با ما همراه باشید

اخبار

مرمت 18 ماهه پل خاتون با بودجه 9 میلیارد تومانی، اولویت مرمتی استان ‌است

منتشر شده

در

مرمت پل خاتون سلجوقی آثار باستانی ثبت ملی پل تاریخی پل باستانی کرج البرز

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی البرز با اشاره به پل خاتون به عنوان یکی از 5 اولویت مرمت استان، گفت: اکنون با بودجه 9 میلیارد تومان عملیات مرمت این پل آغاز شده که پیش بینی می‌شود 18 ماه به طول بینجامد.

به گزارش سرزمین پدری از ایلنا از البرز، رحیم خاکی در نشست با اصحاب رسانه البرز و روسای انجمن‌های حرفه‌ای گردشگری البرز اظهار کرد: سیاست‌گذاری استانداری البرز و این اداره کل نیز بر توسعه بومگردی در استان است.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی البرز افزود: اهمیت بومگردی‌ها از این لحاظ است که علاوه بر آشنایی مردم با فرهنگ محلی می‌تواند منجر به اشتغال و توسعه اقتصادی روستاها باشد.

خاکی حمایت از پروژه‌های نیمه تمام گردشگری از جمله هتل‌ها را جزو اولویت‌های البرز برشمرد و گفت: با توجه به کمبود هتل در البرز نهایت همکاری برای تسهیل ساخت هتل‌های بخش خصوصی از طریق پیگیری تسهیلات و حمایت انجام می‌شود.

به گفته مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی البرز، این استان، پتانسیل های بالایی در جذب گردشگر خارجی دارد اما به دلیل نبود زیر ساخت گردشگری مناسب این حوزه مغفول مانده است. اکنون کارگروه گردشگری استان نیز با همین هدف تشکیل شده است.

خاکی با اشاره به اینکه ما از امکاناتی چون فرودگاه پیام بهره‌مندیم، گفت: بیش از 150 آژانس مسافرتی در البرز فعال هستند و می‌توانند در زمینه گسترش تورهای خارجی موثر باشند.

تبلیغات

او در پاسخ به وضعیت پل خاتون اظهار کرد: مرمت این پل را یکی از 5 اولویت مرمتی استان قرار داده‌ایم. با توجه به وضعیت اضطراری این پل تاریخی نیاز به مرمت هر چه سریعتری دارد؛ بنابراین برای همین منظور پیشنهاد ترک تشریفات در استانداری مطرح و با یکی از بهترین شرکت های مرمت‌ در کشور قرارداد تنظیم شد.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی البرز افزود: اکنون با بودجه 9 میلیارد تومان عملیات مرمت این پل آغاز شده که پیش بینی می‌شود 18 ماه به طول بینجامد. با توجه به موقعیت مناسب پل می‌تواند با تکمیل پیاده‌راه فرهنگی به نگین گردشگری البرز تبدیل شود.

خاکی همچنین قلعه صمصام را یکی از ظرفیت‌های خوب گردشگری با کاربری رستوران سنتی عنوان کرد و گفت: موضوع مرمت این بنا و واگذاری به بهره بردار بخش خصوصی مد نظر قرار دارد.

مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی البرز در مورد کاروانسرای شاه عباسی گفت: این بنا متعلق به صندوق حفظ و احیا است ولی با هماهنگی مدیران صندوق از مزایده خارج شده و شهرداری کرج اکنون برای بهره برداری از این بنا اعلام آمادگی کرده است تا به عنوان مجموعه فرهنگی‌هنری یا خانه صنایع‌دستی برای استفاده مردم قرار بگیرد.

خاکی در مورد بازگشایی کاخ مروارید گفت: توجه به مدیریت بهینه فرهنگی کاخ مروارید در دستور کار قرار دارد و طی هفته‌های آتی بازگشایی این‌ مجموعه صورت می‌گیرد. اکنون نیز مرمت در محیط کاخ در حال انجام است اما این مرمت مانع بازگشایی کاخ نخواهد بود.

او افزود: پیشنهاد ما ورود سرمایه گذار بخش خصوصی برای تبدیل کاخ به مجموعه فرهنگی هنری است و با توجه به جلسات متعددی که برای تبدیل این مکان به باغ موزه با همکاری شهرداری و مالک وجود دارد و پیگیر سرو سامان دادن به وضعیت مجموعه هستیم.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی البرز ضمن قدردانی از شهرداری برای حفاظت از فضای سبز شهرداری گفت: این مجموعه در قالب یک باغ موزه است نه پارک و استانداردهای خود را دارد. همچنین نیاز است تا قوانین کشوری توسط مردم عزیز در این مکان رعایت شود.

تبلیغات

خاکی با اشاره به اینکه هزاران قطعه اشیای تاریخی در خارج از استان نگهداری می‌شود، گفت: نبود یک موزه بزرگ برای نگهداری و نمایش این اشیای تاریخی یکی از مشکلات استان است و در صدد جانمایی برای ساخت موزه و نمایشگاه تاریخی البرز هستیم.

او همچنین در مورد بنای تاریخی امامزادگان تاریخی استان، گفت: برخی از این بقعه‌ها به لحاظ استحکام وضعیت خوبی ندارند و طرح‌هایی برای مرمت آن‌ها از جمله بقعه امامزاد سلیمان (ع) اشتهارد آغاز شده است.


اخبار

برگزاری دوره آموزشی پته‌دوزی در مهدی‌شهر

منتشر شده

در

پته دوری مهدی شهر سمنان صنایع دستی هنرهای سنتی

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مهدی‌شهر از برگزاری دوره آموزشی پته‌دوزی در این شهرستان خبر داد.

به گزارش سرزمین پدری از میراث آریا و از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سمنان، مهدی متقی گفت: این دوره‌ آموزشی از ۱۶ تا ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۸ صبح تا ۱۳ در مجموعه آموزشی فنی و حرفه‌ای خواهران مهدی‌شهر برگزار می‌شود.

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مهدی‌شهر بابیان اینکه این دوره به‌صورت رایگان برگزار می‌شود، افزود: در این دوره ۲۰ نفر از هنرمندان صنایع‌دستی به مدت ۳۰ ساعت آموزش می‌بینند و در پایان هم گواهی مهارت برای شرکت‌کنندگان صادر خواهد شد.

او تصریح کرد: این دوره ویژه شاغلان و هنرمندان با تدریس فاطمه امیر مجاهدی و با همکاری اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مهدی‌شهر و مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای خواهران مهدی‌شهر برگزار می‌شود

ادامه مطلب

اخبار

٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند

منتشر شده

در

هنرمندان صنعتگر کردستانی در ایام نوروز صنایع دستی کردستان هنرهای سنتی

تعاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان از برقراری بیمه ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی دراستان خبر داد.

به گزارش سرزمین پدری بنقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان، سعید نظری دراین‌باره گفت: هنرمندان عرصه صنایع‌دستی کردستان شهره جهانی داشته و دستان هنرمند آنان آثاری را خلق می‌کند که مایه مباهات هر ایرانی است و بر ذخیره فرهنگ و هنر جهان می‌افزایند.ی

معاون صنایع‌دستی کردستان اظهار کرد: برقراری بیمه هنرمندان از جمله اولویت‌های برنامه‌های حمایتی حوزه صنایع‌دستی این اداره‌کل در استان است.

او افزود: در داین راستا و با توجه به اهمیت موضوع برای این اداره‌کل و نیز درخواست صنعتگران، این معاونت در پیگیری‌های بعمل آمده برای برقراری بیمه صنعتگران موفق شد با تمامی مشکلات موجود و تعداد بسیار زیاد متقاضی، شرایط را برای اجرای بیمه ۳۸۵ نفر از واجدان شرایط به سرانجام برساند.

نظری عنوان کرد: این بیمه شده‌ها در رشته‌های صنایع دستی شامل کردی‌دوزی، البسه محلی، گلیم‌بافی، کلاش‌بافی، نازک‌کاری، منبت، معرق، خراطی، مشبک، سازسازی، دف، ارغوان‌بافی و … هستند

تبلیغات
ادامه مطلب

اخبار

ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه

منتشر شده

در

روار گیوه دست بافته هنرهای دستی صنایع دستی هنرهای سنتی میراث فرهنگی

کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه در کتاب مقررات صادرات و واردات سال ۱۴۰۳ ایجاد شد.

به گزارش سرزمین پدری از میراث آریا،‌ اختصاص کد تعرفه ملی برای انواع محصولات صنایع دستی، تدقیق در احصای آمار صادرات این محصول را به دنبال دارد و موجب افزایش دقت در برنامه‌ریزی‌ها، سیاست‌گذاری‌ها و هدف گذاری‌ها در حوزه صادرات صنایع دستی می‌شود.

با توجه به آمار بالای صادرات گیوه به ویژه از مناطق غربی کشور و با پیگیری‌های انجام شده توسط اداره کل بازاریابی و تجاری‌سازی معاونت صنایع‌دستی،‌ کد تعرفه اختصاصی با شرح «گیوه با رویه و زیره از جنس منسوج» در کتاب مقررات صادرات و واردات سال ۱۴۰۳ ایجاد شد.

صادرکنندگان از این پس،‌ می‌تواندد کالای مذکور را با کد تعرفه اختصاصی آن در گمرک اظهار کنند.

ادامه مطلب

برترین ها