تاکید براینکه تاریخ کشور نشان می‌دهد قدم زدن در مسیر تقوا و دین برای دنیای ما هم مفیدتر است، در مورد سفر قریب الوقوع رییس جمهور به فارس هم گفت: به نظر بنده یکسری از کارها هست که درون یک دستگاه خاص تعریف می شود و بیشتر ناظر به ماموریت های آن دستگاه است و یکسری کارهایی هم جنبه زیرساختی برای همه مجموعه استان دارد.

تبلیغات

او ادامه داد: وقتی دقت می کنیم می بینیم که اگر هر دستگاهی در درون مجموعه خود یک پروژه ای را تعریف و دنبال کند تا کار کلان درون دستگاهی حل شود هیچ گونه منافاتی با برنامه کلی استان ندارد. متاسفانه برخی از دستگاه ها کار درون دستگاهی خود را درست انجام نمی دهند که این ناراحت کننده است.

نماینده ولی فقیه در فارس خطاب به مدیران استان حاضر در جلسه خاطرنشان کرد: فکر کنید و برای مجموعه خود یک کار اساسی تعریف کنید که کار مردم را حل می کند و گره ای از کار استان در حیطه تخصصی شما می گشاید و به این کار اصرار داشته باشید. رئیس جمهور هم اگر بداند مسئول یک دستگاه به دنبال کاری مهم برای استان است، حمایت خواهد کرد.

او با بیان اینکه برخی مسائل جنبه زیرساختی دارد و برای مجموعه استان مهم است، گفت: یکی از این مسائل جاده‌های مواصلاتی است؛ راه‌های فارس به سمت بعضی از استان‌های پیرامونی، نقص‌هایی دارد؛ جاده‌هایی که ظاهرا باید در برنامه پنجم شکل می‌گرفته و به هر دلیل انجام نشده، اکنون که وارد برنامه هفتم می‌شویم باید فکری اساسی انجام دهیم.

آیت‌الله دژکام موضوع دوم زیرساختی فارس را بحث راه‌آهن شمال به جنوب ذکر کرد و بر لزوم تبیین اهمیت نهایی شدن این بحث برای کاهش هزینه‌های ترابری و اتصال منطقی محورهای تجاری کشور، تاکید و تصریح کرد: ما در رابطه با راه آهن حرف داریم و نباید منافع ملی فدای سود برخی‌ها بشود.

وی یکی دیگر از مباحث مهم که مد نظر استاندار فارس نیز هست را، خط چهارم مترو شیراز، حد فاصل خط‌های یک و 2، ذکر و اضافه کرد: قرار بود این پروژه در سفر دوم ریاست جمهوری شروع شود و اگر نشود، دیگر به این سادگی‌ها دست یافتنی نیست.

آیت‌الله دژکام، ساماندهی اطراف حرمین شریف در شیراز را یکی از نکات بسیار با اهمیت ذکر و اضافه کرد: خداوند نان خوردن ما را از مسیر دیگری مقدر کرده، که یکی همین حرم است. طبق آمار رسمی در یک سال ۱۶ میلیون نفر وارد حرم شاهچراغ(ع) می شوند و چهار هزار بنگاه معامله و اشتغال اطراف آن قرار دارد و همه این موارد، ظرفیت‌های قابل توجهی است و نباید آنها را نادیده گرفت.

نماینده ولی فقیه در فارس گفت: گردشگری اصلی شیراز اینجا(حرم‌های مطهر) رقم می خورد. متاسفانه فکری برای اطراف حرم مطهر نکرده ایم و باید برنامه ریزی کنیم تا حرم مطهر شاهچراغ (ع) مرکز کانون گردشگری شود و اگر به دنبال این هستیم که پای گردشگران به اماکن مختلف گردشگری استان باز شود ابتدا باید آنها را به شاهچراغ (ع) بیاوریم.

تبلیغات

امام جمعه شیراز هم چنین به موضوع دانشگاه فرهنگیان نیز اشاره و بر لزوم توجه به فضای مناسب این مرکز آموزش عالی تاکید کرد و در خصوص برنامه هفتم توسعه نیز گفت: نقشه جامع علمی فارس را باید مد نظر قرار دهیم و به شکل جدی به آن بپردازیم، البته در خصوص نقشه مهندسی فرهنگی هم جناب رئیس جمهور پیگیر بوده‌اند ولی متاسفانه تا به حال برای اجرایی شدن آن در مجموعه دولت یک همت عالی ندیده‌ایم؛ این 2 نقشه به صورت کلی برای همه استان است و باید مد نظر باشد.


اخبار

رویداد ملی «استارت‌اپ اجتماعی رویش» در اصفهان برگزار شد

منتشر شده

در

رویداد ملی «استارت‌اپ اجتماعی رویش

صفهان پنجمین دوره ملی «استارت‌اپ اجتماعی رویش» به مدت سه روز در دانشگاه اصفهان برگزار شد.

پنجمین دوره ملی «استارت‌اپ اجتماعی رویش» به مدت سه روز، از تاریخ ۱۲ تا ۱۴ تیرماه ۱۴۰۳، در دانشگاه اصفهان برگزار شد. این رویداد ملی از سوی آکادمی خیر ایران طرح‌ریزی شده و سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی واحد اصفهان در برگزاری آن همکاری داشت.

در روز نخست این استارت‌اپ ویکند اجتماعی، شهرزاد ترابی‌زاده، مدیر داخلی مرکز نوآوری هاب اصفهان، به عنوان تسهیل گر، برای دانشجویانی که در این رویداد ثبت نام کرده بودند، توضیحاتی را در خصوص نحوه برگزاری استارت‌اپ ویکندهای اجتماعی بیان کرد و در فواصل منظم، سه تن از کارآفرینان اجتماعی اصفهان و تهران که در حوزه زنان، صنایع دستی و محیط زیست، فعالیت جدی داشتند، تجربیات زیسته خود را برای حاضران بیان کردند. ‌

به گزارش سرزمین پدری به نقل از ایسنا؛ در ادامه این رویداد ملی، با توزیع بسته مربوط به ثبت ایده‌ها و شرح فرایند و معیارهای داوری، ۵۶ ایده از سوی شرکت‌کنندگان طرح شد و هر فرد، ۶۰ ثانیه فرصت داشت تا این ایده را در حضور جمع ارائه کند. پس از پایان فرایند رأی‌گیری، ۱۰ ایده برتر معرفی شد و ایده «مدرسه زندگی» که از سوی سمیرا قاسمی، مدیر سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی واحد اصفهان طرح شده بود نیز جزء ۱۰ ایده برتر قرار گرفت.

در روز دوم این رویداد کارگاه «ترسیم مدل بوم کسب و کار» توسط کتایون سپهری برگزار شد. در این کارگاه شرکت کنندگان آموختند که به چه صورت بیزینس مدل ایده‌ خود را بر روی تابلو ترسیم کنند و به تصویر ذهنی دقیق‌تری درباره کسب و کار خود دست یابند.

همچنین، محمدصالح طیب نیا، عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان و مدیر پژوهشکده مطالعات وقف و نیکوکار به بیان نکات و سخنانی در خصوص چگونگی شکل گیری آزمایشگاه مدیریت و اندیشکده حکمرانی پرداخت. سپس، کارگاهی با عنوان «اعتبار سنجی ایده» توسط داوود دهقان برای شرکت کنندگان برگزار شد. در این فواصل تیم‌ها با یکدیگر به گفت‌وگو پرداختند و منتورها به آن‌ها کمک کردند تا به نسخه نهایی بوم کسب و کارشان دست یابند.

تبلیغات

در روز سوم، کارگاهی با عنوان «ارائه تاثیرگذار» توسط مهران کریمی برگزار شد و در نهایت، تیم‌ها بوم کسب و کار خود را تکمیل کردند و در حضور داوران، ساناز منصف، محمد زاهدی و مهران کریمی به ارائه آن پرداختند.

ادامه مطلب

اخبار

تجلیل از اساتید صنایع دستی در منطقه ۹

منتشر شده

در

تجلیل از اساتید صنایع دستی در منطقه ۹

برنامه ارمغان هنر به همت خانه فرهنگ پرواز و با مشارکت معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران در روز یکشنبه ۱۰تیر ماه ساعت ۱۶ در مجموعه فرهنگی برج آزادی برگزار می‌شود.

به گزارش سرزمین پدری از ایلنا به نقل از روابط عمومی مدیریت فرهنگی هنری منطقه ۹، برنامه ارمغان هنر با هدف تکریم و پاسداشت آداب و رسوم و سنت‌ها و فرهنگ ایرانی و تقویت حس تعلق به سرزمین، خود اتکایی، خود باوری و عزت ملی در روز یکشنبه ۱۰ تیر ماه برگزار می‌شود.

گفتنی است در این برنامه از مربیان و اساتید صنایع دستی و هنر‌های سنتی رشته‌های صنایع دستی و هنری نظیر: پته دوزی، چرم دوزی، پیکر تراشی با چوب /معرق ومنبت /نساجی سنتی /رودوزی‌های الحاقی/ نگارگری / قلم زنی و مینا کاری تجلیل به عمل می‌آید.

شهروندان برای حضور در برنامه می‌توانند به مجموعه فرهنگی برج آزادی واقع درمیدان آزادی مراجعه کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۶۶۰۲۰۱۹۶تماس بگیرند.

ادامه مطلب

اخبار

کارگاه عمومی آشنایی با ملیله همزمان با اختتامیه دومین جشنواره گلاب‌گیری برگزار شد

منتشر شده

در

توسط

ملیله کاری هنرهای سنتی هنرملی صنایع دستی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان گفت: با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و بنیاد ایران‌شناسی زنجان برگزار شد.

به گزارش سرزمین پدری ازمیراث آریا، سید سعید صفوی اظهار کرد: کارگاه عمومی آشنایی با ملیله همزمان با اختتامیه دومین جشنواره گلاب‌گیری با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و بنیاد ایران‌شناسی زنجان برگزار شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان افزود: در این کارگاه آموزشی یک روزه علاقه‌مندان با اصول و مبانی یکی از مهمترین و شاخص‌ترین صنایع‌دستی‌های استان آشنا می‌شوند.

او گفت: کارگاه آموزشی یاد شده روز دوشنبه ۴ تیرماه در آرامگاه چلبی اوغلو شهرستان سلطانیه از ساعت ۱۷ تا ۲۰ برگزار شد.

ادامه مطلب

برترین ها