با ما همراه باشید

اخبار

نخستین روز از کارگاه سه روزه «آل جلال» برگزار شد

منتشر شده

در

کارگاه آموزشی دوره آموزش داستان‌نویسی آل‌جلال

شانزدهمین دوره آموزش داستان‌نویسی «آل‌جلال» به‌صورت حضوری به مدت چهار ‌روز از بیست‌ودوم تا بیست‌وپنجم دی ماه ‍‌۱۴۰۱ با حضور نویسندگان جوان سراسر کشور برگزار می‌شود.
به گزارش سرزمین پدری به نقل از ایبنا، شانزدهمین دوره داستان‌نویسی «آل‌جلال» از بیست‌ودوم دی‌ماه در قالب سیزده کارگاه آموزشی با هدف ایجاد فرصت برابر آموزش برای ادب‌جویان جوان و نیز پرورش استعدادهای سراسر کشور در تهران برگزار می‌شود. در شانزدهمین دوره آموزش «آل جلال» عنوان‌هایی چون: «فضاسازی در داستان»، «شخصیت‌پردازی با نگاهی به کهن‌الگوها»، «ساختار سه‌کنشی در روایت»، «کنش و شخصیت»، «ماهیگیری در دریای طوفانی (روش‌هایی که ما را می‌سازند/ تأملی در نسبت‌یافتگی نویسنده با فضای آموزشی داستان)»، «یک متن در دو اثرِ کهنِ فارسی؛ کارکردِ عناصرِ داستانی»، «ادبیات آینده»، «فرم و نوآوری فرمی در داستان»، «نقطه دید در داستان»، «مروری بر عناصر داستان در بازخوانی فیلم»، «تجربه نوشتن»، «تکنیک‌های دیالوگ‌نویسی» و «فلسفه داستان‌خوانی، داستان نویسی و نقد ادبی» تدریس می‌شود.

اولین روز از شانزدهمین دوره کارگاه‌های «آل جلال» در تاریخ بیست و دوم دی‌ماه ۱۴۰۱ برگزار شد. در اولین روز کارگاه، پس از مراسم معارفه و افتتاحیه با حضور علی رمضانی، اولین کلاس با حضور محمدعلی رکنی نویسنده باتجربه ادبیات با موضوع «فضاسازی در داستان» برگزار شد. در این کلاس موضوع فضاسازی در داستان با سرفصل‌هایی همچون زیست نویسنده و ارتباط آن با فضاسازی تبیین شد؛ به عبارت دیگر زیست شخصی نویسنده چه تاثیری بر فضاسازی دارد و فضاسازی در خدمت داستان برای ادب‌آموزان چطور شکل می‌گیرد.

در دومین کلاس این کارگاه، سارا عرفانی «شخصیت‌پردازی با نگاهی به کهن‌الگوها» را با دسته‌بندی شخصیت‌پردازی کلی و عمومی و بررسی اهمیت شناخت کهن الگوها با تکیه بر کتاب «۴۵ کهن‌الگوی شخصیت» به دانش‌آموختگان تدریس کرد.

محمداسماعیل حاجی‌علیان در کلاس «ساختار سه‌کنشی در روایت» انواع روایت، ساختار، سیر تاریخی الگوهای ساختاری، ساختارهای اسطوره‌ای، فراک پک، ساختار سه‌پرده‌ای و ساختاری سه‌کنشی را توضیح داد.
حاجی‌علیان هدف از برگزاری این کارگاه را اینطور بیان کرد: «روایت ساختارمند در بین مخاطبان دیگر کشورها اهمیت زیادی دارد اما در ایران کمتر به آن پرداخته می‌شود و عموما ساختار گریز هستند. به همین دلیل در این جلسات به ساختار پرداخته می‌شود.»

وی با معرفی کتاب‌های «آناتومی داستان» نوشته جان تروپی؛ «فیلمنامه نویسی» نوشته سید فیلد؛ «داستان» رابرت مک‌کی و «رمان‌نویسی در وقت اضافه» نوشته محسن سلیمانی دانش‌آموختگان را با منابع بیشتر آشنا کرد.

کلاس «کنش و شخصیت» با تدریس محمدمهدی رسولی برگزار شد. رسولی با این نظریه که عمل و شخصیت دربرگیرنده مهره اصلی روایت و درام است و به سبب عدم شناخت به آن بی‌توجهی شده است؛ با سرفصل‌های تبیین شخصیت و حضور در نمایش و درام و کارکرد آن در روایت پرداخت.

تبلیغات

کارگاه‌های آموزشی «آل جلال» طی سه روز برای علاقه‌مندان داستان‌نویسی، از تاریخ ۲۲ دی‌ماه تا ۲۵ دی‌ماه برگزار می‌شود.

 


اخبار

برگزاری دوره آموزشی پته‌دوزی در مهدی‌شهر

منتشر شده

در

پته دوری مهدی شهر سمنان صنایع دستی هنرهای سنتی

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مهدی‌شهر از برگزاری دوره آموزشی پته‌دوزی در این شهرستان خبر داد.

به گزارش سرزمین پدری از میراث آریا و از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سمنان، مهدی متقی گفت: این دوره‌ آموزشی از ۱۶ تا ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۸ صبح تا ۱۳ در مجموعه آموزشی فنی و حرفه‌ای خواهران مهدی‌شهر برگزار می‌شود.

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مهدی‌شهر بابیان اینکه این دوره به‌صورت رایگان برگزار می‌شود، افزود: در این دوره ۲۰ نفر از هنرمندان صنایع‌دستی به مدت ۳۰ ساعت آموزش می‌بینند و در پایان هم گواهی مهارت برای شرکت‌کنندگان صادر خواهد شد.

او تصریح کرد: این دوره ویژه شاغلان و هنرمندان با تدریس فاطمه امیر مجاهدی و با همکاری اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مهدی‌شهر و مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای خواهران مهدی‌شهر برگزار می‌شود

ادامه مطلب

اخبار

٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند

منتشر شده

در

هنرمندان صنعتگر کردستانی در ایام نوروز صنایع دستی کردستان هنرهای سنتی

تعاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان از برقراری بیمه ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی دراستان خبر داد.

به گزارش سرزمین پدری بنقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان، سعید نظری دراین‌باره گفت: هنرمندان عرصه صنایع‌دستی کردستان شهره جهانی داشته و دستان هنرمند آنان آثاری را خلق می‌کند که مایه مباهات هر ایرانی است و بر ذخیره فرهنگ و هنر جهان می‌افزایند.ی

معاون صنایع‌دستی کردستان اظهار کرد: برقراری بیمه هنرمندان از جمله اولویت‌های برنامه‌های حمایتی حوزه صنایع‌دستی این اداره‌کل در استان است.

او افزود: در داین راستا و با توجه به اهمیت موضوع برای این اداره‌کل و نیز درخواست صنعتگران، این معاونت در پیگیری‌های بعمل آمده برای برقراری بیمه صنعتگران موفق شد با تمامی مشکلات موجود و تعداد بسیار زیاد متقاضی، شرایط را برای اجرای بیمه ۳۸۵ نفر از واجدان شرایط به سرانجام برساند.

نظری عنوان کرد: این بیمه شده‌ها در رشته‌های صنایع دستی شامل کردی‌دوزی، البسه محلی، گلیم‌بافی، کلاش‌بافی، نازک‌کاری، منبت، معرق، خراطی، مشبک، سازسازی، دف، ارغوان‌بافی و … هستند

تبلیغات
ادامه مطلب

اخبار

ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه

منتشر شده

در

روار گیوه دست بافته هنرهای دستی صنایع دستی هنرهای سنتی میراث فرهنگی

کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه در کتاب مقررات صادرات و واردات سال ۱۴۰۳ ایجاد شد.

به گزارش سرزمین پدری از میراث آریا،‌ اختصاص کد تعرفه ملی برای انواع محصولات صنایع دستی، تدقیق در احصای آمار صادرات این محصول را به دنبال دارد و موجب افزایش دقت در برنامه‌ریزی‌ها، سیاست‌گذاری‌ها و هدف گذاری‌ها در حوزه صادرات صنایع دستی می‌شود.

با توجه به آمار بالای صادرات گیوه به ویژه از مناطق غربی کشور و با پیگیری‌های انجام شده توسط اداره کل بازاریابی و تجاری‌سازی معاونت صنایع‌دستی،‌ کد تعرفه اختصاصی با شرح «گیوه با رویه و زیره از جنس منسوج» در کتاب مقررات صادرات و واردات سال ۱۴۰۳ ایجاد شد.

صادرکنندگان از این پس،‌ می‌تواندد کالای مذکور را با کد تعرفه اختصاصی آن در گمرک اظهار کنند.

ادامه مطلب

برترین ها