با ما همراه باشید

اخبار

دومین جشنواره غذای محلی قلیف‌چال در جاجرم برگزار می‌شود

منتشر شده

در

جشنواره غذای محلی قلیف چال جاجرم

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جاجرم گفت: دومین جشنواره قلیف چال جاجرم باهدف آشنایی مردم با غذاهای بومی و محلی به زودی در جاجرم برگزار می‌شود.

به گزارش سرزمین پدری به نقل از خبرگزاری فارس، محمدرضا طالبی، سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جاجرم در این شهرستان اظهار کرد: دومین جشنواره غذای محلی قلیف چال با محوریت قلیف چال غذای سنتی و کهن چوپان‌ها و گله‌داران منطقه به زودی در جاجرم برگزار می‌شود.

وی گفت: گردشگری خوراک به عنوان یکی از موارد مورد توجه گردشگری در دنیا و در ایران، با وجود تنوع قومیت‌ها و فرهنگ‌ها و به تبع غذاهای محلی بوده است.

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جاجرم افزود: با توجه به استقبال پرشور مردم در جهت معرفی هرچه بهتر فرهنگ و تمدن ۴۰۰۰ ساله شهرستان جاجرم و جذب گردشگر، اولین جلسه هماهنگی برگزاری دوسالانه جشنواره قلیف چال در شهرداری جاجرم برگزار و درباره نحوه برگزاری و تاریخ آن تصمیم گیری شد.

طالبی تصریح کرد: قلیف‌چال یک غذای چوپانی و طرز تهیه آن متناسب با شغل دامداری و کشاورزی نواحی تات‌نشین خراسان‌شمالی در گذشته است.

وی ادامه داد: قلیف‌چال یکی از وعده‌های اصلی و پرطرفدار به خصوص در بین جوانان می‌باشد، به طوری که هر یک از آنها استاد تهیه آن شده و در تفریح و تفرج‌ها در دل طبیعت از آن به عنوان یکی از وعده‌های اصلی استفاده می‌کنند.

تبلیغات

این مقام مسئول در ادامه به طرز تهیه و طبخ قلیف‌چال اشاره کرد و افزود: این غذا ترکیبی از برنج گوشت، کره محلی به‌ همراه مخلفات و ادویه‌جات داخل ظرف مسی معروف به قلیف ریخته وپس از حفر یک چاله به ابعاد چهار برابر، قلیف را در آن قرار می‌دهند و قبل از قرار دادن قلیف در این چاله برافروختن فضولات حیوانی و قرار دادن قلیف زیر آتش ضروری و پس از سه ساعت غذا آماده می‌باشد.

وی گفت: این غذای محلی واجد شرایط ثبت در فهرست آثار ملی ایران شناخته و به شماره ۲۸۹۹ در فهرست ملی میراث فرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده است.

 


ادامه مطلب
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اخبار

رویداد ملی «استارت‌اپ اجتماعی رویش» در اصفهان برگزار شد

منتشر شده

در

رویداد ملی «استارت‌اپ اجتماعی رویش

صفهان پنجمین دوره ملی «استارت‌اپ اجتماعی رویش» به مدت سه روز در دانشگاه اصفهان برگزار شد.

پنجمین دوره ملی «استارت‌اپ اجتماعی رویش» به مدت سه روز، از تاریخ ۱۲ تا ۱۴ تیرماه ۱۴۰۳، در دانشگاه اصفهان برگزار شد. این رویداد ملی از سوی آکادمی خیر ایران طرح‌ریزی شده و سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی واحد اصفهان در برگزاری آن همکاری داشت.

در روز نخست این استارت‌اپ ویکند اجتماعی، شهرزاد ترابی‌زاده، مدیر داخلی مرکز نوآوری هاب اصفهان، به عنوان تسهیل گر، برای دانشجویانی که در این رویداد ثبت نام کرده بودند، توضیحاتی را در خصوص نحوه برگزاری استارت‌اپ ویکندهای اجتماعی بیان کرد و در فواصل منظم، سه تن از کارآفرینان اجتماعی اصفهان و تهران که در حوزه زنان، صنایع دستی و محیط زیست، فعالیت جدی داشتند، تجربیات زیسته خود را برای حاضران بیان کردند. ‌

به گزارش سرزمین پدری به نقل از ایسنا؛ در ادامه این رویداد ملی، با توزیع بسته مربوط به ثبت ایده‌ها و شرح فرایند و معیارهای داوری، ۵۶ ایده از سوی شرکت‌کنندگان طرح شد و هر فرد، ۶۰ ثانیه فرصت داشت تا این ایده را در حضور جمع ارائه کند. پس از پایان فرایند رأی‌گیری، ۱۰ ایده برتر معرفی شد و ایده «مدرسه زندگی» که از سوی سمیرا قاسمی، مدیر سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی واحد اصفهان طرح شده بود نیز جزء ۱۰ ایده برتر قرار گرفت.

در روز دوم این رویداد کارگاه «ترسیم مدل بوم کسب و کار» توسط کتایون سپهری برگزار شد. در این کارگاه شرکت کنندگان آموختند که به چه صورت بیزینس مدل ایده‌ خود را بر روی تابلو ترسیم کنند و به تصویر ذهنی دقیق‌تری درباره کسب و کار خود دست یابند.

همچنین، محمدصالح طیب نیا، عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان و مدیر پژوهشکده مطالعات وقف و نیکوکار به بیان نکات و سخنانی در خصوص چگونگی شکل گیری آزمایشگاه مدیریت و اندیشکده حکمرانی پرداخت. سپس، کارگاهی با عنوان «اعتبار سنجی ایده» توسط داوود دهقان برای شرکت کنندگان برگزار شد. در این فواصل تیم‌ها با یکدیگر به گفت‌وگو پرداختند و منتورها به آن‌ها کمک کردند تا به نسخه نهایی بوم کسب و کارشان دست یابند.

تبلیغات

در روز سوم، کارگاهی با عنوان «ارائه تاثیرگذار» توسط مهران کریمی برگزار شد و در نهایت، تیم‌ها بوم کسب و کار خود را تکمیل کردند و در حضور داوران، ساناز منصف، محمد زاهدی و مهران کریمی به ارائه آن پرداختند.

ادامه مطلب

اخبار

تجلیل از اساتید صنایع دستی در منطقه ۹

منتشر شده

در

تجلیل از اساتید صنایع دستی در منطقه ۹

برنامه ارمغان هنر به همت خانه فرهنگ پرواز و با مشارکت معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران در روز یکشنبه ۱۰تیر ماه ساعت ۱۶ در مجموعه فرهنگی برج آزادی برگزار می‌شود.

به گزارش سرزمین پدری از ایلنا به نقل از روابط عمومی مدیریت فرهنگی هنری منطقه ۹، برنامه ارمغان هنر با هدف تکریم و پاسداشت آداب و رسوم و سنت‌ها و فرهنگ ایرانی و تقویت حس تعلق به سرزمین، خود اتکایی، خود باوری و عزت ملی در روز یکشنبه ۱۰ تیر ماه برگزار می‌شود.

گفتنی است در این برنامه از مربیان و اساتید صنایع دستی و هنر‌های سنتی رشته‌های صنایع دستی و هنری نظیر: پته دوزی، چرم دوزی، پیکر تراشی با چوب /معرق ومنبت /نساجی سنتی /رودوزی‌های الحاقی/ نگارگری / قلم زنی و مینا کاری تجلیل به عمل می‌آید.

شهروندان برای حضور در برنامه می‌توانند به مجموعه فرهنگی برج آزادی واقع درمیدان آزادی مراجعه کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۶۶۰۲۰۱۹۶تماس بگیرند.

ادامه مطلب

اخبار

کارگاه عمومی آشنایی با ملیله همزمان با اختتامیه دومین جشنواره گلاب‌گیری برگزار شد

منتشر شده

در

توسط

ملیله کاری هنرهای سنتی هنرملی صنایع دستی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان گفت: با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و بنیاد ایران‌شناسی زنجان برگزار شد.

به گزارش سرزمین پدری ازمیراث آریا، سید سعید صفوی اظهار کرد: کارگاه عمومی آشنایی با ملیله همزمان با اختتامیه دومین جشنواره گلاب‌گیری با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و بنیاد ایران‌شناسی زنجان برگزار شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان افزود: در این کارگاه آموزشی یک روزه علاقه‌مندان با اصول و مبانی یکی از مهمترین و شاخص‌ترین صنایع‌دستی‌های استان آشنا می‌شوند.

او گفت: کارگاه آموزشی یاد شده روز دوشنبه ۴ تیرماه در آرامگاه چلبی اوغلو شهرستان سلطانیه از ساعت ۱۷ تا ۲۰ برگزار شد.

ادامه مطلب

برترین ها