با ما همراه باشید

اخبار

پرونده قلعه حسن صباغ برای اجرا به سازمان یونسکو ارسال شد

منتشر شده

در

قلعه الموت

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قزوین گفت: پرونده قلعه الموت با هدف ثبت دومین اثر تاریخی استان در سازمان یونسکو سال گذشته تکمیل و مراحل آن در دستور کار است.

به گزارش ایلنا در قزوین، علیرضا خزائلی با اعلام این خبر گفت: روزهای پایانی سال گذشته پرونده ثبت جهانی “قلعه الموت” معروف به حسن صباح تکمیل شده و پس از ترجمه به زبان انگلیسی در قالب پیکربندی یونسکو تدوین شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قزوین اضافه کرد: جمهوری اسلامی سالانه یک سهمیه دارد که آثار تاریخی خود را برای تایید یونسکو معرفی کند که انتظار داریم تا تیرماه سال جاری این پرونده برای بررسی و تایید نهایی ارسال شود.

خزائلی به اقدامات پس از ثبت جهانی کاروانسرای سعد‌السلطنه پرداخت و تشریح کرد: هنگامی که یک اثر تاریخی در فهرست آثار جهانی قرار می‌گیرد، بزرگترین تبلیغ محسوب می‌شود، چون تمام تورهای گردشگری بین المللی به دنبال انتخاب مکان هایی هستند که ثبت جهانی شده باشند.

این مسئول تصریح کرد: طی سال‌های گذشته یک قطار گردشگری قرار بود از غرب کشور تا جنوب راه اندازی شود تا از جاذبه‌های گردشگری مسیر بازدید به عمل آید، این کاروان گردشگری در استان همجوار قزوین، یعنی زنجان توقف داشت، اما در قزوین توقف نکرد، دلیل آن هم ثبت جهانی گنبد سلطانیه در آن استان بوده است.

مدیرکل میراث فرهنگی قزوین تاکید کرد: امروز کاروانسرای سعد السلطنه مربوط به یک مکان جغرافیایی کوچک نیست و متعلق به تمام جهانیان است، به همین منظور این مکان نیازمند توجهات ویژه از سوی سازمان های بین المللی است.

تبلیغات

خزائلی ادامه داد: تلاش ما این بوده که بهره برداری ها در حوزه صنایع دستی، سوغات و همچنین فضاهای اقامتی در مجموعه سرای سعدالسلطنه افزایش یابد، بر همین اساس در چهار حیاط این مجموعه عملیات مرمت را آغاز کرده ایم تا سریع تر حیاط قهرمانی با کاربری اقامتی، حیاط بهشتیان با کاربری پذیرایی،‌ حمام رضوی و سعدی با کاربری گردشگری از نظر سخت افزاری آماده شود.

وی به برگزاری آیین پنجاه بدر قزوین هم اشاره کرد و گفت: خوشبختانه طی ۲ تا سه سال گذشته توجه ویژه ای از سوی مدیریت عالی استان برای برگزاری هر چه باشکوه این مراسم صورت گرفته و سال گذشته هم توانستیم در این رابطه بازتاب‌های خوب کشوری را داشته باشیم.

خزائلی بیان کرد: تبلیغات برگزاری مراسم پنجاه بدر سال گذشته در دولتخانه صفوی برگزار گردید و قرار شد تا ۱۹ اردیبهشت ماه امسال بتوانیم آیین سنتی باشکوه، پرمخاطب و پر جاذبه‌ای را در این رابطه برگزار کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین خاطرنشان کرد: یکی از ویژگی های استان قزوین معبر بودن آن در طول تاریخ است،‌ ما در حال حاضر بهترین مجتمع های خدمات رفاهی را در طول مسیرهای ارتباطی داریم که از این ظرفیت نیز بایستی استفاده های بهینه شده و در این سال‌ها اجازه ندادیم که سوغات و کالاهای دیگر شهرها در آن فروخته شود.

 


 

تبلیغات

اخبار

برگزاری دوره آموزشی پته‌دوزی در مهدی‌شهر

منتشر شده

در

پته دوری مهدی شهر سمنان صنایع دستی هنرهای سنتی

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مهدی‌شهر از برگزاری دوره آموزشی پته‌دوزی در این شهرستان خبر داد.

به گزارش سرزمین پدری از میراث آریا و از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سمنان، مهدی متقی گفت: این دوره‌ آموزشی از ۱۶ تا ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۸ صبح تا ۱۳ در مجموعه آموزشی فنی و حرفه‌ای خواهران مهدی‌شهر برگزار می‌شود.

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مهدی‌شهر بابیان اینکه این دوره به‌صورت رایگان برگزار می‌شود، افزود: در این دوره ۲۰ نفر از هنرمندان صنایع‌دستی به مدت ۳۰ ساعت آموزش می‌بینند و در پایان هم گواهی مهارت برای شرکت‌کنندگان صادر خواهد شد.

او تصریح کرد: این دوره ویژه شاغلان و هنرمندان با تدریس فاطمه امیر مجاهدی و با همکاری اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مهدی‌شهر و مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای خواهران مهدی‌شهر برگزار می‌شود

ادامه مطلب

اخبار

٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند

منتشر شده

در

هنرمندان صنعتگر کردستانی در ایام نوروز صنایع دستی کردستان هنرهای سنتی

تعاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان از برقراری بیمه ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی دراستان خبر داد.

به گزارش سرزمین پدری بنقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان، سعید نظری دراین‌باره گفت: هنرمندان عرصه صنایع‌دستی کردستان شهره جهانی داشته و دستان هنرمند آنان آثاری را خلق می‌کند که مایه مباهات هر ایرانی است و بر ذخیره فرهنگ و هنر جهان می‌افزایند.ی

معاون صنایع‌دستی کردستان اظهار کرد: برقراری بیمه هنرمندان از جمله اولویت‌های برنامه‌های حمایتی حوزه صنایع‌دستی این اداره‌کل در استان است.

او افزود: در داین راستا و با توجه به اهمیت موضوع برای این اداره‌کل و نیز درخواست صنعتگران، این معاونت در پیگیری‌های بعمل آمده برای برقراری بیمه صنعتگران موفق شد با تمامی مشکلات موجود و تعداد بسیار زیاد متقاضی، شرایط را برای اجرای بیمه ۳۸۵ نفر از واجدان شرایط به سرانجام برساند.

نظری عنوان کرد: این بیمه شده‌ها در رشته‌های صنایع دستی شامل کردی‌دوزی، البسه محلی، گلیم‌بافی، کلاش‌بافی، نازک‌کاری، منبت، معرق، خراطی، مشبک، سازسازی، دف، ارغوان‌بافی و … هستند

تبلیغات
ادامه مطلب

اخبار

ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه

منتشر شده

در

روار گیوه دست بافته هنرهای دستی صنایع دستی هنرهای سنتی میراث فرهنگی

کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه در کتاب مقررات صادرات و واردات سال ۱۴۰۳ ایجاد شد.

به گزارش سرزمین پدری از میراث آریا،‌ اختصاص کد تعرفه ملی برای انواع محصولات صنایع دستی، تدقیق در احصای آمار صادرات این محصول را به دنبال دارد و موجب افزایش دقت در برنامه‌ریزی‌ها، سیاست‌گذاری‌ها و هدف گذاری‌ها در حوزه صادرات صنایع دستی می‌شود.

با توجه به آمار بالای صادرات گیوه به ویژه از مناطق غربی کشور و با پیگیری‌های انجام شده توسط اداره کل بازاریابی و تجاری‌سازی معاونت صنایع‌دستی،‌ کد تعرفه اختصاصی با شرح «گیوه با رویه و زیره از جنس منسوج» در کتاب مقررات صادرات و واردات سال ۱۴۰۳ ایجاد شد.

صادرکنندگان از این پس،‌ می‌تواندد کالای مذکور را با کد تعرفه اختصاصی آن در گمرک اظهار کنند.

ادامه مطلب

برترین ها