با ما همراه باشید

اخبار

مرمت ۶۰ اثر تاریخی استان مرکزی

منتشر شده

در

مسجد سرخ ساوه میراث فرهنگی بنای تاریخی استان مرکزی مسجد تاریخی

معاون میراث‌ فرهنگی، اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان مرکزی گفت: ۶۰ اثر تاریخی این استان در ۲ سال فعالیت دولت سیزدهم مرمت شد.

«حسین محمودی» روز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران، افزود: بخش قابل توجهی از مجموعه بازار تاریخی اراک، مسجد جامع ساوه، مسجد مس سر دلیجان، امامزاده محمد فم تفرش، امامزاده سید منصور زرندیه و بازار شمس‌السلطنه مهمترین آثار تاریخی استان مرکزی هستند که در ۲ سال گذشته مرمت و بازسازی شدند.

وی بیان کرد: سال ۱۴۰۰ تعداد ۲۰ بنای تاریخی، استان مورد مرمت و ساماندهی قرار گرفت که برای مرمت این آثار تاریخی ۸۰ میلیارد ریال هزینه شد.

معاون میراث‌ فرهنگی اداره‌ کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: بیش از ۴۰ اثر تاریخی استان مرکزی نیز سال گذشته با ۱۹۰ میلیارد ریال اعتبار مرمت و بهسازی شد.

محمودی، دیگر آثاری که سال گذشته در استان مرمت شد را شامل منزل تاریخی امیرکبیر، بقعه ۷۲ تن ساروق، امامزاده فضل و یحیی در شهرستان محلات، امامزادگان شهر آستانه، منزل دکتر قریب در آشتیان و کاروانسرای آوه عنوان کرد.

معاون میراث‌ فرهنگی اداره‌ کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: این پروژه‌ها در زمینه مرمت و احیای بناهای تاریخی، مشارکت در مرمت بناهای تاریخی بخش خصوصی، خرید مصالح موزه بزرگ و مرمت و بهسازی بازار تاریخی اراک بود.

تبلیغات

محمودی افزود: با بررسی‌های به عمل آمده و شناسایی نقاط آسیب‌پذیر، ابنیه تاریخی استان، برای ۳۵ اثر تاریخی اعتبار ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار امسال پیش بینی شده است.

استان مرکزی دارای بیش از ۲ هزار اثر تاریخی شناسایی شده است و تاکنون ۹۸۰ اثر از این تعداد در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است.


اخبار

برگزاری دوره آموزشی پته‌دوزی در مهدی‌شهر

منتشر شده

در

پته دوری مهدی شهر سمنان صنایع دستی هنرهای سنتی

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مهدی‌شهر از برگزاری دوره آموزشی پته‌دوزی در این شهرستان خبر داد.

به گزارش سرزمین پدری از میراث آریا و از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سمنان، مهدی متقی گفت: این دوره‌ آموزشی از ۱۶ تا ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۸ صبح تا ۱۳ در مجموعه آموزشی فنی و حرفه‌ای خواهران مهدی‌شهر برگزار می‌شود.

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مهدی‌شهر بابیان اینکه این دوره به‌صورت رایگان برگزار می‌شود، افزود: در این دوره ۲۰ نفر از هنرمندان صنایع‌دستی به مدت ۳۰ ساعت آموزش می‌بینند و در پایان هم گواهی مهارت برای شرکت‌کنندگان صادر خواهد شد.

او تصریح کرد: این دوره ویژه شاغلان و هنرمندان با تدریس فاطمه امیر مجاهدی و با همکاری اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مهدی‌شهر و مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای خواهران مهدی‌شهر برگزار می‌شود

ادامه مطلب

اخبار

٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند

منتشر شده

در

هنرمندان صنعتگر کردستانی در ایام نوروز صنایع دستی کردستان هنرهای سنتی

تعاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان از برقراری بیمه ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی دراستان خبر داد.

به گزارش سرزمین پدری بنقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان، سعید نظری دراین‌باره گفت: هنرمندان عرصه صنایع‌دستی کردستان شهره جهانی داشته و دستان هنرمند آنان آثاری را خلق می‌کند که مایه مباهات هر ایرانی است و بر ذخیره فرهنگ و هنر جهان می‌افزایند.ی

معاون صنایع‌دستی کردستان اظهار کرد: برقراری بیمه هنرمندان از جمله اولویت‌های برنامه‌های حمایتی حوزه صنایع‌دستی این اداره‌کل در استان است.

او افزود: در داین راستا و با توجه به اهمیت موضوع برای این اداره‌کل و نیز درخواست صنعتگران، این معاونت در پیگیری‌های بعمل آمده برای برقراری بیمه صنعتگران موفق شد با تمامی مشکلات موجود و تعداد بسیار زیاد متقاضی، شرایط را برای اجرای بیمه ۳۸۵ نفر از واجدان شرایط به سرانجام برساند.

نظری عنوان کرد: این بیمه شده‌ها در رشته‌های صنایع دستی شامل کردی‌دوزی، البسه محلی، گلیم‌بافی، کلاش‌بافی، نازک‌کاری، منبت، معرق، خراطی، مشبک، سازسازی، دف، ارغوان‌بافی و … هستند

تبلیغات
ادامه مطلب

اخبار

ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه

منتشر شده

در

روار گیوه دست بافته هنرهای دستی صنایع دستی هنرهای سنتی میراث فرهنگی

کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه در کتاب مقررات صادرات و واردات سال ۱۴۰۳ ایجاد شد.

به گزارش سرزمین پدری از میراث آریا،‌ اختصاص کد تعرفه ملی برای انواع محصولات صنایع دستی، تدقیق در احصای آمار صادرات این محصول را به دنبال دارد و موجب افزایش دقت در برنامه‌ریزی‌ها، سیاست‌گذاری‌ها و هدف گذاری‌ها در حوزه صادرات صنایع دستی می‌شود.

با توجه به آمار بالای صادرات گیوه به ویژه از مناطق غربی کشور و با پیگیری‌های انجام شده توسط اداره کل بازاریابی و تجاری‌سازی معاونت صنایع‌دستی،‌ کد تعرفه اختصاصی با شرح «گیوه با رویه و زیره از جنس منسوج» در کتاب مقررات صادرات و واردات سال ۱۴۰۳ ایجاد شد.

صادرکنندگان از این پس،‌ می‌تواندد کالای مذکور را با کد تعرفه اختصاصی آن در گمرک اظهار کنند.

ادامه مطلب

برترین ها