با ما همراه باشید

اخبار

طرح ساماندهی محیطی «قلعه‌ خندان» تدوین شد

منتشر شده

در

تپه تاریخی قلعه‌ خندان تپه باستانی آثار باستانی گرگان

به گزارش سرزمین پدری به نقل از مهر، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان، محمدجواد ساوری، از تدوین طرح مطالعاتی و نظارت پروژه ساماندهی محیطی تپه تاریخی قلعه‌خندان در شهر تاریخی استرآباد (گرگان) خبرداد.

تپه تاریخی قلعه‌ خندان، یکی از قلعه‌های باستانی سرزمین گرگان است که در ضلع غربی شهر تاریخی استرآباد قدیم و گرگان فعلی واقع‌شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی گلستان افزود: براساس مطالعات باستان‌شناسی انجام‌شده این قلعه دارای آثاری از دوره ساسانی تا عصر ایلخانان مغول را در برمی‌گیرد.

وی بیان کرد: متأسفانه به علت شرایط اقلیمی و مداخلات انسانی، بخش اعظم بقایای قلعه تخریب و در زیر خاک مدفون است و نیازمند اجرای مطالعات میان‌رشته‌ای و کاوش به‌منظور آشکار ساختن بقایای معماری و ساماندهی، مرمت و احیا برای بازدید گردشگران است.

ساوری گفت: به منظور جلوگیری از تهدید و تخریب عرصه و حریم این اثر مهم براثر توسعه شهری، در سال ۱۳۷۸ نقشه عرصه، حریم و ضوابط استحفاظی قلعه‌خندان تهیه و تدوین و در کمیته حرایم میراث‌فرهنگی کشور مصوب و ابلاغ شده اما متأسفانه در این دو دهه اقدام عملیاتی شاخص در راستای ساماندهی آن اجرایی نشد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی گلستان یادآور شد: در مدت ۶ ماهه گذشته سعی شد تا ضمن رعایت قوانین و ضوابطی که در حوزه حفظ، احیا و نگهداری از ابنیه‌ تاریخی وجود دارد اما با نگاه جدید که خدشه‌ای به قوانین وارد نیاید و هم‌وطنان هم از خدمات گردشگری در اثر تاریخی قلعه‌خندان بهره‌مند شوند، طرح مطالعاتی ساماندهی این اثر تاریخی پیگیری و تدوین شود.

تبلیغات

وی گفت: طرح مطالعاتی و نظارت پروژه ساماندهی محیطی تپه تاریخی قلعه‌خندان بااعتبار پنج میلیارد ریالی از محل اعتبارات استانی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بر اساس ضوابط میراث‌فرهنگی و دستورالعمل‌های ابلاغی این اثر و در راستای ارائه خدمات گردشگری تدوین و در شورای فنی میراث‌فرهنگی استان بررسی و تائید شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان اضافه کرد: طراحی فضای سبز، مسیر دسترسی بازدید از سطح قلعه تاریخی، امکانات خدماتی و رفاهی موردنیاز گردشگران، المان و مبلمان شهری و المان مشاهیر در پیرامون تپه تاریخی، بازارچه‌های صنایع‌دستی، مراکز پذیرایی، نورپردازی، سکوهای اجرای نمایش‌های محلی و غیره از جمله مواردی است که در این طرح پیش‌بینی شد.

وی بیان کرد: اجرای این طرح ساماندهی توسط شهرداری گرگان و با اعتبارات مدیریت شهری خواهد بود و نظارت بر اجرای پروژه توسط اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی انجام خواهد شد.

گفتنی است تپه تاریخی قلعه‌خندان در ۲۰ بهمن‌ماه سال ۱۳۶۴ با شماره ۱۷۰۱ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

 


تبلیغات

اخبار

برگزاری دوره آموزشی پته‌دوزی در مهدی‌شهر

منتشر شده

در

پته دوری مهدی شهر سمنان صنایع دستی هنرهای سنتی

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مهدی‌شهر از برگزاری دوره آموزشی پته‌دوزی در این شهرستان خبر داد.

به گزارش سرزمین پدری از میراث آریا و از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سمنان، مهدی متقی گفت: این دوره‌ آموزشی از ۱۶ تا ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۸ صبح تا ۱۳ در مجموعه آموزشی فنی و حرفه‌ای خواهران مهدی‌شهر برگزار می‌شود.

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مهدی‌شهر بابیان اینکه این دوره به‌صورت رایگان برگزار می‌شود، افزود: در این دوره ۲۰ نفر از هنرمندان صنایع‌دستی به مدت ۳۰ ساعت آموزش می‌بینند و در پایان هم گواهی مهارت برای شرکت‌کنندگان صادر خواهد شد.

او تصریح کرد: این دوره ویژه شاغلان و هنرمندان با تدریس فاطمه امیر مجاهدی و با همکاری اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مهدی‌شهر و مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای خواهران مهدی‌شهر برگزار می‌شود

ادامه مطلب

اخبار

٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند

منتشر شده

در

هنرمندان صنعتگر کردستانی در ایام نوروز صنایع دستی کردستان هنرهای سنتی

تعاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان از برقراری بیمه ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی دراستان خبر داد.

به گزارش سرزمین پدری بنقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان، سعید نظری دراین‌باره گفت: هنرمندان عرصه صنایع‌دستی کردستان شهره جهانی داشته و دستان هنرمند آنان آثاری را خلق می‌کند که مایه مباهات هر ایرانی است و بر ذخیره فرهنگ و هنر جهان می‌افزایند.ی

معاون صنایع‌دستی کردستان اظهار کرد: برقراری بیمه هنرمندان از جمله اولویت‌های برنامه‌های حمایتی حوزه صنایع‌دستی این اداره‌کل در استان است.

او افزود: در داین راستا و با توجه به اهمیت موضوع برای این اداره‌کل و نیز درخواست صنعتگران، این معاونت در پیگیری‌های بعمل آمده برای برقراری بیمه صنعتگران موفق شد با تمامی مشکلات موجود و تعداد بسیار زیاد متقاضی، شرایط را برای اجرای بیمه ۳۸۵ نفر از واجدان شرایط به سرانجام برساند.

نظری عنوان کرد: این بیمه شده‌ها در رشته‌های صنایع دستی شامل کردی‌دوزی، البسه محلی، گلیم‌بافی، کلاش‌بافی، نازک‌کاری، منبت، معرق، خراطی، مشبک، سازسازی، دف، ارغوان‌بافی و … هستند

تبلیغات
ادامه مطلب

اخبار

ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه

منتشر شده

در

روار گیوه دست بافته هنرهای دستی صنایع دستی هنرهای سنتی میراث فرهنگی

کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه در کتاب مقررات صادرات و واردات سال ۱۴۰۳ ایجاد شد.

به گزارش سرزمین پدری از میراث آریا،‌ اختصاص کد تعرفه ملی برای انواع محصولات صنایع دستی، تدقیق در احصای آمار صادرات این محصول را به دنبال دارد و موجب افزایش دقت در برنامه‌ریزی‌ها، سیاست‌گذاری‌ها و هدف گذاری‌ها در حوزه صادرات صنایع دستی می‌شود.

با توجه به آمار بالای صادرات گیوه به ویژه از مناطق غربی کشور و با پیگیری‌های انجام شده توسط اداره کل بازاریابی و تجاری‌سازی معاونت صنایع‌دستی،‌ کد تعرفه اختصاصی با شرح «گیوه با رویه و زیره از جنس منسوج» در کتاب مقررات صادرات و واردات سال ۱۴۰۳ ایجاد شد.

صادرکنندگان از این پس،‌ می‌تواندد کالای مذکور را با کد تعرفه اختصاصی آن در گمرک اظهار کنند.

ادامه مطلب

برترین ها