با ما همراه باشید

اخبار

ایجاد پیست‌های غیراستاندارد؛ یکی پس از دیگری در بام ایران

منتشر شده

در

پیست اسکی کوهرنگ چلگرد چهار محال و بختیاری گردشگری زمستانی

چهارمحال و بختیاری پس از سال‌ها خشکسالی امسال شاهد بارش سنگین برف در بسیاری از شهرستان‌ها بود، پیست‌ اسکی کوهرنگ و بارده که در بیش از یک دهه گذشته از رونق افتاده بود، امسال پذیرای گردشگران شد، اما شرایط برای ارائه خدمات مساعد نبود و این پیست‌ها نتوانستند رضایت مردم را جلب کنند، نکته قابل توجه دیگر این بود که هر هفته چند محیط برفی در استان به‌عنوان پیست معرفی و مردم را به سمت خود جلب می‌کرد.

به گزارش ایسنا، برف یک جاذبه گردشگری محسوب می‌شود و می‌تواند ورزش‌های زمستانی مانند اسکی را رونق دهد، پیست اسکی کوهرنگ از سالیان دور و دراز مقصد ورزشکاران و گردشگران به ورزش اسکی بود، اما همیشه گلایه‌ها برای ارائه خدمات مطلوب وجود داشت.

پیست اسکی بارده نیز به‌عنوان دومین پیست اسکی استان مطرح است، اما بسیاری از مسئولان می‌گویند که این پیست برای ورزش اسکی استاندارد نیست و بنابراین زیرساخت‌ها و خدمات مورد نیاز در این پیست به گردشگران ارائه نمی‌شود، به‌نظر می‌رسد باید تکلیف این پیست یکبار برای همیشه روشن شود و اگر این پیست مورد تائید است پس باید خدمات جانبی نیز به گردشگران ارائه شود.

البته در برف امسال شاهد حضور گردشگران در محیط‌های برفی که پیست نام گرفته‌اند در روستاهایی مانند هرچگان، ارجنک، مرغملک، شهر سورشجان و … بودیم و به‌نوعی در هر شهر و روستای چهارمحال و بختیاری یک پیست اسکی کلید خورده است، قطعا تبعات حضور گردشگران بدون تامین امنیت و خدمات می‌تواند دردسر آفرین شود.

ساماندهی و تقویت پیست‌های اسکی در چهارمحال و بختیاری می‌تواند یک ظرفیت بسیار عالی برای تقویت گردشگری زمستانه در استان باشد، اما این مسئله در این سال‌ها مورد غفلت واقع شده و پیست‌ اسکی بارده حتی از امکانات اولیه مانند پارکینگ و سرویس بهداشتی محروم است.

نباید نام پیست بر روی محیط‌های برفی در روستاها و شهرها گذاشت

تبلیغات

سیامک فرامرزی- رئیس هیات اسکی چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه پیست برفی با محیط برفی متفاوت است، اظهار کرد: مردم از محیط‌های برفی بدون اینکه تغییراتی در آن ایجاد و یا خدماتی ارائه شود، استفاده می‌کند، اما در پیست‌های اسکی باید یکسری امکانات به مردم ارائه شود.

وی افزود: پیست‌های اسکی دارای امکاناتی رفاهی و خدماتی مانند بالابر، پیست‌کوب، مراکز ارائه خدمات امدادی و بهداشتی هستند، ورزش اسکی باید در یک محیط استاندارد انجام شود.

رئیس هیات اسکی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه نباید نام پیست بر روی محیط‌های برفی مانند منظریه، بهشت رحمت و تعدادی از روستاها و شهرهای دیگر گذاشت، توضیح داد: شاهدیم که بسیاری از مردم در محیط‌های برفی اقدام به تیوپ‌سواری می‌کنند، اما هیچ‌کس در این محیط‌ها اقدام به ورزش اسکی نمی‌کند و تنها در پیست کوهرنگ ورزش اسکی انجام می‌شود، حتی در پیست بارده نیز تیوپ‌سواری انجام می‌شود، اما در پیست کوهرنگ عمده مراجعه‌کنندگان ورزش اسکی را انجام می‌دهند.

فرامرزی با تاکید بر اینکه باید پیست‌های اسکی محصور باشند، خاطرنشان کرد: اگر فردی در پیست دچار حادثه شد، متولی پیست باید فورا اقدام به انتقال بیمار به مراکز درمانی کند، همچنین باید نیروهای امدادی و اورژانس در محل پیست حضور داشته باشند.

رئیس هیات اسکی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه پیست بارده و کوهرنگ تنها پیست‌های اسکی استان محسوب می‌شوند، یادآور شد: اما متاسفانه با سرمایه‌گذار بارده همکاری لازم برای ایمن‌سازی پیست و ارائه خدمات صورت نگرفت، مقرر بود دستگاه‌های بالابر این پیست ارتقا پیدا کند.

وی ادامه داد: پیشنهاد شد قطعه زمینی در غرب روستای بارده به سرمایه‌گذار واگذار شود، این زمین دارای ارتفاع برف بالاتری بود و همچنین محیط مناسب‌تری برای ایجاد زیرساخت داشت، اما این قطعه زمین دارای مشکل اجتماعی است و مقرر شد که شورای روستا مردم معترض را در مکانی جمع و مشکل را حل کند، پیست بارده به مرکز استان نزدیک است و دسترسی به آن راحت‌تر خواهد بود.

فرامرزی با تاکید بر اینکه دستگاه‌های موجود در پیست اسکی مانند بالابر و پیست‌کوب کوهرنگ فرسوده شدند و نیاز به تعمیر دارند، خاطرنشان کرد: اقداماتی برای بین‌المللی کردن پیست انجام شد، اما این کار نتیجه‌بخش نبود، مقرر بود یک دستگاه بولدوزر به پیست اسکی کوهرنگ اختصاص دهند، اما این اتفاق رخ نداد.

تبلیغات

رئیس هیات اسکی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: مقرر بود یک قطعه زمین در جوار پیست اسکی کوهرنگ به اداره‌کل ورزش و جوانان و به سرمایه‌گذار پیست واگذار شود، اما این اتفاق رخ نداد و ارزش ریالی زمین بالاتر رفت.

وی با بیان اینکه ورزش اسکی می‌تواند گردشگران بسیاری را به شهرستان کوهرنگ در فصل زمستان جذب کند، عنوان کرد: اما در سال‌جاری اقدام خاصی در این خصوص صورت نگرفت، باید کاری کنیم تا مردم به‌جای تیوپ‌سواری به ورزش اسکی روی بیاورند و پس از انجام این ورزش از مناطق گردشگری کوهرنگ مانند چشمه دیمه و آبشار شیخ علیخان نیز استفاده کنند.

فرامرزی در پایان تاکید کرد: ۱۱ میلیارد تومان اعتبار برای تقویت پیست اسکی کوهرنگ در نظر گرفته شد، اما بعد از گذشت بیش از یکسال هنوز این اعتبار اختصاص پیدا نکرده است، باید تخصیص اعتبار به پیست اسکی کوهرنگ از وزارت‌خانه پیگیری شود.

تاکنون پیشنهادی مبنی بر تغییر مکان پیست بارده به منطقه غربی روستا ارائه نشده است

رضا علی‌بیگی- فرماندار بن در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه کارگروه ساماندهی پیست بارده در شهرستان تشکیل شده است، اظهار کرد: تاکنون پیشنهادی مبنی بر تغییر مکان پیست به منطقه غربی روستا ارائه نشده است، قطعا برای این کار باید تمامی شرایط برای تخصیص زمین در نظر گرفته شود.

وی افزود: یک طرح توسط اداره‌کل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری برای ساماندهی پیست بارده در سالیان گذشته تهیه شده بود، اما این طرح هنوز به کارگروه ساماندهی پیست ارائه نشده است.

علی‌بیگی با بیان اینکه تعدادی سرویس بهداشتی در پیست اسکی بارده مستقر شد، توضیح داد: مقرر بود اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری نیز تعدادی سرویس بهداشتی را اختصاص دهد که تاکنون این وعده محقق نشده است.

تبلیغات

فرماندار بن با بیان اینکه احداث پارکینگ و تعریض جاده پیست اسکی بارده در دستور کار قرار دارد، گفت: نیروهای امدادی، اورژانس، نیروی انتظامی و هلال‌احمر در روزهای تعطیل در پیست حضور پیدا می‌کنند و در صورت بالا رفتن حجم مسافران جاده یکطرفه می‌شود.

وی در پایان یادآور شد: پس از تعطیلات نوروز برای ساماندهی پیست بارده با سرمایه‌گذار جلساتی برگزار خواهد شد.

تلاش‌های خبرنگار ایسنا، برای برقراری ارتباط با فرماندار کوهرنگ تاکنون بی‌نتیجه بوده است و این رسانه آمادگی دارد تا صحبت‌های وی در خصوص تخصیص اعتبار برای ساماندهی پیست اسکی کوهرنگ را منتشر کند.

اخبار

رویداد ملی «استارت‌اپ اجتماعی رویش» در اصفهان برگزار شد

منتشر شده

در

رویداد ملی «استارت‌اپ اجتماعی رویش

صفهان پنجمین دوره ملی «استارت‌اپ اجتماعی رویش» به مدت سه روز در دانشگاه اصفهان برگزار شد.

پنجمین دوره ملی «استارت‌اپ اجتماعی رویش» به مدت سه روز، از تاریخ ۱۲ تا ۱۴ تیرماه ۱۴۰۳، در دانشگاه اصفهان برگزار شد. این رویداد ملی از سوی آکادمی خیر ایران طرح‌ریزی شده و سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی واحد اصفهان در برگزاری آن همکاری داشت.

در روز نخست این استارت‌اپ ویکند اجتماعی، شهرزاد ترابی‌زاده، مدیر داخلی مرکز نوآوری هاب اصفهان، به عنوان تسهیل گر، برای دانشجویانی که در این رویداد ثبت نام کرده بودند، توضیحاتی را در خصوص نحوه برگزاری استارت‌اپ ویکندهای اجتماعی بیان کرد و در فواصل منظم، سه تن از کارآفرینان اجتماعی اصفهان و تهران که در حوزه زنان، صنایع دستی و محیط زیست، فعالیت جدی داشتند، تجربیات زیسته خود را برای حاضران بیان کردند. ‌

به گزارش سرزمین پدری به نقل از ایسنا؛ در ادامه این رویداد ملی، با توزیع بسته مربوط به ثبت ایده‌ها و شرح فرایند و معیارهای داوری، ۵۶ ایده از سوی شرکت‌کنندگان طرح شد و هر فرد، ۶۰ ثانیه فرصت داشت تا این ایده را در حضور جمع ارائه کند. پس از پایان فرایند رأی‌گیری، ۱۰ ایده برتر معرفی شد و ایده «مدرسه زندگی» که از سوی سمیرا قاسمی، مدیر سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی واحد اصفهان طرح شده بود نیز جزء ۱۰ ایده برتر قرار گرفت.

در روز دوم این رویداد کارگاه «ترسیم مدل بوم کسب و کار» توسط کتایون سپهری برگزار شد. در این کارگاه شرکت کنندگان آموختند که به چه صورت بیزینس مدل ایده‌ خود را بر روی تابلو ترسیم کنند و به تصویر ذهنی دقیق‌تری درباره کسب و کار خود دست یابند.

همچنین، محمدصالح طیب نیا، عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان و مدیر پژوهشکده مطالعات وقف و نیکوکار به بیان نکات و سخنانی در خصوص چگونگی شکل گیری آزمایشگاه مدیریت و اندیشکده حکمرانی پرداخت. سپس، کارگاهی با عنوان «اعتبار سنجی ایده» توسط داوود دهقان برای شرکت کنندگان برگزار شد. در این فواصل تیم‌ها با یکدیگر به گفت‌وگو پرداختند و منتورها به آن‌ها کمک کردند تا به نسخه نهایی بوم کسب و کارشان دست یابند.

تبلیغات

در روز سوم، کارگاهی با عنوان «ارائه تاثیرگذار» توسط مهران کریمی برگزار شد و در نهایت، تیم‌ها بوم کسب و کار خود را تکمیل کردند و در حضور داوران، ساناز منصف، محمد زاهدی و مهران کریمی به ارائه آن پرداختند.

ادامه مطلب

اخبار

تجلیل از اساتید صنایع دستی در منطقه ۹

منتشر شده

در

تجلیل از اساتید صنایع دستی در منطقه ۹

برنامه ارمغان هنر به همت خانه فرهنگ پرواز و با مشارکت معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران در روز یکشنبه ۱۰تیر ماه ساعت ۱۶ در مجموعه فرهنگی برج آزادی برگزار می‌شود.

به گزارش سرزمین پدری از ایلنا به نقل از روابط عمومی مدیریت فرهنگی هنری منطقه ۹، برنامه ارمغان هنر با هدف تکریم و پاسداشت آداب و رسوم و سنت‌ها و فرهنگ ایرانی و تقویت حس تعلق به سرزمین، خود اتکایی، خود باوری و عزت ملی در روز یکشنبه ۱۰ تیر ماه برگزار می‌شود.

گفتنی است در این برنامه از مربیان و اساتید صنایع دستی و هنر‌های سنتی رشته‌های صنایع دستی و هنری نظیر: پته دوزی، چرم دوزی، پیکر تراشی با چوب /معرق ومنبت /نساجی سنتی /رودوزی‌های الحاقی/ نگارگری / قلم زنی و مینا کاری تجلیل به عمل می‌آید.

شهروندان برای حضور در برنامه می‌توانند به مجموعه فرهنگی برج آزادی واقع درمیدان آزادی مراجعه کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۶۶۰۲۰۱۹۶تماس بگیرند.

ادامه مطلب

اخبار

کارگاه عمومی آشنایی با ملیله همزمان با اختتامیه دومین جشنواره گلاب‌گیری برگزار شد

منتشر شده

در

توسط

ملیله کاری هنرهای سنتی هنرملی صنایع دستی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان گفت: با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و بنیاد ایران‌شناسی زنجان برگزار شد.

به گزارش سرزمین پدری ازمیراث آریا، سید سعید صفوی اظهار کرد: کارگاه عمومی آشنایی با ملیله همزمان با اختتامیه دومین جشنواره گلاب‌گیری با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و بنیاد ایران‌شناسی زنجان برگزار شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان افزود: در این کارگاه آموزشی یک روزه علاقه‌مندان با اصول و مبانی یکی از مهمترین و شاخص‌ترین صنایع‌دستی‌های استان آشنا می‌شوند.

او گفت: کارگاه آموزشی یاد شده روز دوشنبه ۴ تیرماه در آرامگاه چلبی اوغلو شهرستان سلطانیه از ساعت ۱۷ تا ۲۰ برگزار شد.

ادامه مطلب

برترین ها