با ما همراه باشید

اخبار

رها مثل کاخ مروارید!

منتشر شده

در

کاخ مروارید

معاون میراث اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری البرز گفت: اعتباراتی که طی چند سال گذشته برای کاخ مروارید تخصیص داده شده بسیار ناچیز است و فقط صرف نگهداری این مجموعه می‌شود.

به گزارش سرزمین پدری به نقل از ایسنا/ شهباز محمودی با اشاره به آخرین وضعیت مرمت کاخ مروارید اظهار کرد: امسال دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار برای مرمت بخشی از این کاخ در نظر گرفته شده که قرار است برای مرمت سقف سینما و بازسازی شیشه‌های اطراف کاخ هزینه شود.

وی ادامه داد: البته سقف این کاخ هم دچار مشکل است که بر اساس برآوردهای اولیه مرمت آن به بیش از ۹ میلیارد تومان نیاز دارد.

وی توضیح داد: واقعیت این است اعتباراتی که طی چند سال گذشته برای این کاخ تخصیص داده شده بسیار ناچیز است و فقط صرف نگهداری این مجموعه می‌شود.

مرمت کامل کاخ مروارید به ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

این مسئول تاکید کرد: در بهترین حالت فرایند مرمت این کاخ باید به صورت یکپارچه و مستمر صورت بگیرد که در شرایط امروز و با احتساب تورم و تحریم، با حدود ۱۵۰ میلیارد تومان تمام می‌شود.

وی اضافه کرد: بدیهی است تامین این اعتبار از عهده وزارت میراث برنمی‌آید و نیازمند مشارکت بخش خصوصی هستیم ولی تا زمانی که تکلیف مالکیت این کاخ مشخص نشود، برای سرمایه گذار بخش خصوصی منطقی به نظر نمی‌رسد که ورود پیدا کند.

تبلیغات

تفاهم سه‌جانبه مرمت کاخ فعلاً به نتیجه نرسیده است

معاون میراث اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری البرز گفت: قرار بود در تفاهم نامه‌ای سه جانبه بین میراث، بنیاد تعاون سپاه و سرمایه گذار فرایند مرمت آن آغاز شود ولی فعلاً به نتیجه‌ای نرسیده است.

وی گفت: سرمایه گذار به دنبال سود و منفعت خود است و وقتی مشخص نیست که در صورت هزینه کرد با چه شرایطی و در چه بازه زمانی امکان بهره برداری از این مجموعه را پیدا می‌کند، قطعا پا پیش نمی‌گذارد.

مالکیت کاخ در هاله‌ای از ابهام مانده است!

محمودی ابراز کرد: برای تعیین تکلیف این کاخ در مرحله اول باید وضعیت مالکیت آن تعیین تکلیف شود که فعلاً در هاله‌ای از ابهام مانده است.

این مسئول در پاسخ به دلیل محدودیت ساعات بازدید از فضای بیرونی این کاخ هم توضیح داد: طی چند سال گذشته شهرداری کرج برای زیباسازی و نگه داشت فضای بیرونی کاخ اقدامات زیادی صورت داده و امروز بازدیدکنندگان با حضور در این مجموعه ساعات خوشی را سپری می‌کنند.

وی افزود: با توجه به اینکه محوطه کاخ وسعت زیادی دارد، حفظ امنیت گردشگران و ایجاد شرایط لازم برای بازدید بی دغدغه مردم کار ساده ای نیست به همین دلیل امکان بازدید عمومی از ساعات ۸ صبح الی ۱۹ فراهم شده است و بعد از تاریکی هوا درهای کاخ بسته می‌شود.

وی ادامه داد: البته با طولانی شدن ساعات روز و تاخیر در تاریکی هوا، در تلاشیم ساعات بازدید از این مجموعه را افزایش دهیم.

 

تبلیغات

کاخ مروارید یا همان کاخ شمس تا کمتر از ۲۰ سال پیش مجموعه‌ای زیبا بود که طراحی و معماری منحصر به فردش چشم هر بیننده‌ای را خیره می‌ساخت، این مجموعه بین سال‌های ۱۳۴۵ تا ۱۳۴۷ با هزینه‌ای بالغ بر یک میلیون دلار ساخته شد. حالا این مجموعه با وجود ثبت در فهرست آثار ملی به دلیل سال‌ها بی‌توجهی رنگ به رو ندارد.

وضعیت امروز این کاخ که جزو اموال عمومی است به خوبی آنچه بر آن رفته را بازنمایی می‌کند. از دست به دست شدن مدیریت کاخ و گم شدن بخش زیادی از اموال ارزشمند آن در حین این جابجایی‌ها تا ریزش سقف و پوسیدن در و دیوارها و سپردن کاخ به دست فراموشی و در نهایت حکایت کجدار و مریز واگذاری مالکیت و مرمت این میراث ارزشمند ملی.

بحث واگذاری و مرمت کاخ مروارید مهرشهر از حدود ۱۰ سال پیش مطرح شده ولی در این مدت نه مالکیت آن واگذار شده و نه برای مرمت این شاهکار معماری کاری جدی صورت گرفته است. حالا از کاخ مروارید مهرشهر فقط یک ساختمان باقی مانده که به زحمت خود را سر پا نگه داشته و مرواریدی هم در صدف آن نیست.


ادامه مطلب
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اخبار

برگزاری دوره آموزشی پته‌دوزی در مهدی‌شهر

منتشر شده

در

پته دوری مهدی شهر سمنان صنایع دستی هنرهای سنتی

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مهدی‌شهر از برگزاری دوره آموزشی پته‌دوزی در این شهرستان خبر داد.

به گزارش سرزمین پدری از میراث آریا و از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سمنان، مهدی متقی گفت: این دوره‌ آموزشی از ۱۶ تا ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۸ صبح تا ۱۳ در مجموعه آموزشی فنی و حرفه‌ای خواهران مهدی‌شهر برگزار می‌شود.

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مهدی‌شهر بابیان اینکه این دوره به‌صورت رایگان برگزار می‌شود، افزود: در این دوره ۲۰ نفر از هنرمندان صنایع‌دستی به مدت ۳۰ ساعت آموزش می‌بینند و در پایان هم گواهی مهارت برای شرکت‌کنندگان صادر خواهد شد.

او تصریح کرد: این دوره ویژه شاغلان و هنرمندان با تدریس فاطمه امیر مجاهدی و با همکاری اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مهدی‌شهر و مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای خواهران مهدی‌شهر برگزار می‌شود

ادامه مطلب

اخبار

٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند

منتشر شده

در

هنرمندان صنعتگر کردستانی در ایام نوروز صنایع دستی کردستان هنرهای سنتی

تعاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان از برقراری بیمه ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی دراستان خبر داد.

به گزارش سرزمین پدری بنقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان، سعید نظری دراین‌باره گفت: هنرمندان عرصه صنایع‌دستی کردستان شهره جهانی داشته و دستان هنرمند آنان آثاری را خلق می‌کند که مایه مباهات هر ایرانی است و بر ذخیره فرهنگ و هنر جهان می‌افزایند.ی

معاون صنایع‌دستی کردستان اظهار کرد: برقراری بیمه هنرمندان از جمله اولویت‌های برنامه‌های حمایتی حوزه صنایع‌دستی این اداره‌کل در استان است.

او افزود: در داین راستا و با توجه به اهمیت موضوع برای این اداره‌کل و نیز درخواست صنعتگران، این معاونت در پیگیری‌های بعمل آمده برای برقراری بیمه صنعتگران موفق شد با تمامی مشکلات موجود و تعداد بسیار زیاد متقاضی، شرایط را برای اجرای بیمه ۳۸۵ نفر از واجدان شرایط به سرانجام برساند.

نظری عنوان کرد: این بیمه شده‌ها در رشته‌های صنایع دستی شامل کردی‌دوزی، البسه محلی، گلیم‌بافی، کلاش‌بافی، نازک‌کاری، منبت، معرق، خراطی، مشبک، سازسازی، دف، ارغوان‌بافی و … هستند

تبلیغات
ادامه مطلب

اخبار

ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه

منتشر شده

در

روار گیوه دست بافته هنرهای دستی صنایع دستی هنرهای سنتی میراث فرهنگی

کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه در کتاب مقررات صادرات و واردات سال ۱۴۰۳ ایجاد شد.

به گزارش سرزمین پدری از میراث آریا،‌ اختصاص کد تعرفه ملی برای انواع محصولات صنایع دستی، تدقیق در احصای آمار صادرات این محصول را به دنبال دارد و موجب افزایش دقت در برنامه‌ریزی‌ها، سیاست‌گذاری‌ها و هدف گذاری‌ها در حوزه صادرات صنایع دستی می‌شود.

با توجه به آمار بالای صادرات گیوه به ویژه از مناطق غربی کشور و با پیگیری‌های انجام شده توسط اداره کل بازاریابی و تجاری‌سازی معاونت صنایع‌دستی،‌ کد تعرفه اختصاصی با شرح «گیوه با رویه و زیره از جنس منسوج» در کتاب مقررات صادرات و واردات سال ۱۴۰۳ ایجاد شد.

صادرکنندگان از این پس،‌ می‌تواندد کالای مذکور را با کد تعرفه اختصاصی آن در گمرک اظهار کنند.

ادامه مطلب

برترین ها