با ما همراه باشید

اخبار

مرمت اضطراری پل تاریخی زمانخان چهارمحال و بختیاری آغاز شد

منتشر شده

در

پُل زمان‌خان در شهرستان سامان شهر کرد شهرکرد میراث فرهنگی بنای تاریخی

معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری گفت: در کنار تدوین مطالعات جامع آسیب‌شناسی و طرح مرمت پل تاریخی زمانخان سامان، مرمت اضطراری این اثر تاریخی آغاز شده است.

به گزارش سرزمین پدری به نقل از ایرنا؛ قدرت‌الله ولی‌زاده گفت: طی سال‌های اخیر پایه‌های میانی پُل تاریخی سامان تَرک برداشت و همین موضوع سبب شد تا برای جلوگیری از آسیب به این بنای تاریخی، مطالعات جامع آسیب‌شناسی و طرح مرمت پل تاریخی زمانخان برای مرمت اصولی و حفاظت از آن در دستور کار قرار گیرد.

وی ادامه داد: از آنجا که اهتمام این اداره‌کل بر مرمت اصولی و اساسی پُل بود، حساسیت لازم در این خصوص به کار گرفته شد و در نهایت قراردادی با یک تیم تخصصی از دانشگاه اصفهان منعقد شده است و این تیم در حال تدوین مطالعات جامع آسیب‌شناسی و طرح مرمت است و بر اساس قرارداد منعقده موعد تحویل این مطالعات اردیبهشت سال آینده است.

معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: در ضمن با توجه به بازدید کارشناسان متخصص از پل تاریخی زمانخان مقرر شد هرگونه عملیات مرمتی منوط به تهیه و تصویب مطالعات جامع آسیب‌شناسی و طرح مرمت باشد اما به سبب اینکه تهیه و تصویب این طرح زمان‌بَر است و باید مراقبت کرد تا خطری متوجه پُل نشود یک سری اقدامات حفاظت اضطراری بر روی پل باید صورت گیرد که این اقدامات طی چندین ماه اخیر به دلایل کارشناسی و فنی مورد تایید شورای فنی اداره کل قرار نگرفت.

ولی‌زاده افزود: در نهایت در آخرین جلسه شورای فنی این اداره‌کل در محدوده پل زمانخان با حضور کارشناسان این اداره‌کل، تیم متخصصین دانشگاه اصفهان، مهندسی مشاور و پیمانکار، شرح عملیات حفاظت اضطراری مصوب شد و برای شورای فنی وزارتخانه ارسال و پس از تایید شرح عملیات حفاظت اضطراری به پیمانکار ابلاغ شد.

وی یادآور شد: به اطلاع مردم رسانده می‌شود که این اقدامات، حفاظت اضطرای است و قابل برگشت است و پس از تهیه و تصویب مطالعات نهایی آسیب‌شناسی و طرح مرمت، مرمت اصولی و اساسی انجام خواهد گرفت.

تبلیغات

معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری با اشاره به نظر کارشناسی تیم تخصصی دانشگاه اصفهان در خصوص وضعیت کنونی پل زمانخان سامان، تصریح کرد: بنا بر این نظریه، پایه‌های پُل مشکل اساسی ندارد از همین رو از مردم و دغدغه‌مندان حوزه میراث فرهنگی درخواست می‌شود در این خصوص نگران نباشند و به اظهارنظرهای غیرکارشناسی توجه نکنند.

ولی‌زاده با بیان اینکه سال گذشته برای مرمت پل تاریخی سامان ۱۱ میلیارد ریال اعتبار درنظر گرفته شده بود، یادآور شد: از این میزان ۶ میلیارد ریال اعتبار برای تهیه مطالعات پل پرداخت شد و تنها پنج میلیارد ریال آن برگشت خورده است و خبر اعلام شده مبنی بر اینکه مبلغ ۲۰ میلیارد ریال اعتبار پل تاریخی پل زمان خان برگشت خورده صحت ندارد.

وی با تاکید بر اینکه این اداره‌کل اهتمام ویژه‌ای برای انجام عملیات حفاظت اضطرای و تهیه مطالعات جامع آسیب‌شناسی و طرح مرمت پل تاریخی زمانخان دارد، افزود: بر اساس ماده ۱۳ قانون حمایت از مرمت و احیاء بافت‌های تاریخی و فرهنگی به شماره ۳۱۴/۳۱۱۸۱ مورخ ۱۳۹۸/۰۴/۱۸ مبنی بر اینکه دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی مکلفند هزینه‌های مربوط به پژوهش، حفاظت و مرمت آثار منقول و غیرمنقول ثبت شده در فهرست آثار ملی و آثار واجد ارزش تاریخی فرهنگی و فهرست‌های مربوط به آثار در اختیار و در حیطه موضوعی همان دستگاه را از محل اعتبارات خود تامین کنند، این اعتبارات در چهارچوب ضوابط قانونی و سازمانی هزینه می‌شود.

 

پُل تاریخی زمانخان سامان از آثار تاریخی چهارمحال و بختیاری در ۲۱ کیلومتری شهرکرد و پنج کیلومتری شهر سامان در حاشیه رودخانه زاینده‌رود واقع شده که با شماره ۱۷۴۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

بنای این پُل متعلق به دوره صفویه در زمان یکی از رؤسای طوایف قشقایی به‌نام “زمانخان” بوده که دستور ساخت آن را داده است.

پُل تاریخی زمانخان سامان بر روی رودخانه زاینده‌رود به‌صورت دو دهنه طاق قوسی به طول ۲۲ متر، عرض پنج متر و ارتفاع ۱۳ متر در سال ۱۰۲۲ هجری قمری ساخته شده است.

تبلیغات


اخبار

برگزاری دوره آموزشی پته‌دوزی در مهدی‌شهر

منتشر شده

در

پته دوری مهدی شهر سمنان صنایع دستی هنرهای سنتی

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مهدی‌شهر از برگزاری دوره آموزشی پته‌دوزی در این شهرستان خبر داد.

به گزارش سرزمین پدری از میراث آریا و از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سمنان، مهدی متقی گفت: این دوره‌ آموزشی از ۱۶ تا ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۸ صبح تا ۱۳ در مجموعه آموزشی فنی و حرفه‌ای خواهران مهدی‌شهر برگزار می‌شود.

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مهدی‌شهر بابیان اینکه این دوره به‌صورت رایگان برگزار می‌شود، افزود: در این دوره ۲۰ نفر از هنرمندان صنایع‌دستی به مدت ۳۰ ساعت آموزش می‌بینند و در پایان هم گواهی مهارت برای شرکت‌کنندگان صادر خواهد شد.

او تصریح کرد: این دوره ویژه شاغلان و هنرمندان با تدریس فاطمه امیر مجاهدی و با همکاری اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مهدی‌شهر و مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای خواهران مهدی‌شهر برگزار می‌شود

ادامه مطلب

اخبار

٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند

منتشر شده

در

هنرمندان صنعتگر کردستانی در ایام نوروز صنایع دستی کردستان هنرهای سنتی

تعاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان از برقراری بیمه ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی دراستان خبر داد.

به گزارش سرزمین پدری بنقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان، سعید نظری دراین‌باره گفت: هنرمندان عرصه صنایع‌دستی کردستان شهره جهانی داشته و دستان هنرمند آنان آثاری را خلق می‌کند که مایه مباهات هر ایرانی است و بر ذخیره فرهنگ و هنر جهان می‌افزایند.ی

معاون صنایع‌دستی کردستان اظهار کرد: برقراری بیمه هنرمندان از جمله اولویت‌های برنامه‌های حمایتی حوزه صنایع‌دستی این اداره‌کل در استان است.

او افزود: در داین راستا و با توجه به اهمیت موضوع برای این اداره‌کل و نیز درخواست صنعتگران، این معاونت در پیگیری‌های بعمل آمده برای برقراری بیمه صنعتگران موفق شد با تمامی مشکلات موجود و تعداد بسیار زیاد متقاضی، شرایط را برای اجرای بیمه ۳۸۵ نفر از واجدان شرایط به سرانجام برساند.

نظری عنوان کرد: این بیمه شده‌ها در رشته‌های صنایع دستی شامل کردی‌دوزی، البسه محلی، گلیم‌بافی، کلاش‌بافی، نازک‌کاری، منبت، معرق، خراطی، مشبک، سازسازی، دف، ارغوان‌بافی و … هستند

تبلیغات
ادامه مطلب

اخبار

ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه

منتشر شده

در

روار گیوه دست بافته هنرهای دستی صنایع دستی هنرهای سنتی میراث فرهنگی

کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه در کتاب مقررات صادرات و واردات سال ۱۴۰۳ ایجاد شد.

به گزارش سرزمین پدری از میراث آریا،‌ اختصاص کد تعرفه ملی برای انواع محصولات صنایع دستی، تدقیق در احصای آمار صادرات این محصول را به دنبال دارد و موجب افزایش دقت در برنامه‌ریزی‌ها، سیاست‌گذاری‌ها و هدف گذاری‌ها در حوزه صادرات صنایع دستی می‌شود.

با توجه به آمار بالای صادرات گیوه به ویژه از مناطق غربی کشور و با پیگیری‌های انجام شده توسط اداره کل بازاریابی و تجاری‌سازی معاونت صنایع‌دستی،‌ کد تعرفه اختصاصی با شرح «گیوه با رویه و زیره از جنس منسوج» در کتاب مقررات صادرات و واردات سال ۱۴۰۳ ایجاد شد.

صادرکنندگان از این پس،‌ می‌تواندد کالای مذکور را با کد تعرفه اختصاصی آن در گمرک اظهار کنند.

ادامه مطلب

برترین ها