با ما همراه باشید

اخبار

جانشین کامیون به جاده ها می آید

منتشر شده

در

جانشین نوستالژیک‌ترین کامیون

آتامان به‌عنوان جدیدترین کشنده ایرانی توسط ایران‌خودرو دیزل رونمایی شد.

باوجود عمر طولانی صنعت خودروهای کار و تجاری در ایران، به دلیل سرمایه‌گذاری ضعیف در طول سالیان گذشته، این حوزه تبدیل به صنعتی عقب‌مانده و قدیمی شده است. به‌یقین می‌توان از ادامه تولید بنز واگن هود به‌عنوان نماد عقب‌ماندگی این صنعت یاد کرد.

پس از گذشت بیش از ۶۰ سال از تولید واگن هود در ایران، بالاخره با اعلام مدیرعامل ایران‌خودرو قرار است تا آتامان به‌عنوان جانشین نوستالژیک‌ترین کامیون ایران راهی جاده‌های کشور شود. آتامان به معنای رهبر و فرمانده در زبان ترکی، به‌عنوان مهم‌ترین پروژه چند سال اخیر صنعت خودروهای تجاری کشور بشمار می‌رود.

مشخصات کابین، پیشرانه و گیربکس آتامان

ایران‌خودرو دیزل برای طراحی کشنده جدید خود یعنی آتامان از اتاق فوتون و اجزای فنی مرسدس بنز استفاده کرده تا ضمن استفاده از ویژگی اتاق جادار و ایمن، از مزیت استهلاک پایین کامیون‌های بنز نیز در این خودرو بهره برده باشد. به زبان ساده‌تر می‌توان گفت که آتامان درواقع همان واگن هود ۱۹۴۳ کم استهلاک و محبوب است که کابین قدیمی و کوچک آن با یک کابین زیبا و بروز تعویض شده!

کابین آتامان مشابه به اتاق کشنده فوتون ۱۸۴۳ بوده که بر روی شاسی درایو مرسدس بنز سوار شده؛ به همین دلیل فاصله محوری این خودرو اندکی از فوتون بیشتر است.

مزیت بسیار مهم این خودرو مربوط به پیشرانه آن است؛ ایران‌خودرو دیزل برای آتامان پیشرانه شش سیلندری OM457 مرسدس بنز را در نظر گرفته، همان موتوری که قبلاً نیز بر روی اتوبوس‌های بنز و کشنده‌های آکسور قرار گرفته بود.

تبلیغات

این پیشرانه با دوازده لیتر حجم و آرایش خطی سیلندرها، ۴۳۰ اسب بخار و ۲۱۰۰ نیوتون متر گشتاور تولید کرده و مجهز به استاندارد آلایندگی یورو ۵ است. این خودرو ۸۰۰ لیتر حجم مخزن سوخت دارد. آتامان با این پیشرانه قادر است تا حدود ۲۰ تن بار را حمل کند.

در بحث انتقال قدرت، آتامان مجهز به گیربکس دستی معروف به طرح مایلر بوده که ۱۶ دنده جلو و ۲ دنده عقب را ارائه می‌دهد. این گیربکس که توسط شرکت ZF طراحی شده، از سال‌ها پیش در محصولات ایران‌خودرو دیزل استفاده می‌شود.

ترمز، تعلیق و سیستم‌های ایمنی آتامان

ترمزهای آتامان در قسمت جلو از نوع دیسکی و عقب از نوع کاسه‌ای هستند که مشابه به الگوی واگن هود است. این ترمزها به سیستم ضد قفل و ضد لغزش مجهز شده‌اند و در کنار این موارد ترمز دستی پنوماتیک و ترمز موتور دو مرحله‌ای نیز از سایر امکانات ایمنی آتامان به شمار می‌روند. قرار است تا در آینده‌ی نزدیک، رادار خط خوان هم بر روی این خودرو نصب شود.

جانشین نوستالژیک‌ترین کامیون

 

در سیستم تعلیق این کشنده، در قسمت جلو و عقب خودرو از فنر پارابولیک و کمک هیدرولیکی استفاده شده است.

امکانات و تجهیزات آتامان

ازجمله امکانات آتامان می‌توان به دو عدد تختخواب، کولر و بخاری، کروز کنترل، محدودکننده سرعت، چراغ‌های مه شکن جلو و عقب، آینه‌های برقی مجهز به گرم‌کن، بوق بادی و برقی، قفل مرکزی، گرم‌کن سوخت، خروجی برق ۱۲ و ۲۴ ولت، سیستم صوتی با قابلیت کنترل از روی فرمان، مخزن ادبلو با ظرفیت ۸۰ لیتر، شلنگ باد، جعبه کمک‌های اولیه و تایر زاپاس با رینگ فولادی اشاره کرد.

تبلیغات

قیمت و زمان عرضه آتامان
طبق اعلام مدیران ایران‌خودرو دیزل با توجه به اینکه موتور، گیربکس و شاسی آتامان کاملاً ساخت داخل هستند، قیمت این خودرو بسیار رقابتی و کمتر از ۲.۵ میلیارد تومان خواهد بود. تا پایان امسال قرار است ۵۰۰ دستگاه از این خودرو روانه بازار شود.

با توجه به قیمت خوب آتامان و سابقه‌ی بسیار خوب موتورهای بنز در بحث هزینه‌های تعمیرات، می‌توان امیدوار بود که پس از حذف کامیون ۱۹۲۴، آتامان بتواند به‌راحتی جای خالی کله نارنجی را پر کرده و با استقبال بسیار خوب رانندگان مواجه شود.

 

ادامه مطلب
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اخبار

برگزاری دوره آموزشی پته‌دوزی در مهدی‌شهر

منتشر شده

در

پته دوری مهدی شهر سمنان صنایع دستی هنرهای سنتی

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مهدی‌شهر از برگزاری دوره آموزشی پته‌دوزی در این شهرستان خبر داد.

به گزارش سرزمین پدری از میراث آریا و از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سمنان، مهدی متقی گفت: این دوره‌ آموزشی از ۱۶ تا ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۸ صبح تا ۱۳ در مجموعه آموزشی فنی و حرفه‌ای خواهران مهدی‌شهر برگزار می‌شود.

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مهدی‌شهر بابیان اینکه این دوره به‌صورت رایگان برگزار می‌شود، افزود: در این دوره ۲۰ نفر از هنرمندان صنایع‌دستی به مدت ۳۰ ساعت آموزش می‌بینند و در پایان هم گواهی مهارت برای شرکت‌کنندگان صادر خواهد شد.

او تصریح کرد: این دوره ویژه شاغلان و هنرمندان با تدریس فاطمه امیر مجاهدی و با همکاری اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مهدی‌شهر و مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای خواهران مهدی‌شهر برگزار می‌شود

ادامه مطلب

اخبار

٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند

منتشر شده

در

هنرمندان صنعتگر کردستانی در ایام نوروز صنایع دستی کردستان هنرهای سنتی

تعاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان از برقراری بیمه ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی دراستان خبر داد.

به گزارش سرزمین پدری بنقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان، سعید نظری دراین‌باره گفت: هنرمندان عرصه صنایع‌دستی کردستان شهره جهانی داشته و دستان هنرمند آنان آثاری را خلق می‌کند که مایه مباهات هر ایرانی است و بر ذخیره فرهنگ و هنر جهان می‌افزایند.ی

معاون صنایع‌دستی کردستان اظهار کرد: برقراری بیمه هنرمندان از جمله اولویت‌های برنامه‌های حمایتی حوزه صنایع‌دستی این اداره‌کل در استان است.

او افزود: در داین راستا و با توجه به اهمیت موضوع برای این اداره‌کل و نیز درخواست صنعتگران، این معاونت در پیگیری‌های بعمل آمده برای برقراری بیمه صنعتگران موفق شد با تمامی مشکلات موجود و تعداد بسیار زیاد متقاضی، شرایط را برای اجرای بیمه ۳۸۵ نفر از واجدان شرایط به سرانجام برساند.

نظری عنوان کرد: این بیمه شده‌ها در رشته‌های صنایع دستی شامل کردی‌دوزی، البسه محلی، گلیم‌بافی، کلاش‌بافی، نازک‌کاری، منبت، معرق، خراطی، مشبک، سازسازی، دف، ارغوان‌بافی و … هستند

تبلیغات
ادامه مطلب

اخبار

ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه

منتشر شده

در

روار گیوه دست بافته هنرهای دستی صنایع دستی هنرهای سنتی میراث فرهنگی

کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه در کتاب مقررات صادرات و واردات سال ۱۴۰۳ ایجاد شد.

به گزارش سرزمین پدری از میراث آریا،‌ اختصاص کد تعرفه ملی برای انواع محصولات صنایع دستی، تدقیق در احصای آمار صادرات این محصول را به دنبال دارد و موجب افزایش دقت در برنامه‌ریزی‌ها، سیاست‌گذاری‌ها و هدف گذاری‌ها در حوزه صادرات صنایع دستی می‌شود.

با توجه به آمار بالای صادرات گیوه به ویژه از مناطق غربی کشور و با پیگیری‌های انجام شده توسط اداره کل بازاریابی و تجاری‌سازی معاونت صنایع‌دستی،‌ کد تعرفه اختصاصی با شرح «گیوه با رویه و زیره از جنس منسوج» در کتاب مقررات صادرات و واردات سال ۱۴۰۳ ایجاد شد.

صادرکنندگان از این پس،‌ می‌تواندد کالای مذکور را با کد تعرفه اختصاصی آن در گمرک اظهار کنند.

ادامه مطلب

برترین ها