با ما همراه باشید

اخبار

اطلس خوراک گیلان و تجاری‌سازی تدوین شود/ثبت ملی ۳۵ غذای گیلان

منتشر شده

در

غذاهای گیلانی

به گزارش سرزمین پدری به نقل از ایسنا؛ مدیرکل میراث فرهنگی گیلان جهانی با اشاره به پیشنهاد تدوین اطلس خوراک و اغذیه گیلان، افزود: به نظر می‌رسد باید با همتی بلند تدوین اطلس خوراک گیلان را به عنوان یکی از مهم‌ترین نیازها و ضرورت‌های گردشگری خوراک که می‌تواند علاوه‌ بر کمک به ثبت تفاوت‌ها و تنوع‌های غذایی نقاط مختلف به شناسایی و سپس تجاری‌سازی و برندسازی خوراک ایرانی به عنوان یک فرهنگ جامع از انواع خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های مناطق مختلف گیلان، پیشینه، تنوع و روش‌های تهیه، خواص و فواید غذاها و خوراک‌ها خواهد شد را در دستور کار قرار دهیم.

ولی جهانی، ۷ دی‌ماه در بزرگترین رویداد خوراک ایران که در تالار مرکزی رشت برگزار شد، اظهار کرد: خوراک و طعام آن قدر مهم است که در آیات قرآن مورد تاکید قرار گرفته است و خداوند در صدها آیه بهشت را با خوراک توصیف می‌کند لذا باید وجوه خوراک بیش از پیش تبیین شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان افزود: گردشگری خوراک یکی از گونه‌های گردشگری است که می‌تواند علاوه بر تنوع بخشیدن به سبد محصولات گردشگری، سبب شناسایی، احیا و معرفی دامنه گسترده‌ای از انواع خوراک‌ها و غذاهای محلی و نوشیدنی‌ها به عنوان محصولی جذاب به گردشگران داخلی و خارجی شود.

جهانی با بیان اینکه گردشگری خوراک می‌تواند در جذب توریست نقش بسزایی داشته باشد و برای بازدیدکنندگانی که با فرهنگ متفاوتی پا به کشور و استان گیلان می‌گذارند جذابیت دارد، گفت: گردشگری غذا در دنیا بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد دلار گردش مالی را رقم می‌زند و این موضوع می‌تواند برای سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری بسته انگیزشی باشد. همچنین گردشگری آشپزی که یکی از گونه‌های گردشگری خوراک است که شامل تجربیات آشپزی، تورهای غذا، کنفرانس‌ها، رویدادها و چشیدن غذاهای قومی می‌شود.

وی با بیان اینکه هدف گردشگری خوراک آشنایی با فرهنگ کشورهای مختلف است و به مسافر فرصت می‌دهد تا منطقه محلی را کشف کرده و درباره غذا مواردی را بیاموزد، تصریح کرد: گردشگری خوراک در گیلان به خاطر تعدد خوراک از لحاظ تنوع، پتانسیل بالایی برای جهانی شدن دارد و در تمام پلتفرم‌ها قابل استفاده است و قابلیت صادرات هم دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی گیلان افزود: بیش از ۸۸ درصد گردشگران در جهان، خوردن غذاهای سنتی کشورها را از مهمترین جاذبه‌های گردشگری می‌دانند، همچنین رونق گردشگری خوراک موجب رونق کسب و کار در اقامتگاه‌ها، حمل و نقل و به طور کلی زمینه‌ساز کارآفرینی و اشتغال شده و می‌تواند به عنوان میراث ناملموسی به ما کمک کند، به عبارتی امروزه می‌توان گردشگری خوراک را قلب تپنده، جذاب و حذف ناپذیر از گردشگری دانست.

تبلیغات

جهانی تأکید کرد: برای توسعه گردشگری خوراک باید آثار ناملموس خوراکی ثبت ملی و جهانی شود که به پشتوانه سیاسی و دیپلماسی فرهنگی نیاز دارد؛ برای برندسازی گردشگری خوراک باید درباره خوراک گیلانی و فرهنگ آن در شبکه‌های تلویزیونی جهانی محتوای تبلیغاتی تولید و پخش کرد و همزمان باید صنعت خوراک و صنعت گردشگری در داخل توسعه داده شود.

وی با بیان اینکه هر ناحیه از گیلان بنا به اقلیم و فرهنگ سفره غذایی خاص خود را دارد، افزود: طعم و رنگ غذاهای بومی و سنتی گیلان و شیوه طبخ آنها که انواع دسرها، نان‌ها، ترشی جات و مرباها، آش‌ها و کباب‌ها و خورشت‌های محلی را در بر می‌گیرد برآمده از تنوع و تفاوت فضای فرهنگی، جغرافیایی و تاریخی و کشاورزی در این مناطق است.

مدیرکل میراث فرهنگی گیلان با بیان اینکه خوراک همانند دیگر محصولات فرهنگی، بیانگر هویت قومی و نژادی مردم هم به شمار می‌آید، گفت: شیوه آماده سازی و پذیرایی خوراک‌ها به عنوان میراث ناملموس فرهنگی، حافظ تنوع فرهنگی و ضامن توسعه پایدار است و این ظرفیت را دارد در کنار میراث فرهنگی ملموس، یکی از مهمترین جاذبه‌های گردشگری هر منطقه کشور باشد.
وی ادامه داد: عدم توجه به موضوع خوراک به عنوان یک مولفه فرهنگی و یکی از جاذبه‌های گردشگری باعث شده بود که بسیاری از غذاهای محلی گیلانی در آستانه فراموشی قرار گیرد، تلاش همکاران در مجموعه دبیرخانه شهرخلاق خوراک و اداره‌کل میراث استان موجب شناسایی ۳۵۰ نوع غذا و ثبت ملی ۳۵ نوع غذای گیلان در فهرست آثار ناملموس کشور شد.

جهانی با اشاره به پیشنهاد تدوین اطلس خوراک و اغذیه گیلان، افزود: به نظر می‌رسد باید با همتی بلند تدوین اطلس خوراک گیلان را به عنوان یکی از مهمترین نیازها و ضرورت‌های گردشگری خوراک که می‌تواند علاوه‌ بر کمک به ثبت تفاوت‌ها و تنوع‌های غذایی نقاط مختلف به شناسایی و سپس تجاری‌سازی و برندسازی خوراک ایرانی به عنوان یک فرهنگ جامع از انواع خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های مناطق مختلف گیلان، پیشینه، تنوع و روش‌های تهیه، خواص و فواید غذاها و خوراک‌ها خواهد شد را در دستور کار قرار دهیم.


تبلیغات

اخبار

تجلیل از اساتید صنایع دستی در منطقه ۹

منتشر شده

در

تجلیل از اساتید صنایع دستی در منطقه ۹

برنامه ارمغان هنر به همت خانه فرهنگ پرواز و با مشارکت معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران در روز یکشنبه ۱۰تیر ماه ساعت ۱۶ در مجموعه فرهنگی برج آزادی برگزار می‌شود.

به گزارش سرزمین پدری از ایلنا به نقل از روابط عمومی مدیریت فرهنگی هنری منطقه ۹، برنامه ارمغان هنر با هدف تکریم و پاسداشت آداب و رسوم و سنت‌ها و فرهنگ ایرانی و تقویت حس تعلق به سرزمین، خود اتکایی، خود باوری و عزت ملی در روز یکشنبه ۱۰ تیر ماه برگزار می‌شود.

گفتنی است در این برنامه از مربیان و اساتید صنایع دستی و هنر‌های سنتی رشته‌های صنایع دستی و هنری نظیر: پته دوزی، چرم دوزی، پیکر تراشی با چوب /معرق ومنبت /نساجی سنتی /رودوزی‌های الحاقی/ نگارگری / قلم زنی و مینا کاری تجلیل به عمل می‌آید.

شهروندان برای حضور در برنامه می‌توانند به مجموعه فرهنگی برج آزادی واقع درمیدان آزادی مراجعه کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۶۶۰۲۰۱۹۶تماس بگیرند.

ادامه مطلب

اخبار

کارگاه عمومی آشنایی با ملیله همزمان با اختتامیه دومین جشنواره گلاب‌گیری برگزار شد

منتشر شده

در

توسط

ملیله کاری هنرهای سنتی هنرملی صنایع دستی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان گفت: با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و بنیاد ایران‌شناسی زنجان برگزار شد.

به گزارش سرزمین پدری ازمیراث آریا، سید سعید صفوی اظهار کرد: کارگاه عمومی آشنایی با ملیله همزمان با اختتامیه دومین جشنواره گلاب‌گیری با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و بنیاد ایران‌شناسی زنجان برگزار شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان افزود: در این کارگاه آموزشی یک روزه علاقه‌مندان با اصول و مبانی یکی از مهمترین و شاخص‌ترین صنایع‌دستی‌های استان آشنا می‌شوند.

او گفت: کارگاه آموزشی یاد شده روز دوشنبه ۴ تیرماه در آرامگاه چلبی اوغلو شهرستان سلطانیه از ساعت ۱۷ تا ۲۰ برگزار شد.

ادامه مطلب

اخبار

تونس روادید سفر برای گردشگران ایرانی را لغو کرد

منتشر شده

در

توسط

پرچم ایران و تونس جهانگردی گردشگری

وزارت گردشگری تونس از لغو روادید سفر برای گردشگران ایرانی خبر داد.

به گزارش سرزمین پدری از ایرنا، وزارت گردشگری تونس در نامه‌ای اعلام کرد که روادید برای گردشگران ایرانی و عراقی را لغو کرده است.

بر اساس این گزارش، وزارت گردشگری تونس اعلام کرد که روادید سفر ۱۵ روزه گردشگری به تونس برای گردشگران ایرانی دارای گذرنامه سفر عادی لغو شده است.

وزارت گردشگری تونس در این نامه افزوده است که این تصمیم در چارچوب اقدام متقابل صورت گرفته و از روز شنبه ۱۵ ژوئن ۲۰۲۴ (شنبه ۲۶ خرداد) اجرا می‌شود.

علیرضا بیکدلی معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه پیشتر گفته بود که اتباع ۲۸ کشور که به قصد جهانگردی به ایران سفر می کنند از ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۲ برای سفر به ایران نیازی به روادید ندارند و می‌توانند صرفا با تهیه بلیط به ایران سفر کنند.

وی افزود: وزارت امور خارجه دستور العمل اجرایی مصوبه هیات وزیران در باره لغو روادید یکجانبه با ۲۸ کشور را به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ کرده است.

تبلیغات

بیکدلی گفت: بر این اساس اتباع این ۲۸ کشور که به قصد جهانگردی به ایران سفر می‌کنند از ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۲ برای سفر به ایران نیازی به روادید ندارند و آنها می‌توانند صرفا با تهیه بلیط به ایران سفر کنند.

معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه تصریح کرد: اتباع کشور هند می‌توانند از مبادی هوایی بدون نیاز به روادید وارد ایران شوند و برای ورود از طریق مرزهای زمینی باید روادید دریافت کنند.

بیکدلی در پایان خاطرنشان کرد: ۲۸ کشور شامل عربستان، قطر، امارات، بحرین، کویت، ازبکستان، قرقیزستان، تونس، کوبا، تانزانیا، موریتانی، زیمبابوه، موریس، سیشل، ژاپن، اندونزی، سنگاپور، ویتنام، کامبوج، برونئی، برزیل، مکزیک، پرو، کرواسی، صربستان، بوسنی و هرزگوین، بلاروس و هندوستان (هوایی) می‌شوند.

ادامه مطلب

برترین ها