با ما همراه باشید

اخبار

مهر اصالت ملی صنایع دستی هیچ تاثیری در جلب حمایت ندارد

منتشر شده

در

مهر اصالت ملی صنایع دستی هنرهای سنتی

یک هنرمند صنایع دستی که مهر اصالت ملی صنایع دستی را از آن خود کرده این نشان را در جلب حمایت بیشتر از سازمان میراث فرهنگی بی‌اثر دانست و تصریح کرد: دریافت مهر اصلات ملی صنایع دستی از میراث فرهنگی هیچ تاثیری بر زندگی و کار من نگذاشت و موجب جلب حمایت نشد.

به گزارش سرزمین پدری به نقل از ایسنا؛  زهره بصیری با بیان اینکه به علت علاقه زیاد وارد این کار شد و دوره‌های آموزشی را گذراند گفت: حدود هشت سال سابقه کار در زمینه چرم و صنایع دستی چرمی دارم اما با وجود همه‌ سختی‌ها و کار کردن در شرایط خاص سال‌هاست که از عدم حمایت‌ها و نبود توجه‌ مسؤولان رنج می‌برم.

وی با اشاره به اینکه برای اخذ نشان ملی مرغوبیت کالا باید شاخص‌های متعددی را رعایت کرد توضیح داد: از جمله این شاخص‌ها می‌توان به برتری، تعالی کیفیت استاندارد کالا، اصالت و هویت فرهنگی، ارزش‌های زیبایی شناختی، قابل فروش بودن در بازار و… برای حفظ دانش سنتی در بستر رقابتی خاص اشاره کرد.

بصیری با تاکید بر حضور هنرمندان استان خوزستان در نمایشگاه‌های سراسری صنایع دستی کشور تصریح کرد: حضور در نمایشگاه‌های سراسری صنایع دستی مستلزم پرداخت هزینه‌هایی است که معمولا ما هنرمندان از پرداخت آن‌ها عاجز هستیم و اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان اندیمشک نیز توان مالی برای حمایت و اعزام را ندارد.

معاونت صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از سال ۱۳۹۰ برگزاری داوری نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی را بر پایه اهداف پروژه سازمان یونسکو در خصوص اعطای نشان مرغوبیت صنایع دستی اعم از ایجاد استانداردهای دقیق مرغوبیت در صنایع دستی، ترویج نوآوری و کمک به بازاریابی این محصولات همچنین به منظور حضور موفق‌تر در برنامه داوری بین‌المللی پایه‌گذاری کرد.

داوری نشان ملی صنایع دستی کشور رویدادی است که به صورت دوسالانه با اهداف معین بر روی آثار تولیدی صنایع دستی سراسر کشور توسط هیات داوران متشکل از متخصصان و خبرگان صنایع دستی در داخل و بیرون از سازمان انجام می‌شود. هیات داوران محصولات دریافتی را بر اساس چهار معیار مرغوبیت، اصالت، نوآوری، قابلیت بازاریابی و ۲ پیش‌شرط احترام به ارزش‌های محیط زیست در به‌کارگیری مواد و تکنیک‌های تولید و مسئولیت اجتماعی ارزیابی کرده آثار منتخب گواهی (نشان) مرغوبیت صنایع دستی را دریافت می‌کنند.

تبلیغات

مهم ترین مشکل هنرمندان

بصیری ادامه داد: هنرمندان برای عرضه هنر خود در نمایشگاه‌های داخلی سراسر کشور حداقل می‌توانند چیرگی خود را در تولید صنایع دستی نشان دهند.

این هنرمند صنایع دستی با اشاره به اینکه سه سال پیش اولین هنرمند از استان خوزستان بود که دست سازه ترکیب چوب و چرم را برای جشنواره فیروزه ارایه داد گفت: هنرمند صنایع دستی با تکیه بر امکانات خود یک رشته صنایع دستی را به روز و اقتصادی می‌کند اما به محض اینکه موفق می‌شود از کار او هزاران نمونه شبیه اما بی‌کیفیت تولید می‌شود و این کار ظلم در حق هنرمند اصلی است.

وی با تاکید بر اینکه حمایت از هنرمندان صنایع دستی لازمه ادامه کار و فعالیت و زمینه‌ساز خلاقیت و نوآوری در این هنر است گفت: مردم آن چنان که باید با این هنر آشنا نیستند. بنابراین به سمت آن نمی‌آیند.

او تصریح کرد: اکنون بازاریابی مهمترین مشکل هنرمندان است چراکه نمی‌توانند به‌ازای وقتی که برای خلق یک اثر هنری می‌گذارند از آن درآمدزایی کنند.

بصیری با قدردانی از حضور و کمک خانواده‌اش گفت: اگر تداوم حضور و تاثیر خانواده‌ام نبود نشان ملی مرغوبیت کالا را دریافت نمی‌کردم و به این وسیله مراتب سپاس خود را از تلاش و زحمات ارزشمند و صادقانه همسر و خانواده‌ام در زمینه پیشبرد اهداف‌ام در محیط کار و دریافت نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی تقدیم می‌دارم.

 


تبلیغات

اخبار

آغاز مرمت و ساماندهی پایاب آقا فتح‌الله

منتشر شده

در

توسط

پایاب آقا فتح‌الله سمنان میراث فرهنگی

سرپرست معاونت میراث فرهنگی، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان از آغاز مرمت و ساماندهی پایاب آقا فتح الله در شهرستان سمنان خبر داد.

به گزارش سرزمین پدری ازخبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان، سروش هاشمی روز شنبه ۱۲ خردادماه ۱۴۰۳ گفت: در اولین مرحله از مرمت و ساماندهی این پایاب، مرمت سردرب ورودی، هدایت آب‌های سطحی، پی‌بندی، آواربرداری و … انجام می‌شود.

سرپرست معاونت میراث فرهنگی، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان به‌منظور جلوگیری از تخریب و برای سامان‌دهی وضع موجود، مرمت فرسایش‌ها، در این مرحله از مرمت انجام می‌شود.

سروش هاشمی گفت: از مهم‌ترین شاخصه‌های این پایاب، قرارگیری آن در مسیر راه ابریشم و راهنمایی مردم در مسیر، از سمنان به سمت دامغان بوده است.

او بابیان اینکه پایاب آقا تنها پایاب ثبت‌شده استان سمنان است، افزود: پایاب آقا معروف به حوض آقا، واقع در جاده فرودگاه سمنان به شماره ۵۶۵۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

پایاب‌ در معماری بخشی از سازه است که برای دسترسی آسان ساکنان به آب کاریز (قنات) ساخته می‌شده است.

تبلیغات

ادامه مطلب

اخبار

تعطیلی موزها در ۱۴ خرداد

منتشر شده

در

توسط

نمایشگاه آثار شیشه‌ای در موزه هنرهای تزئینی ایران در اصفهان

موزه‌ها، کاخ‌ها و محوطه‌های تاریخی زیرنظر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ۱۴ خردادماه تعطیل است.
به گزارش سرزمین پدری از تسنیم، تمام اماکن تاریخی زیرنظر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دوشنبه 14 خردادماه سالروز رحلت امام خمینی (ره) مطابق سال‌های گذشته، تعطیل هستند.

این اماکن سه‌شنبه 15 خرداد باز بوده و آماده بازدید مراجعه کنندگان خواهند بود.

در حال حاضر 262 موزه و مکان تاریخی وابسته به وزارت میراث فرهنگی وجود دارد که شامل کاخ‌موزه‌های سعدآباد، نیاوران، گلستان و محوطه‌های تخت جمشید، پاسارگاد، حافظیه، ارگ کریم‌خان، شوش، شوشتر، چغازنبیل، هفت تپه، طاق بستان، بیستون، تخت سلیمان، عالی قاپو، قلعه فلک الفلاک، ارگ بم، بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی، قلعه الموت، تپه سیلک، شهر سوخته، تپه حصار و … نیز می‌شود.

ساعت بازدید از اماکن تاریخی زیر نظر وزارت میراث فرهنگی، در روزهای غیرتعطیل و در نیمه نخست سال از 9 صبح تا 18 است.

ادامه مطلب

اخبار

سامان‌دهی بافت قدیمی شهری در آذربایجان غربی در اولویت قرار گیرد

منتشر شده

در

توسط

دروازه‌های تاریخی میدان امام ارومیه میراث فرهنگی بنای تاریخی

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه گفت: یکی از معضلات شهری استان بافت قدیمی در مرکز شهر بوده و ساماندهی مرکز شهر باید در اولویت قرار گیرد.

به‌گزارش سرزمین پدری از میراث آریا، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی، در دیدار با رسول عطائی، سرپرست اداره‌کل راه و شهرسازی آذربایجان غربی اظهار کرد: سامان‌دهی بافت قدیمی که در مرکز شهر قرار دارد به لحاظ جذابیت بصری و توسعه سرمایه‌گذاری برای فعالیت‌های اقتصادی بسیار حائز اهمیت است.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه افزود: برای حل این موضوع هماهنگی دستگاه‌های مرتبط لازم و ضروری است تا ضمن ساماندهی بافت تاریخی مشکلات ساکنان نیز تسهیل شود.

او ادامه داد: یکی دیگر از مسائل قابل توجه توسعه مسیر آزادراه تبریز_ارومیه است که به لحاظ اهمیت منطقه‌ای و جغرافیایی و ضرورت توسعه مسیرهای ارتباطی در استان و نیز تقویت زیرساخت‌های گردشگری در اولویت کاری باید باشد.

ادامه مطلب

برترین ها