با ما همراه باشید

اخبار

شیوه تهیه شیرینی چای مراغه ثبت ملی شد

منتشر شده

در

چای شیرنیسی شیرینی چای مراغه

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مراغه گفت: شیوه تهیه شیرینی چای این شهرستان به عنوان میراث ناملموس آذربایجان‌شرقی در فهرست میراث‌ ناملموس ملی به ثبت رسید.

به گزارش سرزمین پدری به نقل از ایرنا؛ جواد محرم‌پور گفت: پرونده‌های میراث ناملموس استان‌های آذربایجان‌شرقی و آذربایجان‌غربی اخیرا با حضور «علیرضا ایزدی» مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث‌ معنوی و طبیعی، «محمد اسداللهی» سرپرست دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان‌شرقی، «یونس فاتح» فرماندار تبریز و هیأت داوران در تبریز ارزیابی شد.

وی با بیان اینکه شیرینی چای مراغه با حدود ۱۵۰ سال قدمت از ترکیب شکر و آب تهیه می‌شود، اضافه کرد: این شیرینی به دلیل طعم دلنشین، جایگزین مناسبی برای قند است.

وی با بیان اینکه این شیرینی لذت نوشیدن چای را دوچندان می‌کند، اظهار داشت: شیرینی چای یکی از سوغاتی‌های محبوب شهر مراغه است که در بین شهروندان این شهر و سایر شهرها طرفداران زیادی دارد.

به گفته وی برخی از مردم مراغه بر این باور هستند که این شیرینی در زمان جنگ‌های ایران و روسیه توسط مهاجران روسی به این منطقه آورده شده و پس از تغییراتی، به شکل امروزی درآمده است.

وی این را هم بیان کرد که شیرینی چای مراغه در طعم‌های مختلفی چون هل، پرتقال، لیمو، آناناس و دارچین تهیه می‌شود و طعم هل محبوبیت بیشتری دارد.

تبلیغات

میراث‌ناملموس عنصری تحکیم‌بخش برای احیای ارزش‌های تاریخی است که توجه به این مسئله در کنار میراث‌فرهنگی می‌تواند رابطه کم‌نظیری از تاریخ و فرهنگ ایران را به‌نمایش بگذارد و با جذب گردشگران خارجی، در توسعه اقتصادی کمک حال این مرز و بوم باشد.

 


اخبار

برگزاری دوره آموزشی پته‌دوزی در مهدی‌شهر

منتشر شده

در

پته دوری مهدی شهر سمنان صنایع دستی هنرهای سنتی

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مهدی‌شهر از برگزاری دوره آموزشی پته‌دوزی در این شهرستان خبر داد.

به گزارش سرزمین پدری از میراث آریا و از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سمنان، مهدی متقی گفت: این دوره‌ آموزشی از ۱۶ تا ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۸ صبح تا ۱۳ در مجموعه آموزشی فنی و حرفه‌ای خواهران مهدی‌شهر برگزار می‌شود.

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مهدی‌شهر بابیان اینکه این دوره به‌صورت رایگان برگزار می‌شود، افزود: در این دوره ۲۰ نفر از هنرمندان صنایع‌دستی به مدت ۳۰ ساعت آموزش می‌بینند و در پایان هم گواهی مهارت برای شرکت‌کنندگان صادر خواهد شد.

او تصریح کرد: این دوره ویژه شاغلان و هنرمندان با تدریس فاطمه امیر مجاهدی و با همکاری اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مهدی‌شهر و مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای خواهران مهدی‌شهر برگزار می‌شود

ادامه مطلب

اخبار

٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند

منتشر شده

در

هنرمندان صنعتگر کردستانی در ایام نوروز صنایع دستی کردستان هنرهای سنتی

تعاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان از برقراری بیمه ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی دراستان خبر داد.

به گزارش سرزمین پدری بنقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان، سعید نظری دراین‌باره گفت: هنرمندان عرصه صنایع‌دستی کردستان شهره جهانی داشته و دستان هنرمند آنان آثاری را خلق می‌کند که مایه مباهات هر ایرانی است و بر ذخیره فرهنگ و هنر جهان می‌افزایند.ی

معاون صنایع‌دستی کردستان اظهار کرد: برقراری بیمه هنرمندان از جمله اولویت‌های برنامه‌های حمایتی حوزه صنایع‌دستی این اداره‌کل در استان است.

او افزود: در داین راستا و با توجه به اهمیت موضوع برای این اداره‌کل و نیز درخواست صنعتگران، این معاونت در پیگیری‌های بعمل آمده برای برقراری بیمه صنعتگران موفق شد با تمامی مشکلات موجود و تعداد بسیار زیاد متقاضی، شرایط را برای اجرای بیمه ۳۸۵ نفر از واجدان شرایط به سرانجام برساند.

نظری عنوان کرد: این بیمه شده‌ها در رشته‌های صنایع دستی شامل کردی‌دوزی، البسه محلی، گلیم‌بافی، کلاش‌بافی، نازک‌کاری، منبت، معرق، خراطی، مشبک، سازسازی، دف، ارغوان‌بافی و … هستند

تبلیغات
ادامه مطلب

اخبار

ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه

منتشر شده

در

روار گیوه دست بافته هنرهای دستی صنایع دستی هنرهای سنتی میراث فرهنگی

کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه در کتاب مقررات صادرات و واردات سال ۱۴۰۳ ایجاد شد.

به گزارش سرزمین پدری از میراث آریا،‌ اختصاص کد تعرفه ملی برای انواع محصولات صنایع دستی، تدقیق در احصای آمار صادرات این محصول را به دنبال دارد و موجب افزایش دقت در برنامه‌ریزی‌ها، سیاست‌گذاری‌ها و هدف گذاری‌ها در حوزه صادرات صنایع دستی می‌شود.

با توجه به آمار بالای صادرات گیوه به ویژه از مناطق غربی کشور و با پیگیری‌های انجام شده توسط اداره کل بازاریابی و تجاری‌سازی معاونت صنایع‌دستی،‌ کد تعرفه اختصاصی با شرح «گیوه با رویه و زیره از جنس منسوج» در کتاب مقررات صادرات و واردات سال ۱۴۰۳ ایجاد شد.

صادرکنندگان از این پس،‌ می‌تواندد کالای مذکور را با کد تعرفه اختصاصی آن در گمرک اظهار کنند.

ادامه مطلب

برترین ها